Skip to main content

 Ervaar jij lichamelijke klachten

zoals PDS, ziekte van Crohn, CVS, Eczeem, hormonale klachten of stemmingswisselingen?

Kom dan eens langs bij ons in Appingedam of Winschoten.

Ontdek jouw weg naar een gezond en energiek lichaam

Orthomoleculaire therapie is erop gericht om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te optimaliseren door middel van leefstijlmaatregelen. Het stimuleren van het zelfherstellend vermogen is bij iedere klacht een goede zet.

Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een ander woord voor ‘voedingsgeneeskunde’. Ik spreek liever van leefstijlgeneeskunde, een blijvende gedragsverandering in leefstijl, voeding en suppletie wat leidt tot het bestrijden en genezen van vele chronische ziektes.

Aangezien we steeds ouder worden is het van belang om bewust te worden van onze leefstijl.  Ons lichaam weet prima hoe het moet herstellen en het is dan ook van belang om het ziekteproces te beïnvloeden door leefstijlinterventies zoals  gezonde voeding ,slaap, beweging, mindset, stressreductie, liefhebbende relaties en voldoende ontspanning. Maar ook niet roken en matig alcoholgebruik horen hier bij.

Jouw brein is onderdeel van je lijf. De relatie tussen gezonde voeding/gezonde darm en een gezond brein krijgt dan gelukkig ook steeds meer aandacht. Een gezond brein draagt bij tot:

    • een goede nachtrust
    • stressbestendigheid
    • mentale en emotionele stabiliteit
    • controle over je eetlust
    • en keuze voor gezonde voeding

Individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is, zelfs met een gelijke diagnose!

Voorbeelden van klachten waarin ik je kan adviseren en begeleiden:

Herken jij je in 1 van onderstaande klachten?

  • gezond immuunsysteem
  • Overgewicht of ongewenst ondergewicht
  • Opgeblazen buik, krampen, onverklaarbare buikpijn, onregelmatige ontlasting
  • Bovenmatige winderigheid
  • Voedselintoleranties
  • PDS, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa
  • Hoofdpijn, migraine
  • Slaapproblemen, Bioritme uit balans
  • Hormonale klachten – menopauze, PMS klachten, PCOS
  • Huidklachten – acne, eczeem, ontstekingen
  • Gewrichtsklachten
  • Fibromyalgie
  • Auto-immuunaandoeningen
  • Stemming – neerslachtigheid, angst, agressie/boos
  • Hoge bloeddruk
personapraktijk.nl/ gerda van bruggen/ orthomoleculair therapeut

    Wil je graag dat wij contact met je opnemen?

    Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld


    De relatie tussen jou darmen en gezonde voeding

    Ik zie mensen in de praktijk komen die al jarenlang lijden aan maag-darmkwalen, wat kan variëren van maagzuurbranden tot de ziekte van Crohn. Aan de buitenkant van iemand met chronische maag-en darmkwalen is niet altijd waar te nemen, hoe men van binnen brandt ,borrelt, gist en pijnkolieken heeft.

    Zij worden in het dagelijks leven beperkt en vaak heerst ook een taboe op buikklachten. Je praat niet graag over: darmen ,poep, scheten, boeren en misselijkheid. Het zijn niet echt onderwerpen op een verjaardagsfeestje. Maar wist je dat ca. 3,7 miljoen mensen kampen met chronische maag-en darmklachten! Let er maar eens op bij jou in je familie of bij vrienden of collega’s:   1 op de 4 kampt met een ongezonde buik!

    Ik ben ervan overtuigd, dat vele (vage) gezondheidsklachten kunnen afnemen en/of worden voorkomen door de juiste combinatie van gezonde voeding, stressreductie, beweging, slapen, bioritme met ander woorden een andere leefstijl! Zo blijkt uit onderzoek en mijn ervaring dat de meeste gezondheidsklachten  voor 80 % in de darmen ontstaan. “Hippocrates” schreef er al over: Alle ziekten ontstaan in de darmen

    Maar hoe weet je we nu welke voedingsmiddelen zorgen voor een gezonde  darmen en…. welke belasten je darm.  Hoe kun jij deze gezonde voedingsmiddelen op een makkelijke manier in jouw dagelijkse eetpatroon invoeren? En welke voeding past bij jou en jouw klachten?

    Je immuunsysteem

    Het immuunsysteem of afweersysteem is het verdedigingssysteem van een organisme tegen ziekte.  De term ‘immuunsysteem’ verwijst naar de immuunrespons in meercellige organismen, waarin een groot aantal cellen en moleculen samenwerken om indringers te weren.

    Bij een goed functionerend immuunsysteem draait het om balans. Er moet snel en krachtig worden ingegrepen bij een besmetting. Maar nadat de indringers onschadelijk zijn gemaakt, moet de afweerreactie ook weer gestopt worden. Wordt het afweersysteem te weinig geremd, dan kan er weefselschade ontstaan. Een doorgeschoten immuunreactie kan zelfs tot auto-immuunziekten leiden.

    Naast de bescherming tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten wordt het immuunsysteem ook ingezet om afvalstoffen of zieke lichaamscellen zoals kankercellen op te ruimen.

    Maar hoe krijg je nu een gezond en vooral sterk immuunsysteem. Om dat te bepalen dienen we eerst samen te onderzoeken hoe het eigenlijk gesteld is met jouw immuunsysteem.  Heb je bepaalde klachten? Ben je vaak verkouden of heb je problemen met ontstekingen?

    Hoe is het gesteld met bepaalde vitaminen en mineralen? Eet en drink je op een gezonde wijze. Is het voedsel wat je nuttigt wel rijk aan voedingsstoffen die het immuunsysteem versterken?

    Om dat te bepalen werk ik met verschillende vragenlijsten en sinds kort samen met een gespecialiseerd laboratorium voor bloedonderzoek. Daarover kun je hier meer lezen.

    Jouw behandeltraject

    Een behandeltraject begint met een intakegesprek. We praten over je huidige klachten, wat je graag zou willen bereiken, je medische voorgeschiedenis en je eet-en leefstijl. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.

    Het intakegesprek duurt ongeveer 60-75 minuten. Aan het einde hiervan bespreken we wat op het eerste gezicht opvalt. We gaan kijken hoe je daarmee tot aan het vervolgconsult aan de slag kunt. Bijvoorbeeld door kleine veranderingen aan te brengen in je voeding en leefstijl.

    Voorafgaand aan het tweede consult bestudeer ik alle informatie die ik van je heb gekregen en stel ik een concept behandelplan op. Dit plan bespreken we tijdens het consult. We kijken samen wat voor jou het beste zal werken.

    Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar? Dat bespreken we en ik pas het conceptplan daarop aan. Het plan moet namelijk jouw plan worden; een plan waarmee jij aan de slag kunt en wat past bij jouw leven op dat moment. Ik ondersteun en begeleidt je in dit proces. Daarnaast kijken we samen wat er nodig is en wanneer en hoe vaak er behoefte is aan een consult.

    Aanpak en visie

    Wil je meer lezen over onze unieke en onderscheidende aanpak?

    Social Media

    Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

    Werkvormen

    In de behandeling van jouw klacht(en) kan ik gebruik maken van onderstaande werkvorm.

    Call Now Button