Of het nu lichamelijk is of psychisch.

Als je de mens als geheel wilt bekijken is het antwoord simpel: allebei

(bram-bakker – psychiater)

En daarom doen wij het anders…

De aanpak en visie zoals dat zien komt het beste tot uitdrukking in ‘dat wij je zien als een geheel’. Dat je een klacht dient te begrijpen in het licht van meerdere factoren

Dat is ook de reden waarom wij juist kiezen voor die holistische aanpak en daarin dat onderscheid maken.

In onze praktijk sta jij als mens centraal

Mens kunnen zijn binnen onze praktijk is voor ons een belangrijke waarde. Je bent geen nummer of een klacht bij ons. We plakken geen etiket op je doch zien je als mens die geconfronteerd wordt met een klacht waarvoor je hulp zoekt.

Meerdere disciplines binnen de praktijk

Het unieke binnen onze praktijk is dat we meerdere disciplines aanbieden. Vanuit deze disciplines kijken we hoe we jouw gezondheid het beste kunnen ondersteunen.

In onze ogen is geen klacht gelijk

In onze aanpak en visie is jouw klacht voor ons de uitdaging om deze te begrijpen. Iedere klacht is uniek zoals ook jij als mens uniek bent. We zien je dan ook vooral als mens met een unieke hulpvraag.

In onze visie, het biopsychosociaal model, geldt vooral dat alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden. We zien ons daarin gesteund door de verandering die langzaam aan gaande is binnen de gezondheidszorg.

Een klacht is in onze ogen een uiting van onvrede ergens in het lichaam. Het is een symptoom. De harmonie is verstoort waardoor iets om aandacht vraagt. Zo kan een psychisch probleem bijvoorbeeld tot uitdrukking komen in het lichaam. Doch ook kan een lichamelijke klacht verbonden zijn aan een ander segment in het lichaam en/of in verband staan met de psyche of omgeving. Daarnaast zijn er je sociale relaties (gezin, familie, werk).

Zo is je gezondheid een voortdurende spiegeling vanuit deze drie peilers.

Generationeel, leefstijl, voeding en omgevingsfactoren

Sommige klachten zien we terugkomen in verschillende generaties.  Angst bijvoorbeeld of somberheid. Maar ook lichamelijke klachten zoals hoge bloeddruk of darmklachten. Daarnaast ontstaan klachten door een ongezonde leefstijl en voedingspatroon.  Maar ook zijn omgevingsfactoren weer erg belangrijk in het ontstaan van klachten.

Zo worden jouw genen voortdurend epi-genetisch beïnvloedt.  Daardoor kunnen klachten ontstaan.  Het is de uitdaging om de bron van de klacht te vinden en daardoor te werken aan herstel.

De uiting van de klacht proberen we zo breed mogelijk te begrijpen. Je levensgeschiedenis. Hoe je bent opgegroeid. Of je eerder klachten hebt gehad. We kijken naar je huidige levenssituatie maar ook eerdere levensfasen hebben onze nadrukkelijke aandacht.

Wil je graag dat wij je bellen?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld


Wij kunnen het nodige voor je gezondheid betekenen

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.