Ademen

By 10 oktober 2017februari 22nd, 2018Psychosociale therapie

De manier waarop je ademt zegt veel over jou. De manier waarop je ademt beïnvloedt je gezondheid. En toch staan we daar niet altijd bij stil. En wanneer we er wel bij stil staan dan komt het veelal door een klacht.

Ademen

Hoe je ademt, hoe je ademproces verloopt, hoe snel je ademt, hoe oppervlakkig of juist diep je ademt. Het verloopt geheel autonoom en veelal onbewust. Gelukkig maar anders zou je het niet trekken. Die ademhaling is van cruciaal belang voor je gezondheid. Door vaak een klacht merk je op hoe belangrijk dat ademen is.  Bijvoorbeeld bij angst, hyperventilatie, bij astma of bronchitis of een sterke verkoudheid.

Maar wist je dat ontregeling van die ademhaling vaak al op jonge leeftijd plaats vindt?  Dat die natuurlijke wijze van ademen verstoort raakt door wat we in ons leven meemaken?  Kijk je naar een baby dan ademt die immers vanuit de buik. Kijk nu eens naar jezelf?  Waar merk jij die ademhaling in je lichaam op?  Als deze vanuit de buik komt. Gefeliciteerd. Bevindt dat punt zich veel hoger dan adem je minder natuurlijk. En dat is van invloed op al die triljoenen cellen in je lichaam en op je hart. Want hoe krijgen al die triljoenen cellen zuurstof?  Juist o.a. door dat ademen. En door water.  Daarom is water drinken mede belangrijk. Want al die cellen hebben ook nog eens water nodig. Onder andere voor het maken van energie. Maar laten we terugkeren naar het ademen.

Ontregeling van je adempatroon

Veel mensen, althans dat zien wij, ademen ongezond. Luister maar eens naar jezelf als je praat. Men ademt vaak vanuit het borstsegment of rond de plexus solaris. Dat zorgt altijd voor spanning. En inderdaad kampen mensen die ongezond ademen ook vaak met nek- en schouderklachten. Daarnaast moet je hart veel meer arbeid verrichten. Des te langzamer en lager je ademt des te gezonder is het voor je lichaam. En in het bijzonder voor je hart. Een cyclus van ademen in rust zou ongeveer 5-7 moeten bedragen. In de praktijk is dit vele keren hoger. We maken cycli mee van 15-20

Hoe of het komt dat je adempatroon is ontregeld?  Daar zijn vele oorzaken voor doch er is gelukkig een optie en dat is dat je gezonder kunt leren ademen. Op termijn ga je ervaren wat of dit met je lichaam doet.

Meten is weten

Het mooie van onze tijd is dat er veel is ontwikkelt. Zo ook apparatuur die de wijze waarop jij ademt nauwkeurig in kaart brengt. Wij beschikken over deze apparatuur en in een kort ogenblik zie je al wat er in je gebeurt. Dus kom eens langs om te ervaren wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

 

Wil je meer weten over hoe je gezond kunt ademen?

    Wil je graag dat wij je bellen?

    Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

    Call Now Button