Alleen met de goden

By 27 juli 2016februari 22nd, 2018Boek, traumatherapie

In dit boek schrijft Alex over het liefdestrauma van Aaron Bachman. Een artikel waar ik eerder aandacht aan heb besteed. Als ongewenst kind moest Aaron overleven. Vanuit zijn jeugd kreeg hij niet de liefde die hij als kind zo nodig had. Moederliefde? Het was er niet. Sterker nog volgens moeder had hij haar leven verpest en dat liet ze hem dagelijks weten. Verbaal en Fysiek. Hij moest zich maar redden. Kortom overleven. Hij verloor zich al snel in goden. Daar vond hij zijn rust. Voorts was er een geheim binnen het gezin. Een geheim wat tussen hem en zijn ouders stond. Ook dit geheim heeft mede zijn leven bepaald. Aaron moest letterlijk vechten om te overleven en vanuit dat deel werd hij een succesvol kickbokser. Een ernstig ongeval zorgde er uiteindelijk voor dat hij bij zijn pijn kwam die hij zoveel jaren had verdrongen.

Zelden heb ik een boek gelezen wat mij zo diep heeft doen ontroeren.

Als traumatherapeut kom ik wekelijks in aanraking met mensen zoals Aaron. Ook hun hebben weinig tot geen liefde ontvangen en daardoor onvoldoende sturing kunnen geven aan hun leven. Met als gevolg dat het leven vaak een lijdensweg is. Kortom een en al herkenning. Overlevingsdelen zorgen ervoor dat het leven nog wat draaglijk is en hebben uiteindelijk de taak om de traumadelen rustig te houden.

Een intensief traject is dan vaak de remedie om je zelf steviger te maken. Weten wie je bent om van daaruit je leven verder vorm te geven. En………. je pijn onder ogen te zien en te doorwerken.

Alleen met de goden beveel ik een ieder aan om het liefdestrauma, zoals Franz Ruppert het noemt, te begrijpen.

Meindert Telkamp

 

Verwijzing:

alleen met de goden

Alex Boogers

uitgeverij Podium

Call Now Button