Kamp je met hardnekkige gedachten? Leef je daardoor vaak angstig, nerveus, gespannen of somber? Ben je gevoelig voor afwijzing? Leeft er een innerlijke criticus in je? Vindt je het lastig om los te laten?

Lees dan eens verder.

En ervaar of Non-Duale coaching iets voor jou zou kunnen zijn.

Overtuigingen

Uit onderzoek blijkt dat we erg lijden door onze overtuigingen en gedachten. Non Duale coaching is een vooral praktische vorm om ontspannender in het leven komen te staan. Daardoor af te rekenen met die hinderlijke overtuiging(en) en gedachten.

Overtuigingen

negatief zelfbeeldHoe jij over jezelf denkt. Wat je van jezelf vindt. Dat noemen we overtuigingen. Overtuigingen die vaak al op jonge leeftijd zijn ontstaan en jouw identiteit vormen. Overtuigingen worden altijd aangestuurd vanuit je onbewuste. Zo kun je belemmerende en stimulerende overtuigingen hebben. Het zijn de eerste die zorgen voor onrust en lijden.

Stel dat je de overtuiging hebt dat jij jezelf niet goed genoeg voelt. Tijdens een bijeenkomst hoor je hoe iemand vol overtuiging praat over zichzelf. Je hoort hoe er vanuit kennis wordt gesproken. Wedden dat je dan al snel daardoor wordt beïnvloedt, er gedachten ontstaan en dat je dan op je hoede bent in wat je zegt?

Vanuit die overtuiging, je niet goed genoeg voelen, ontstaan gedachten. Een gedachte bijvoorbeeld zou kunnen zijn ‘goh. waarom kan ik dit nu niet’ of  ‘jee, wat ben ik toch stom”.

Die gedachten sturen je gedrag razendsnel aan. Een reactie zou kunnen zijn dat jij je terug trekt en niets meer zegt of vroegtijdig de bijeenkomst verlaat. Thuis komend zou je dan boos of verdrietig kunnen zijn. Waardoor je dit afreageert op een partner of huisdier (projectie). Of dat je het gevoel compenseert door te gaan eten, drinken of snoepen.

Vaak werkt een dergelijke ervaring nog lang door. Stel dat je de volgende dag iemand tegenkomt. Die iemand is belangstellend en informeert naar hoe de bijeenkomst was. Wat gebeurt er dan in je? Wat zou je dan zeggen.

Enkele bekende overtuigingen

Overtuigingen waarmee we vaak worstelen zijn onder meer:

  • ik ben waardeloos en doe er niet toe
  • ik voel me niet gewenst
  • ik ben machteloos
  • er mankeert iets aan mij
  • ik kan ook niets
  • ik ben lelijk
  • ik doe er niet toe

Nou vragen overtuigingen voortdurend om aandacht. Aandacht die vaak onbewust verloopt. Het is een gewoonte geworden. En vanuit dat gewoontepatroon ontwikkelen zich de bekende gedachten en ontstaat gedrag. Daardoor ontstaat in jou onrust.

Gedachten

In ons alledaagse leven gebeurt van alles. De tijd laat ons voortdurend ervaren. Het staat niet stil. Dan is er dit, dan weer dat. De mooie momenten kunnen niet lang genoeg duren. De mindere momenten duren te lang.

Met de mooie momenten hebben we dan ook niet zo’n probleem. Het zijn vaak de minder mooie momenten die ons voortdurend in de greep hebben. Laten we eens kijken naar waar mensen veel mee worstelen. Gedachten.

60.000 gedachten

Gedachten komen en gaan. Cognitief werkende psychologen hebben becijferd dat we ca. 60.000 gedachten op een dag ervaren. Negentig procent daarvan komen overeen met de dag ervoor en van de overige 10% zijn slecht 5% nuttig. Dat zijn de meer constructieve gedachten. Zoals wat is een goede busaansluiting om ergens te komen.  Of wanneer je tv of wasmachine defect raakt. Waar koop ik een goede tegen een voor mij redelijke prijs. Of een gedachte die een oplossing biedt voor een hardnekkig probleem.

Het zijn echter de niet constructieve gedachten die ons plagen. De pieker- en maal gedachten die bij voortdurende aandacht zorgen voor angst, distress en somberheid.

Verslaafd aan gedachten

Veel mensen zijn verslaafd aan hun gedachten. Ze hechten er een geloof en kennen er een waarde aan. Maar kunnen gedachten wel weten wat er staat te gebeuren en of iets waar is of niet? Veel mensen denken te weten van wel. Daardoor ontstaat een hardnekkig geloof waardoor  gezondheidsklachten ontstaan. Immers het is de bron van het piekeren en malen.

Non-Duale coaching gaat jou inspireren en motiveren hoe je daar gezonder mee om kunt gaan. Dat je doorziet wat gedachten eigenlijk zijn. Hoe ze ontstaan en wat ze doen.

NU, verleden en toekomst

Eigenlijk gebeurt alles zoals het gebeurt. Het zou ook nooit anders kunnen. Voortdurend gebeurt alles NU. Waarin elk moment uniek, nieuw is en potentie biedt. Wat enkele minuten geleden is gebeurt bestaat niet meer. En komt ook nooit meer terug.

Ervaar jij dit ook zo? Of blijf je voortdurend ergens in hangen. Dat je uren blijft malen of piekeren omdat het anders had gemoeten. Wat dus nooit had gekund. Zie je dat je dan dat deze gedachten alleen maar zorgen voor onrust?

Zo kun je al in je hoofd bezig zijn met iets wat morgen of over een tijd staat te gebeuren. Stel dat je over een aantal dagen een belangrijk gesprek hebt. Je bereidt je ongelofelijk voor. Echter je merkt ook dat je op je tenen loopt en snel geïrriteerd raakt. Tijdens het gesprek ervaar je dat het compleet anders loopt. Heb ik me daardoor vooraf zo druk gemaakt? Zie je dan hoe je gedachten je voortduren regisseren?

Een ander voorbeeld is een behandeling bij een tandarts die er aan zit te komen. Tijdens een gezellig avondje bij vrienden vertelt iemand over een niet fijn verlopen behandeling. Wedden dat je dan niet meer bepaald ontspannen daar aanwezig bent en naar de tandarts gaat?

Realiteit

Maar verloopt het vaak niet anders?  Kun je wel weten hoe iets verloopt (toekomst). Gaat het vaak niet anders dan wat jij van te voren al had bedacht? En  leidt dit niet tot onrust? Hoe komt het dan dat je dit maar blijft herhalen. Dat je steeds in die oude patronen blijft hangen?

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Tot de kern

tot de kern komenHet is onze ervaring dat vele psychische klachten niet altijd even goed worden begrepen. Enerzijds is dit een eigen persoonlijke ervaring. Anderzijds zien we dit bij de mensen die zich bij ons aanmelden.

Hun hebben vaak al verschillende trajecten achter de rug. Wat we zien is dat er niet echt tot de kern van het probleem is doorgedrongen. Dat is vervelend omdat vroeg of laat een klacht zich weer laat zien.

In onze aanpak ligt juist het accent om diep door te dringen naar de oorzaak van de psychische klacht. Meindert heeft de ‘gave’ dit aan te voelen waardoor er efficiënt en doortastend kan worden gewerkt.

Voor welke klachten?

Ervaar ook Non Duale coaching

Non Duale coaching is een kortdurend traject. Het gaat niet de diepte in doch richt zich op het hier en nu. Hoe je in het nu op een gezonde manier kunt omgaan met je overtuigingen. Hoe je deze kunt doorzien en veranderen.

Het laat je ervaren hoe jij op een geheel andere wijze kunt omgaan met gedachten. Wat gedachten zijn en hoe deze jou voortdurend verleiden waardoor lijden ontstaat.

Non Duale coaching laat je ook ervaren hoe overtuigingen en gedachten samenwerken. Hoe deze voortdurend je onbewust aansturen en je gedrag regisseren. Ben je benieuwd of dit bij je past? Vraag dan je gratis kennismakingsgesprek aan.

Direct een gesprek inplannen?

Je kunt nu direct online jouw gratis kennismakingsafspraak inplannen.