Psychosociale therapie is laagdrempelig en vooral praktisch toepasbaar

Niet meer jezelf zijn

Zo maar kun je vastlopen. Alsmaar blijf je draaien. Waardoor je er alleen, of samen, niet meer uit komt.  Dan is het fijn dat er iemand is met wie je even kunt praten. Die samen met jou kijkt wat om aandacht vraagt. Dat is het doel van psychosociale therapie.

Je zelf niet meer zijn

Dit kan kan verschillende uitingen hebben. Om er maar enkele te noemen:

 • slaapproblemen
 • concentratie problemen
 • voortdurend ben je aan het piekeren
 • je voelt je niet fijn bij de ander
 • het missen van een richting in je leven
 • je eenzaam en niet verbonden voelen
 • voortdurend zorgen maken
 • te vaak eet of snoep je ongezond
 • je lichaam uit zich in bepaalde klachten

Door een psychosociaal traject krijg je inzicht. Wat de oorzaak is. Hoe je het kunt veranderen. Waardoor weer rust ontstaat.

Je bent voortdurend verbonden

Steeds maak je contact. Met dat wat zich in jou aandient. Daarnaast met de ander. Bijvoorbeeld in een relatie en in andere leefgebieden. Zoals je werk, familie, vrienden, verenigingen, religie. Voortdurend ontstaat communicatie.

Spanning in een bepaald leefgebied beïnvloedt je zelf. Maar ook de ander. Voortdurend is er die wisselwerking.

Vanuit die ervaring denk, voel en handel je. En zo communiceer je. Je kunt stellen dat je voortdurend, onbewust, daarin wordt aangestuurd. Die aansturing verloopt vanuit diepgewortelde structuren ook wel conditioneringen genoemd. Daardoor krijg je  reactie. En hoe je daarop reageert?

Hoe reageer jij?

Dat heeft alles te maken in hoe je hebt geleerd daarmee om te gaan. Vaak zijn dit heel oude structuren. Ze zijn gedownload vanuit de meest kwetsbare periode in je leven. Ook toen stond je in verbinding. De verbinding met jouw ouder(s) en familieleden. Het zijn deze structuren die jouw zelf hebben vorm gegeven.

Jouw reacties worden hoofdzakelijk onbewust aangestuurd. Hoe je het hebt geleerd. En juist daarin zit de uitdaging voor verandering. Want hoe je reageert. Zou dit wellicht anders kunnen?  Daarnaast kloppen jouw overtuigingen? En is het echt waar wat je denkt?

Psychosociale therapie houdt je in het hier en nu. Het laat je ervaren of je iets op een meer gezonde wijze kunt benaderen. Want daardoor verandert niet alleen de relatie met jezelf. Maar juist ook met de ander.

We bieden graag een luisterend oor

Kom jij er zelf of samen niet meer uit? Dan is het fijn dat je daar met iemand over kunt praten. Die naar je luistert. Je tracht te begrijpen. Dat biedt wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen.

Waar je in een veilige omgeving jezelf kunt zijn. Dat kunt delen en uitwerken wat in jou om aandacht vraagt. Waardoor je na verloop van tijd weer levensvreugde ervaart. Het gevoel dat je leeft, maar niet overleeft. Want dat laatste kost ontzettend veel energie.

Meindert heeft een zeer ruime expertise in de behandeling van psychische klachten. Hij biedt daartoe verschillende psychotherapeutische werkvormen. Immers geen klacht en mens is gelijk.

Maak gratis kennis met ons. Ervaar wat wij voor jouw klacht(en) kunnen betekenen.

  Wil jij van je klacht af?

  Kies dan voor onze unieke aanpak.
  Vul je telefoonnummer in. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug

  Of neem contact met ons op

  locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
  locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

  Aanpak en visie

  Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

  Social Media

  Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

  Therapie vormen

  Wij bieden onderstaande werkvormen aan.

  Jouw traject

  Kennismaken

  Je start altijd met een kennismakingsgesprek. Voor jou bedoelt om te ervaren of onze praktijk bij jou past. Daarnaast te vertellen wat je hulpvraag is. Wat je wellicht al daarin hebt ondernomen.

  Wij luisteen vooral. We nemen kennis van je hulpvraag. Ongetwijfeld zullen we vragen hebben. Daarnaast beoordelen we samen of psychosociale therapie bij jou past . Of dat er een meer psychotherapeutische aanpak nodig is.

  Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten. De ervaring leert dat dit voldoende is.

  Het traject

  Daarna kun je beslissen of je direct een afspraak wilt inplannen. Of dat je het eerst even wilt laten bezinken.  Psychosociale therapie is een kortdurend traject. Dit houdt in dat er meestal 2-5 sessies nodig zijn waarna je verder kunt.

  Heb je een vraag of wil je meer informatie?

  Klik dan hier