Een trauma kan ontstaan na een heftige gebeurtenis in je leven. Bedreiging, een ongeval of een niet goed verlopende behandeling bij een tandarts of specialist.  Dan is de kortste weg EMDR therapie. Traumatherapie richt zich specifiek op gebeurtenissen die je als mens hebben verwond en nog immer, vaak onbewust, om aandacht vragen. Veelal komt dit tot uitdrukking in:

  • onbestemde angstgevoelens,
  • somberheid
  • paniek gevoelens
  • snel geëmotioneerd raken
  • onverklaarbare pijnklachten
  • overmatig of te weinig eten of drinken
  • moeite met het vormgeven van relaties
  • verslavingen (alcohol, tabak, drugs, seks,kopen, medicijnen)

Marlies haar moeder had voor haar geboorte een kind verloren. Marlies herinnert zich haar moeder als een afwezige vrouw die in haar eigen wereld leefde. Zeker het ontbrak Marlies niet aan voeding en kleding. Doch ware intimiteit heeft Marlies nooit ervaren van haar moeder. Haar moeder zat verstrikt in een verliestrauma waardoor ze voortdurend in contact kwam met haar pijn wanneer Marlies contact met haar moeder zocht. Zo kon haar moeder niet zorgen voor een gezonde symbiose welke nodig is tussen moeder en dochter. Latere problemen met de identiteit, seksualiteit en identiteit bij Marlies waren naast vele gestrande relaties het gevolg’.    

Het doel van traumatherapie is verwerking

PestenOm daadwerkelijk met traumatherapie aan de slag te gaan is er eerst voldoende stabilisatie nodig.  Pas wanneer deze aanwezig is kunnen we gaan starten met traumatherapie. Therapievormen waarmee wij werken zijn sensomotorische psychotherapie, identiteitsgerichte (trauma therapie), lichaamsgerichte therapie en EMDR therapie.

Marline (17) kampte al sinds vele jaren met depressieve gevoelens. Echter een oorzaak daarvoor werd niet gevonden. Door de behandelend arts werd aangegeven dat waarschijnlijk een biologische component daarvoor verantwoordelijk zou kunnen zijn. Henk kreeg een anti-depressivum voorgeschreven. Dat werkte in het begin zeker doch na verloop van tijd kwamen de klachten terug.  Henk meldde zich bij ons aan om een oplossing te vinden voor zijn klachten. 

Op de basisschool en de eerste klassen van het MBO was zij veelvuldig gepest. Gehoor ondervond ze destijds niet. Moeder en vader hadden een bedrijf, veelal aan het werk en oma deed de huishouding. Trachtte Marline het bespreekbaar te maken dan zei oma steevast  ‘ach daar wordt je hard van’.  Meer en meer begon Marline zich terug te trekken. De pijn m.b.t. het pesten werd verdrongen en ging zich op latere leeftijd uiten in somberheid. 

Afspraak of eerst meer informatie?

Meindert is binnen onze praktijk werkzaam als psychosociaal- en traumatherapeut. Hij heeft een ruime en brede ervaring in de behandeling van traumata.

Bel hem gerust of vul het contactformulier in.

 

 

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.