Zelfkennis de opmaat naar een bewust en waar leven

Als mens streven we voortdurend naar welzijn. Wat is de relatie tussen zelfkennis en welzijn?  Een spirituele wetenschappelijke benadering die zich daarmee bezig houdt is de boeddhistische- en de positieve psychologie

Door deze module leer jij je zelf echt kennen. Je komt daardoor anders in het leven te staan. Daardoor ga je meer gezonde keuzes maken. Wat er er echt toe doet in jouw leven en niet in wat er van jou wordt verwacht.

Je gaat ontdekken hoe of het komt dat je vaak tegen dezelfde problemen aanloopt. Waarom iets wat je zo graag wilt alsmaar niet lukt. Je gaat je weerstanden ervaren en uitdoven.

Het resultaat is dat je bewuster leeft. Meer vanuit het hier en nu.  Je reageert niet meer vanuit hinderlijke gewoonte- en reactiepatronen. Echter vanuit rust en weloverwogen gezonde mentale constructies.

Door deze module verandert je kwaliteit van leven. Jouw welzijn krijgt een intensere en ‘rijkere’ dimensie.

Je gaat jouw leven bewuster ervaren.

alles heeft een begin

Van imago naar wie je echt bent

We lijden wat af. Kijk maar eens terug en nu in je leven. Wat je allemaal hebt ervaren. Wat pijn heeft gedaan en nog immer pijn doet. Want alles wat je in je leven hebt ervaren ligt opgeslagen.

Het zijn voornamelijk de minder leuke ervaringen die je daarin aansturen. Onbewust weliswaar. Vandaar uit ontstaat ook mede het lijden. Plus dat je vaak niet onder ogen wilt zien wat echt gezien wilt worden. Daarin ontstaan de verhardingen. De weerstanden die je als mens hebben gevormd. De ontwikkeling van jou.

Jezelf ont-wikkelen is het doorzien daarvan. Ruimte maken. Net als in bossen wordt gedaan om gezonde groei mogelijk te maken. Pas wanneer je de ruimte ervaart in jezelf dan kom je uit bij wie je in werkelijkheid bent. Dit betekent dat je gaat afrekenen met hinderlijke conditioneringen, gewoontepatronen en reactiemechanismen.

Het doorzien van je imago die is ontwikkelt om te kunnen overleven. Een kennismaking met je ware zelf. Pas dan ga je het leven compleet anders ervaren en waarderen. Dit betekent afscheid daarvan nemen om vervolgens de poort te openen voor het ware leven.

Wat het jou brengt

Zelfkennis zorgt ervoor dat je bewuster in jouw leven komt te staan. Je gaat je niet meer zo druk maken om datgene waar je eerder nachten van wakker kon liggen. Je gaat je leven anders inrichten. De dingen doen die er echt toe doen. Andere bewustere en gezonde keuzes maken.  Wat je wel en vooral niet meer wilt. Je ervaart het onderscheid in wat je energie kost en energie oplevert.

Zelfontwikkeling is het mooiste geschenk wat jij jezelf kunt geven.

Het is de poort naar het ervaren (voelen) van leven. Naar een geheel andere dimensie in je leven. Het woord geluk krijgt een rijkere betekenis.

Het traject

De start is helder. Dit betekent concreet gezien dat je boekt voor 5 sessies. Dat zijn 3 wekelijkse bijeenkomsten. Dit is ook nodig om iets in jou aan het werk te zetten. Na deze sessies kun je afstemmen of je het daarbij wilt laten of bij wilt boeken.

De module Zelfkennis is een synthese uit de boeddhistische, hindoeïstische filosofie en de positieve psychologie.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Deze module is een geschenk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.  Het gaat jouw leven absoluut in positieve zin verrijken.

Ben je werkzaam als ondernemer of leidinggevende dan is deze module absoluut een verrijking.  Vanuit je eigen ervaringen kun je de ander bewuster maken in haar of zijn eigen proces m.b.t. het werkzaam leven. Daarnaast sta je als mens anders in het werkveld wat de groepsdynamica positief bevordert.

(Veel werkgevers vergoeden persoonlijke ontwikkeling (coaching). Informeer naar de mogelijkheden).

Het grootste geschenk wat ik mijzelf ooit heb gegeven is om mijzelf te leren kennen. Het heeft me zo’n rust gegeven en vanuit die rust werk en leef ik. Zelfkennis is een prachtige module waarin jij jezelf pas echt leert kennen.

Kom eens langs en ervaar wat ik daarin voor jou kan betekenen.  Je bent van harte welkom!

Meindert Telkamp

Gefileerd tot op het bot. Dat mag ik rustig stellen. Als leidinggevende waarin ik een klein team aanstuur werd ik geconfronteerd met me zelf. Ik heb deze module gevolgd. Dat was na een poos niet alleen merkbaar in mij doch ook binnen het team. Er ontstond een positiever teamklimaat. Ik beveel je deze module zeker aan als je net als ik jezelf beter wilt leren kennen. Ben je leidinggevende? Dan is het haast een must zou ik zeggen.

Willem

Vanaf mijn vijftiende levensjaar was ik zoekende. Niet alleen gemotiveerd door destijds mijn religie. Maar ook door mijn eigen interesse en zoektocht. Altijd stond centraal de vraag 'wie ben ik'. Toen ik Meindert heb leren kennen, tijdens een ander traject, was er mijn wens om dieper te gaan. Om de vraag te kunnen beantwoorden 'wie ik ben'. Een prachtige afdaling diende zich aan waar ik zo ontzettend veel aan heb gehad.

Charleen

Heb je een vraag of wil je meer inhoudelijke informatie?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.