Zelfkennis …….. het mooiste geschenk wat jij jezelf ooit kunt geven

Als mens streef je voortdurend naar welzijn. Een spirituele wetenschappelijke benadering die zich daarmee bezig houdt is de boeddhistische- en de positieve psychologie

Deze module is ontwikkelt om je zelf goed te leren kennen. In een 1 op 1 relatie ga je sparren. Ervaren wie je bent. Trouwens heb jij je die vraag wel eens gesteld? Vast en zeker geef je dan als antwoord jouw naam en wat je allemaal kunt. Maar dat is niet wat ik bedoel.

Wat ik bedoel is wie je echt bent. Deze module brengt je tot die kern.

alles heeft een begin

Van imago naar wie je echt bent

Ik durf rustig te stellen dat je lijdt. Dat komt omdat je niet jezelf bent. Je speelt een rol of verschuilt je achter een masker. Want dat is veilig. Zo heb je geleerd hoe jij kunt overleven. En tot op zekere hoogte kan dat best functioneel zijn. Maar is dit echt zo?

Volgens mij overleef je dan. Onbewust weliswaar. Vanuit een rol, imago of verscholen achter een masker. Vindt je het dan vreemd dat je moe bent? Vaak geen energie meer hebt? Dat je klachten ervaart? Je niet uitgerust en energiek aan de dag begint?

Inzicht is jezelf afwikkelen. Ruimte maken. Net als in bossen wordt gedaan. Dit om gezonde groei mogelijk te maken. Wanneer je ruimte maakt dan ervaar je wie je bent. Daardoor ga je afrekenen met hinderlijke conditioneringen, gewoontepatronen en reactiemechanismen.

De rollen die je speelt daarmee ga je stoppen. De maskers kunnen worden afgedaan. Je ware zelf dient zich aan.

Zelfkennis is het doorzien van je rol. Je imago begrijpen. Een hernieuwde kennismaking met je zelf. Dit betekent afscheid nemen. De poort te openen voor zelfonderzoek.

Wat het jou persoonlijk brengt

In de allereerste plaats vooral inzicht. Daarna rust en ontspanning. Want je maakt je niet meer zo druk om waar je eerder nachten van wakker lag. Je richt jouw leven anders in. Je doet wat er echt toe doet.  Vanuit bewuste- en gezonde keuzes. Mooie en verhelderende inzichten. Daardoor ontstaan nieuwe contacten. Het leven gaat zich op een rijkere wijze ontvouwen.

Wanneer je mensen aanstuurt dan verloopt dit meer natuurlijk. Je bent meer jezelf.  En dat voelt de ander. Je stuurt aan op inzicht en bewustwording. Je maakt kwaliteiten inzichtelijk. Daardoor bevorder je innerlijke groei.

Het traject

De start is helder. Concreet gezien boek je voor 5 ontmoetingen. Dat zijn 3 wekelijkse bijeenkomsten. Dit is ook nodig om iets in jou aan het werk te zetten. Daarna kun je afstemmen of je het daarbij wilt laten of wenst te verlengen.

Deze module heb ik ontwikkelt vanuit filosofische stromingen en de positieve psychologie.

Wil jij van je klacht af?

Kies dan voor onze unieke aanpak.
Vul je telefoonnummer in. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Zakelijk

Ben je werkzaam als ondernemer of leidinggevende dan is deze module absoluut een must. Je gaat je eigen valkuilen herkennen. Afrekenen met weerstanden waardoor nogal eens communicatieve verstoringen ontstaan.

Juist door je eigen ervaringen zorg je voor bewustwording bij de ander. Ervaringen met deze module wijze uit dat onder andere groepscohesie in positieve zin verandert.

Vergoeding/belastingaftrek

(Veel werkgevers vergoeden persoonlijke ontwikkeling (coaching). Informeer naar de mogelijkheden))

Ben je ondernemer? Dan kun je deze module als persoonlijke coaching boeken.

Naast mijn liefde voor het ambacht van therapeut is ook dit een liefde.  Vanaf mijn 40ste is mijn eigen zoektocht daarin destijds begonnen. Dit heeft geleid tot mooie afdalingen, inzichten en nu vooral rust.

Het is, naast mijn opleiding, het mooiste geschenk wat ik mijzelf ooit heb gegeven. Zelfonderzoek. Het heeft me zo’n rust gegeven en vanuit die rust leef ik. Zelfonderzoek is zo’n meerwaarde voor het leven.

Kom eens langs. Ervaar wat het inhoudt. Je bent van harte welkom!

Meindert Telkamp

Gefileerd tot op het bot. Dat mag ik rustig stellen. Als leidinggevende waarin ik een klein team aanstuur werd ik geconfronteerd met me zelf. Ik heb deze module gevolgd. Dat was na een poos niet alleen merkbaar in mij doch ook binnen het team. Er ontstond een positiever teamklimaat. Ik beveel je deze module zeker aan als je net als ik jezelf beter wilt leren kennen. Ben je leidinggevende? Dan is het haast een must zou ik zeggen.

Willem

Vanaf mijn vijftiende levensjaar was ik zoekende. Niet alleen gemotiveerd door destijds mijn religie. Maar ook door mijn eigen interesse en zoektocht. Altijd stond centraal de vraag 'wie ben ik'. Toen ik Meindert heb leren kennen, tijdens een ander traject, was er mijn wens om dieper te gaan. Om de vraag te kunnen beantwoorden 'wie ik ben'. Een prachtige afdaling diende zich aan waar ik zo ontzettend veel aan heb gehad.

Charleen

Heb je een vraag of wil je meer inhoudelijke informatie?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.