Ervaar coaching om je ontwikkeling en groei vorm te geven.

Als je innerlijk wilt ‘rijpen’ dan is coaching zeker iets voor jou. In het hier en nu, op aarde, werken aan jouw hulpvraag waarin bewustzijnontwikkeling, inzicht en integratie de peilers zijn. Coaching is een inspirerende innerlijke reis.

“Als je niet weet wat je missie in het leven is, heb je er nu een:  die vinden”.

(Victor Frankl – pyschiater)

 

Waarom coaching

Onze samenleving is erg verandert. Van een 5 daagse werkdag naar een 24 uurs economie. De mogelijkheden om je te ontplooien zijn talrijk en er komt veel op je af. Daarnaast is er de toenemende druk. Je moet er tenslotte iets van maken nietwaar. De vraag is of dit altijd zo is en hoe ga je daar dan mee om. Hoe wil je leven. In je werk, als partner, in je relatieals, als ouder, vriend(in) etc. Hoe creeer je een gezonde levensstijl en geeft je dit vorm. Wat is voor jou ware  levenskunst. Tijdens coachingsgesprekken kunnen dit mooie onderwerpen zijn om dit uit te werken.

Peter had al een aantal relaties achter de rug. Tijdens een coachingstraject had hj de wens te onderzoeken of een relatie wel bij hem pastte. De uitkomst daarvan was voor hem zeer verrrassend’. 

Werkgerelateerde coachingsgesprekken

Coachingsgesprekken lenen zich goed om in het hier en nu werkgerelateerde vraagstukken uit te werken. Veelal zijn het uitdagingen die om aandacht vragen. Je stijl van leidinggeven. Je procesrollen herkennen.  Mensen kunnen begrijpen. Confrontaties op een gezonde wijze aan durven en kunnen gaan. Doch vooral wie ben ik zelf. Immers wanneer je niet begrijp wie je zelf bent. Hoe je zelf acteert dan is het erg lastig om op een gezonde wijze verbinding te kunnen maken met de ander.

‘Marije was leidinggevende geworden binnen een organisatie. Echter viel het leidinggeven haar zwaar. Met regelmaat waren er spanningsvelden binnen het team. In enkele coachinggesprekken heeft Marije haar zelf beter leren kennen. Door haar eigen weerstanden te doorwerken. Het resultaat daarvan is dat ze beter in staat is de ander te begrijpen. Er is meer rust in haar gekomen waardoor ze in staat is de ander beter aan te voelen’.  

 

Religie, Spiritualiteit en Zingeving

In een coachingstraject passen ook prima religieuze, spirituele of zingevingsvraagstukken. Wat is mijn bestemming. Is er een god. Waartoe ben ik op aarde gekomen, wat is mijn missie. En……. wie ben ik eigenlijk?

Janna had zich altijd af gevraagd of God bestond. Opgegroeid in een religieus gezin had de bijbel centraal gestaan.  Nu Janna op haar zelf woont, in aaraking komt met andere mensen, ontstond er twijfel. In een aantal coachinggesprekken heeft ze dit uitgewerkt’. 

Hier en nu

Coaching richt zich vooral op het hier en nu. Wat in jou thans om aandacht vraagt. Coaching zijn gesprekken om het levensvuur in jou volop te laten branden. Je talenten te ontdekken. Je weerstanden onder ogen zien. Mogelijkheden in het veld van potentie vorm te geven.  Dichter bij jezelf te komen. Je zelf te begrijpen. Gezonde keuzes maken vanuit een gezonde autonomie. Coaching is een bron van uitdaging.

Onderstaande songtekst van Stef Bos illustreert het heel mooi:

Hij kan sterren laten vallen
Hij kan de dagen laten vliegen
Hij kan ons allemaal bedriegen
Wij nemen het voor waar
Voorwaar, hij is een tovenaar

Stef Bos – de tovenaar- 

 

Vergoedingsmogelijkheden

  • Coaching trajecten kunnen worden vergoed vanuit scholingsbudgetten (informeer bij je werkgever)
  • Vanuit je aanvullende zorgverzekering

Meer informatie, een afspraak of kennismakingsgesprek?

Meindert heeft een ruime en brede ervaring met coaching. Bel hem gerust of vul het contactformulier in

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan betekenen? Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Of neem contact met ons op. We staan je graag te woord.