De ziener ervaart het leven in volle aandacht en kiest bewust zijn eigen pad

ZIEN is een spirituele coaching module over ‘aardewerk’. Zien gaat over JOU en in je relatie tot ‘ze’, ‘zie’, ‘zin’ en ‘zen’.  Door echt te ervaren in je mind, hart en lichaam ont-dek jij wat om aandacht vraagt in jouw leven. ZIEN is zelfonderzoek om te ontvouwen in wie je bent en vooral wilt zijn.

Wees eens eerlijk. Hoe is het nu echt met je?

ZIEN is Coaching en Coaching is ZIEN

Over het woord ZIEN in de context van deze module daarover heb ik best wel even nagedacht. Dat onderscheid ons van dieren nietwaar. We kunnen denken. Maar als je denkt ZIE je het dan ook? Waarmee ik bedoel dat je ziet wat je doet, in je denken voelen en handelen.

Je Zin geeft aan je bestaan. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander. Een leven leidt in volle aandacht. Waarin je een gezonde verbinding weet te maken tussen Jij en ZE (ik en de ander). En voor dat alles is ZEN nodig.

Leef jij jouw leven zoals je graag wilt leven vanuit liefde? Weet je überhaupt wat liefde is? Of leef je vanuit sleur? Waarmee ik bedoel door anderen voorgeprogrammeerde overtuigingen en leefregels.

Om voluit te leven is een voortdurende afstemming nodig. Aandachtsbewustzijn. Want zonder juiste aandacht leef je niet echt. Veelal leef je dan vanuit gewoontes en een begrensd bewustzijn.

ZIEN is een coaching traject afgestemd op door jou ingebrachte levensthema’s. Het richt zich op persoonlijke groei en transformatie. Om van daaruit te leven in wie je in werkelijkheid bent: krachtig, prachtig, vrij, open, gevoelig, creatief, gevoed vanuit levensvuur en stilte.  Echter is deze potentie vaak bedekt door onbewuste gedragspatronen en overlevingsmechanismen gevoed vanuit onverwerkte ervaringen.

ZIEN maakt de tijger in je wakker. Het gaat je leven een geheel andere dimensie geven waardoor je leeft. Een traject waarin jij jezelf gaat ont-dekken.

Het mooiste geschenk wat ik mezelf ooit hebt gegeven is die reis. Ont-dekken wie je bent en wilt zijn.

Wanneer wordt het jouw tijd voor ZIEN?

De aanleiding om te starten met ZIEN kan erg verschillend zijn. Je kunt in een crisis zijn terecht gekomen door verlies van werk, van een dierbare of van je gezondheid. Het kan zijn dat je steeds meer het gevoel hebt dat, wat je ook doet, je niet bereikt wat jou in je leven ooit voor ogen stond. Of dat je in je handelen, voelen en denken voortdurend in dezelfde valkuilen terecht komt.

Misschien heb je een sabbatical genomen. Daarin de tijd wilt nemen voor jezelf om een en ander op een rijtje te zetten en wil je daar begeleiding bij. Of dat je als manager of leidinggevende wordt geconfronteerd met jezelf.

Ik begeleid en ondersteun je graag daarin.

Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we samen onderzoeken of de weg die ik je kan bieden bij jou past. Daartoe maak ik gebruik van verschillende methoden waarbij als uitgangspunt geldt: ‘zijn waar je bent en onderzoeken wat voor jou belangrijk is’.

Voor meer informatie kun je mij, Meindert, een bericht sturen of bellen. 

In je leven wordt je voortdurend uitgenodigd om je leven te beschouwen. Echter is het de levenskunst om die uitnodigingen te zien. Je ziet het vaak niet omdat je ze niet herkent of dat je het toeschrijft aan ‘toeval’.  Maar is het wel toevallig dat het gebeurt?

Doordat je het niet ‘ziet’ mis je die uitnodigingen. Die zich voortdurend aandienen om jou ‘wakker te schudden’. Maar doordat je leeft in je eigen vertrouwde wereld blijf je slapen en leef jij jouw leven vanuit het bekende. Want dat is veilig en voelt vertrouwd. Maar leef je dan echt?

Ik was destijds 41 toen een ware crisis zich ontvouwde. Die boodschap heb ik gelukkig begrepen waardoor mijn leven compleet is verandert. En nadien zijn er voortdurend andere uitnodigingen geweest. Zo ook in augustus 2020 toen ik een ‘pijnlijke’ val heb gemaakt en met mijn hoofd op de grond terecht kwam. Een  ervaring waardoor ik maanden was uitgeschakeld. Echter die val heeft me ergens gebracht. Een duidelijke boodschap, waardoor zich weer iets heeft verandert in goede zin.

En dat gun ik jou nu ook! Want wordt het niet tijd om te gaan leven?