Darm ……wat wil je mij vertellen?

Darmklachten. Wij komen ze ongelofelijk vaak tegen in ons werk. Heb jij darmklachten. Veelal ga je dan naar de huisarts nietwaar.  Doch heb je weleens stil gestaan wat jouw darmen je trachten te vertellen?

De darmen van Michiel en zijn trauma

darmenMichiel had darmklachten. Het was zijn verlangen om de klacht te begrijpen. Met interactieve zelfresonantie hebben we samen de klacht uitgewerkt. Al snel meldde zich een jongen.  Een jongen die bang was. Een jongen die zijn vader op jonge leeftijd had verloren. Michiel had dit nimmer verwerkt. Zijn moeder had het destijds druk met haar eigen verlies en het zorgen voor de overige 3 kinderen. Michiel , de oudste van de vier kinderen,  kon zich wel redden dacht zijn moeder destijds. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Het niet kunnen verteren van het verlies dat heeft zich uitgekristalliseerd (geuit) in zijn darmen. Door het verlies alsnog te verwerken werden zijn darmen gezonder. Thans is hij klacht vrij.

Lichamelijke klachten door trauma

Ontzettend vaak kom ik dit tegen in het werken met mensen. Lichamelijke klachten, zoals darmklachten, die zijn ontstaan na een traumatische ervaring. Een verlieservaring zoals Michiel dit heeft ervaren is een trauma. Doch er zijn meer traumata die wanneer ze niet worden verwerkt zich vaak manifesteren in het lichaam. Dit hoeft overigens niet direct te gebeuren. Veelal ontstaan de klachten jaren later. De klachten ontwikkelen zich door een onbewust spanningsveld in het lichaam wat wordt veroorzaakt door een pijndeel.  Opgeslagen trauma energie wat voortdurend onder spanning staat en zeer gevoelig is.

Een mooie manier om de oorsprong van je lichamelijke klachten te begrijpen is interactieve zelfresonantie. Deze psychotherapeutische werkvorm is ontwikkelt door de Duitse hoogleraar Prof. Dr. Franz Ruppert. Tijdens een sessie stel je, wanneer je de oorsprong van je klacht wilt begrijpen, deze centraal. Door spiegeling van het onderbewuste vindt resonantie plaats. Het is deze resonantie die helderheid verschaft m.b.t. de oorsprong van de klacht. Daarna is de weg vrij naar heling. Ook komt het met regelmaat voor dat er spontaan heling optreedt omdat de resonantie in je eigen lichaam ervoor zorgt.

Het nieuwste boek van Ruppert, mijn lichaam, mijn trauma, mijn ik, die eind dit jaar op de Nederlandse boekenmarkt verschijnt, is helemaal gericht op het begrijpen en helen van lichamelijke klachten met deze methode. Dit boek heeft hij samen geschreven met een Duitse arts en psychotherapeut. Daarnaast staan er vele bijdragen van therapeuten die succesvol lichamelijke klachten hebben  behandeld  met interactieve zelfresonantie.

Meer informatie, afspraak of eerst kennismaken?

Bel ons daartoe gerust of stuur een bericht.

Call Now Button