was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ontmasker de verhalenverteller in je

By 28 augustus 2017 coaching, Psychosociale therapie

Ineens was hij er. De verhalenverteller. Zelf kan ik me niet meer herinneren wanneer hij is ontstaan. Lang, heel lang geleden. Die verhalen verteller die heeft me lang bezig gehouden. Hij kon werkelijk prachtig vertellen. Echter kwamen die verhalen nooit uit. Hij wist namelijk precies wat er ging gebeuren. Hij wist precies hoe ik mij dan zou gaan  voelen.  En ja…… doordat ik die verhalen ging geloven ontstonden er een scala van gedachten, emoties en gevoelens in mij. Echter was dit nooit leuk. Het zorgde voor onrust en tal van ongemak in mijn geest en lichaam. Om er maar enkele te noemen: angst, paniek, stress, buikpijn, nek-en schouderklachten, voortdurend moeten urineren, ontstekingen en gedachten. Heel veel gedachten.

Ja, die verhalenverteller raakte werkelijk nooit uitverteld. Puttend uit een giga bron van creatie kon hij mij volop bezighouden tot het moment dat ik hem ontmaskerde. Ik ging me afvragen wie dit eigenlijk in mij was?  Het kwartje viel pas toen ik mij op de rand bevond van geestelijke uitputting. Daarna ben ik door iemand figuurlijk door elkaar heen geschud. En tijdens dat traject ontmaskerde ik de verhalenverteller.

Wie was die verhalenverteller eigenlijk? Leefde er dan nog iemand in mij? Samen met destijds mijn supervisor ging ik op onderzoek uit en toen kwam ik tot een toch wel erg schokkende ontdekking. Hij bestond helemaal niet. Er was geen verhalenverteller. Wat was ik boos. Wat was ik uit het veld geslagen. Een groot gedeelte van mijn leven had ik er immers naar geluisterd. Een groot deel van mijn leven ging ik er in mee.  Die verhalen waren voor mij echt met als gevolg o.a. heftige gevoelens, emoties, angst, paniek, buikpijn en een immuunsysteem die niet meer goed functioneerde.

Weet je. Die verhalenverteller zit ook in jou! Dat kan namelijk niet anders. Niet dat ik arrogant of eigenwijs ben maar dat is wat ik dagelijks zie in het werken met mensen die mij consulteren. Ook zij kampen met de naweeën van de verhalen waarin ze geloven. Wanneer we dan samen die verhalen gaan onderzoeken dan wordt ook in hun de verhalenverteller ontmaskerd.  En dat is werkelijk bevrijdend. Want er ontstaat een geheel ander mens. Je komt realistischer in het leven te staan. Je krijgt veel meer energie, want de energie die naar de verhalenverteller ging, stroomt niet meer. Voorts staat je immuunsysteem niet meer onder druk, want de stress hormonen nemen af. Daarnaast wordt het aanmerkelijker rustig in je hoofd doordat de gedachten behoorlijk minder worden.  En door dit alles verbetert je levenskwaliteit aanzienlijk.

Nu zul jij je wellicht afvragen of die verhalenverteller dan helemaal vertrekt. Ja, dat kan, maar soms probeert hij of zij je ook weer te verleiden. Echter je doorziet het! Je ziet dat het fake is. Dat het niet kan kloppen en dus behoef jij je er niet meer mee te bemoeien. En dat geeft de ontspanning.

Klachten

Door de verhalenverteller ontstaan vaak onderstaande klachten:

  • dwangmatig piekeren
  • slaapstoornissen
  • negatief zelfbeeld
  • slechte eigenwaarde
  • stress
  • somberheid
  • eetstoornissen
  • angst, paniek, hyperventilatie
  • vele lichamelijke klachten

Benieuwd naar de verhalenverteller in jou?  Neem dan eens contact met mij, Meindert, op. Je kunt me bereiken op 06-53618415 of stuur me een bericht.