Spiegelbeeld – vertel eens even

Spiegelbeeld is een workshop waarin jij jezelf ontmoet. Daarnaast ga je de ander ondersteunen om haar of zijn zelf te ontmoeten. Een dynamische en vooral actieve workshop omdat te onderzoeken wat in jou om aandacht vraagt.

Spiegelbeeld is daarnaast een mooie gelegenheid om dit samen met een vriend of vriendin te gaan doen. Ervaringen leren dat vriendschapsbanden daardoor alleen maar sterker worden. Dus in plaats van de sauna of een high tea is dit wellicht een mooie optie.

Wat je kunt uitwerken

In principe is alles mogelijk. Een voorwaarde is dat het iets is wat je dwars zit. Iets waar je tegen aan loopt. Waar je mee worstelt en graag een antwoord op wilt hebben.  Bijvoorbeeld:

  • waarom cijfer ik mezelf voortdurend weg
  • wat probeert een lichamelijke klacht mij te vertellen
  • hoe komt het dat ik steeds tegen dezelfde problemen aanloop
  • waarom lukt het mij maar niet om
  • hoe komt het dat ik zo onzeker ben
  • wat maakt dat ik zo’n moeite heb met vertrouwen

De opstelling lijkt een beetje op een familie opstelling omdat er personen in de ruimte worden opgesteld.  Deze personen, representanten,  gaan staan voor woorden die uit de zin van jouw intentie komen. Vervolgens ga jij onderzoeken waar dat woord, een deel van jezelf, voor staat.

Je spiegelbeelden komen tot leven

Nu begint het proces waarmee je een dieper inzicht te krijgen in je innerlijk. Elk woord drukt een essentieel deel van jouw psyche uit. Vaak zijn er onbewuste en onderdrukte ervaringen, vanuit de eigen (trauma) biografie, die op komen. Wat heeft het jou te vertellen. Wat doet het met jou als jij die representant, dat deel van jou, zo ziet staan.

En mogelijk waar de representant in zijn verschijning jou aan doet denken en hoe oud dit deel is. Vervolgens kies je een tweede woord etc. Zo ontrolt zich een deel van jouw leven, soms met elementen die helemaal nieuw voor je zijn. In het geval dat je emotioneel contact krijgt met een afgesplitst innerlijk deel, kan er al een duurzaam veranderingsproces plaatsvinden in je psyche.

De opstelling stopt als jij wilt en in ieder geval als jij antwoord hebt gekregen op jouw verlangen of wens. Deze workshop is een nadere kennismaking met het psychotherapeutisch werkveld van de Duitse hoogleraar psychologie en psychotherapeut Franz Ruppert.

 

Kosten, datum en locatie

Kosten € 35,-

Donderdagmiddag 16 januari 2020 van 13:00 – 17:00

MFC Kabzeel – Appingedam

Er is maximaal plaats voor 12 personen.

 

Ja, ik meld mij aan

 

Ja, ik meld mij aan