Maak kennis met de delen in je

Je maakt deel uit van een systeem. Het systeem waar je als baby allereerst mee kennismaakt is jouw familiesysteem. Dit systeem vraagt om loyaliteit. Deze loyaliteit kan zo ver gaan dat jij je gaat opofferen voor het geluk of welzijn van je moeder of vader. Daarmee neem je als kind uit loyaliteit de traumata van je ouders over of dragen we ze omdat we op deze wijze erkend willen worden. Immers als kind ben je volledig afhankelijk. Je kunt nog geen volwassen keuzes maken en je verlangt naar je emotionele behoeften, liefde, aandacht, veiligheid, vertrouwen en geborgenheid.

Spiegelbeeld – vertel eens even

In deze workshop ga je kennis maken met opstellingen. Door deze opstelling ga jij jouw intentie onderzoeken. Voorbeelden van intenties kunnen zijn:

  • waarom jij je zelf altijd wegcijfert
  • je bepaalde lichamelijke klachten ervaart
  • steeds tegen dezelfde problemen aanloopt
  • waarom je geen sterke wil hebt
  • wie je bent

De opstelling lijkt een beetje op een familie opstelling omdat er personen in de ruimte worden opgesteld.  Deze personen, representanten,  gaan staan voor woorden die uit de zin van jouw intentie komen. Vervolgens ga jij onderzoeken waar dat woord, een deel van jezelf, voor staat.

Nu begint het proces waarmee je een dieper inzicht te krijgen in je innerlijk. Elk woord drukt een essentieel deel van jouw psyche uit. Vaak zijn er onbewuste en onderdrukte ervaringen, vanuit de eigen (trauma) biografie, die op komen. Wat heeft het jou te vertellen. Wat doet het met jou als jij die representant, dat deel van jou, zo ziet staan.

En mogelijk waar de representant in zijn verschijning jou aan doet denken en hoe oud dit deel is. Vervolgens kies je een tweede woord etc. Zo ontrolt zich een deel van jouw leven, soms met elementen die helemaal nieuw voor je zijn. In het geval dat je emotioneel contact krijgt met een afgesplitst innerlijk deel, kan er al een duurzaam veranderingsproces plaatsvinden in je psyche.

De opstelling stopt als jij wilt en in ieder geval als jij antwoord hebt gekregen op jouw verlangen of wens. Deze workshop is een nadere kennismaking met het psychotherapeutisch werkveld van de Duitse hoogleraar psychologie en psychotherapeut Franz Ruppert.

 

Kosten, datum en locatie

Kosten € 35,-

Zaterdag 21 september 2019 van 13:00 – 17:00

MFC Kabzeel – Appingedam

Er is maximaal plaats voor 12 personen.

 

Ja, ik meld mij aan

 

Ja, ik meld mij aan

Datum Naam details Locatie Prijs Status
21 september 2019

Spiegelbeeld

MFC Kabzeel - Appingedam 35,00 Er zijn nog plaatsen beschikbaar
MFC Kabzeel - Appingedam 35,00 Er zijn nog plaatsen beschikbaar