Weet wat je eet

Naar schatting is 52% van de mensen in Nederland chronisch ziek. Een belangrijke oorzaak daarvan is ongezonde voeding en je leefstijl. Maar wat is eigenlijk gezonde voeding?

Er is momenteel veel informatie over voeding beschikbaar. Soms klopt die informatie, maar soms niet. Hoe kun je door al die bomen het bos nog zien en weet je of je goed bezig bent?

Ik, Gerda, help je graag op weg bij het vinden van de optimale balans tussen gezond en lekker eten!  In de cursus “Weet wat je eet” belicht ik voeding vanuit verschillende invalshoeken. Ik ga dieper in op de verschillende samenstellingen en hoe voeding van invloed is op je lichaam en daarmee je gezondheid.

gezonde voedingIn 5-wekelijkse avonden gaan we onderstaande thema’s behandelen:

Les 1 ; De rol en invloed van de voedingsmiddelenindustrie op ons eet-en koopgedrag.

We gaan onderzoeken of we beïnvloed worden door de media, de rol van de supermarkten. Weet jij hierdoor nog wel wat je wel of niet kunt eten.

Les 2 ; Hoe moeten we een etiket lezen.

Op de verpakking van producten staat heel veel informatie ,teksten, tabellen en logo’s. Dit noemen we het etiket. Maar wat heb je aan al deze informatie? Heel veel!. Als je weet hoe je het etiket leest, kies je makkelijker voor gezonde, veilige en duurzame producten. Je zult E -nummers gaan onderscheiden, wat zijn en wat doen ze met je lichaam.

Les 3 ; Eiwitten, koolhydraten en vetten.

Er wordt veel over geschreven maar wat zijn het , in welke producten komen ze voor, welke invloed hebben ze op je lichaam in positieve en negatieve zin.Hoe zit het met de verhouding voor een maaltijd.

Les 4 ;Gezonde voeding is de basis van je gezondheid.

We gaan tijdens deze bijeenkomst kijken wat gezonde of ongezonde voeding is. Wat is een gezond voedingspatroon. Je leert om meer bewust te worden van voedingswaardes in voedsel. Hoe jij je gezondheid kunt verbeteren op de meest eenvoudige manier. Hoe kun je een balans aan  brengen zonder ingewikkelde voedingsadviezen.

Les 5;  de relatie tussen voeding, darmklachten intoleranties en allergieën.

Veel mensen hebben een voedselallergie of een voedingsintolerantie. De een krijgt jeuk bij het eten van een appel, de ander buikpijn bij het drinken van melk. Wat is het verschil ,wat kun je wel of niet eten, waar moet je op letten, wat zijn de signalen in je lichaam.

Tijdens de cursusavond is er een proeverij van gezonde hapjes!.

 

Praktische informatie

Data

woensdag 12, 19, 26 september en 2 en 9 oktober 2019

Tijd 19.30-20:45

Prijs: € 65,- (incl. koffie/thee/proeverij)

Locatie:

Appingedam