Zat er maar een slaapstand in mijn brein

By 8 augustus 2018Geen categorie, Training

Zoals water stroomt door een beek zo stromen ook onze gedachten door ons brein. Echter het water stroomt en bemoeit zich niet met het stromen. Hoe anders is het bij ons waar we ons wel vaak bemoeien met die stroom van gedachten. Het resultaat is dat het ons moe maakt. Dat we gevoeliger worden voor de aanmaak van stresshormonen waardoor uitputting dreigt, slaapproblemen, of somberheid- of angstklachten ontstaan en ons immuunsysteem voortdurend onder druk staat.

Zat er maar een slaapstand in ons brein. Net als op een smartphone zodat we ons brein gebruiken als we het echt nodig hebben. Bijvoorbeeld om een reis te boeken, een nieuwe wasmachine uitzoeken etc. Nou die slaapstand die is er hoor. Je moet deze alleen ontdekken.

80.000 gedachten

burn outCognitief werkende psychologen hebben becijferd dat we ca. 80.000 gedachten op een dag hebben. Van die veelvoud aan gedachten schijnt slechts 10% effectief te zijn. Dus 90% daar kun je niets mee. Dat kan zo de prullenmand in. Echter door onze verslaving aan gedachten blijven we ze voeden met onze aandacht.  Het resultaat is dat je in een loop belandt en zo slaaf wordt van je gedachten. Daarnaast hebben diezelfde psychologen ook nog eens aangetoond dat de volgende dag vrijwel dezelfde gedachten weer langs komen. Hoe uitputtend kan het zijn.  Je wordt er moe van. Het kost onnodig veel energie en het leidt op termijn tot de ontwikkeling van de hierboven aangegeven klachten.

In je hoofd uit je hoofd

Is een praktische training die binnenkort weer van start gaat. Tijdens deze training ga je ervaren hoe je op een geheel andere, maar dan gezonde, wijze om kunt gaan met die stroom van gedachten. Het is een vooral ervaringsgerichte training om meer rust te ervaren in je hoofd. Voor meer informatie over deze training klik dan hier.

Meer informatie?

Bel ons gerust hoor of vul het contactformulier in.

Call Now Button