Somberheid, zwaarmoedig of depressiviteit. Het put je uit en zorgt voor veel geestelijk en lichamelijk ongemak. Echter zijn de klachten goed te behandelen.

Wij hebben een ruime expertise en ervaring in de behandeling ervan

Een ieder ervaart wel eens perioden van somberheid. Somberheid hoort net als vreugde bij het leven. Het wordt anders indien somberheid je leven zo kleurt dat je de vreugde in het leven niet meer kunt ervaren. Dan ontwikkel je een depressie.

somberEen depressie kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld:

  • verlieservaring (partner, werk, familielid, vriend, ziekte)
  • spanningen in je (werk) relatie
  • nare gebeurtenis die je niet goed hebt verwerkt
  • disbalans in hormonen / chemische boodschappers
  • stress

 

Symptomen depressie

Indien somberheid je leven kleurt dan put dit je uit. Je voelt vaak niet meer de energie om dingen te ondernemen. Je kunt vaak niet meer helder denken, het concentreren is stukken lastiger en vaak ook mis je de zin van het leven.  Je hebt gewoonweg de fut niet meer. Vaak ook heb je minder behoefte aan intimiteit of seksualiteit. Kortom je geest en lichaam zijn uit balans. Een goed afgestemde depressie behandeling zorgt  voor uitkomst.

‘Ina had moeite om uit bed te komen. Haar huishoudelijke taken kostten haar enorm veel moeite. Naar de kinderen of naar een vriendin gaan? Ze had er geen zin meer in. Ook kreeg ze problemen met haar gewicht. Hoewel ze voor haar gevoel niets at kwam ze kilo’aan. Overdag kwam ze tot weinig. Het interesseerde me gewoon niets meer aldus Ina. Ik zat gewoonweg de hele dag op de bank en keek televisie. Lezen? Bij de tweede regel was ik de draad al kwijt. Een goede vriendin stelde voor hulp te gaan zoeken. Tijdens de behandeling werd duidelijk dat de klachten ontstonden door een interne blokkade. Door deze uit te werken namen de klachten af’.

Bij Ina was een interne psychische blokkade de oorzaak van haar klachten. Echter een depressie of somberheid kan ook ontstaan door een biochemisch tekort of door ontwrichting van bepaalde hormonen. 

Behandeling depressie

In de allereerste plaats is het belangrijk om je klacht te begrijpen. Wanneer is deze ontstaan. Hoe lang is de klacht al aanwezig. Je levensgeschiedenis en hoe je thans leeft zijn daarin belangrijk. Daarnaast maken we een analyse of bepaalde hormonen en chemische boodschappers in je lichaam aandacht behoeven. Wanneer we dit helder hebben dan stellen we een gericht behandelplan op. Hoe dit eruit komt te zien dat is van persoon tot persoon verschillend. Immers geen klacht en mens is gelijk.

Afspraak of eerst meer informatie?

Meindert is binnen onze praktijk werkzaam als psychosociaal therapeut. Hij heeft zelf ervaren wat een depressie is. Daarnaast heeft hij een brede en ruime expertise (15 jaar) in de behandeling ervan.

Bel hem gerust of vul het contactformulier in.

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.