Geluk

By 15 juli 2017februari 22nd, 2018coaching

Er zijn van die momenten in je leven die je plotsklaps ontroeren. Alsof een roos die in de knop zit ineens open springt en zijn kleur en geur laat ervaren. Zo’n moment is letterlijk goud waard. Een moment die je wilt inlijsten. Een moment waar je steeds naar wilt kijken. Die momenten laten je het leven in al zijn pracht en eenvoud ervaren.  Waar geluk.

Dat overkwam mij onlangs in een gesprek met iemand die ik al meer dan dertig jaar ken. Twee kerels die onder het genot van een biertje praten over het leven en hun vriendschap. Dat waar geluk niet afhangt van dat huis, die mooie auto, die exclusieve vakantie reizen, een partner of die baan…….. Maar dat waar geluk iets geheel anders is.  En dan ineens kijk je elkaar aan en springen de tranen je in de ogen. Dan laat het traanvocht je ervaren wat waar geluk is. Geluk wat in je zit en die, zonder dat je daarvoor een cent behoeft te betalen, behalve dat biertje dan, zich zomaar ineens laat ervaren. Dat zijn zulke kostbare momenten. Momenten die het verdienen om ingelijst te worden. Goud.

Dat goud zit in een ieder van ons. Dat goud laat zich ervaren wanneer je intens en in aandacht aanwezig bent en waar contact weet te maken. Pas dan laat zich dat goud ervaren. Dan voel je hoe heel je lichaam siddert van geluk. Dat te ervaren is zo’n rijkdom.  Echter vaak zijn we niet in aandacht aanwezig. We leven te oppervlakkig waardoor we die aandacht missen. In aandacht leven dat is ware levenskunst. Een kunst die je leven rijker maakt. Daardoor leef je intenser, ervaar je zoveel meer en gaat het goud in je schitteren.

 

Meindert Telkamp

Call Now Button