Wat voor een rups het einde is, is voor een vlinder het begin.

Om die ruimte te ervaren zal een rups in beweging dienen te komen. Immers pas dan wordt het een vlinder.

En zo is het ook bij jou. Psychische klachten nodigen jou uit om in beweging te komen zodat jij weer dat gevoel van ruimte ervaart. Onze afstemming richt zich daarop.

Voor welke klachten

Angst
Burn Out
Depressiviteit
Faalangst
Negatief Zelfbeeld
Overspannenheid
Paniek
Piekeren
Zelfafwijzing

 


Echt leven, vrijheid, dat is ‘vrij zijn’ van de last van het verleden en de bezorgdheid voor de toekomst


 

Een psychische klacht is een uitnodiging om echt te zien en te ervaren waar het wringt

Wanneer je kampt met psychische klachten dan ervaar je niet echt het gevoel dat je leeft nietwaar. Het woord overleven is dan meer op zijn plaats. Dan ontstaan vaak klachten zoals bijvoorbeeld  angst, depressieve klachten, piekeren, of dat je negatief over je zelf denkt. Maar ook vroegkinderlijke traumatische ervaringen kunnen daar voor zorgen.

Positieve gevoelens zoals enthousiasme, blijdschap, geluk, interesse, initiatief of vreugde dimmen dan vaak.  En naast die negatieve psychische klachten, ontstaan dan ook nog eens lichamelijke klachten, zoals: (hoofdpijn, nek-en schouderklachten, darmklachten, hartoverslagen etc.).

Om weer dat positief gevoel van leven te ervaren dan dien je, net als de rups, in beweging te komen. Pas dan ervaar je weer de ruimte.

Om te begrijpen wat er wringt is er afstemming nodig. Want iets in jou wil worden begrepen. Je begrijpt dit pas echt wanneer er gerichte aandacht naar toe gaat. Daardoor ontstaat er inzicht.

Schud die cocon van je af en wordt weer jezelf

De natuur laat het jou zien. Het oude dient plaats te maken voor het nieuwe.  Dat is het proces van therapie. En dan kan de energie in jou, net als bij een pasgeboren baby, weer helemaal stromen.

Om daarvoor te zorgen is er voelen nodig. Wat betekent contact maken met dat wat vastzit. Een beweging maken die van binnen naar buiten is gericht. Pas dan ontstaat er ruimte.

En dan kom jij anders in het leven te staan. Je maakt je niet meer zo druk om datgene waar je van wakker lag. Meer en meer durf jij je eigen gezicht te laten zien. Angst heeft plaats gemaakt het gevoel van vrijheid. Je gaat jouw eigen wijze weg volgen.

Om jou daarin te ondersteunen maken we gebruik van mooie werkvormen. Waarin het altijd maatwerk is. Immers wat bij een ander past behoeft niet bij jou aan te sluiten.

Hebben we jou in beweging kunnen brengen?

Geheel gratis kun je met ons kennis maken wanneer dit voor jou een fijne eerste stap is. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken. Het is aan jou.

personapraktijk.nl/hoofd/nieuwe start

Ik kan niets anders zeggen dan lof. Vanaf het begin had ik het gevoel te worden begrepen. Meindert wist direct mij in contact te brengen met de oorzaak van mijn klachten. Ik heb het als ontzettend plezierig ervaren. Geen tijdsdruk en ik kon helemaal mezelf zijn.

Marieke de W - DelfzijlTherapie

Een nare ervaring in mijn leven zorgde ervoor dat ik niet meer de weg op durfde. Ik heb EMDR therapie daarvoor gehad. Na 1 sessie reed ik alweer. Ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan. Maar gelukkig is het nu verleden tijd.

Johan - AppingedamEMDR therapie

Altijd had ik het idee dat ik als kind niet was gewenst. Dit heeft veel met mij gedaan. Meindert heeft mij weer mezelf laten zijn. Het was bij tijden zwaar, doch zijn geduld en ervaring hebben ervoor gezorgd dat ik ben waar ik wilde zijn. Dankjewel daarvoor!

Rianne V - WinschotenTherapie

Door mijn huisarts doorverwezen naar Persona. Kleinschalig wat precies bij mij paste. Ik ben ontzettend blij met deze doorverwijzing. Maar vooral ook dat ik weer helemaal ben opgeknapt. Ik heb al meerder mensen naar hun doorverwezen.

Mark W - LoppersumTherapie

Altijd worstelde ik met mijn gevoelens. Ik voelde niet. Dat is mij duidelijk geworden. Nu dat is verandert sta ik zo anders in het leven. Binnen mijn werk bleef dit niet onopgemerkt en heb ik daardoor mijzelf kunnen opwerken. Ik ben Gerda en Meindert zo dankbaar.

Anneke W - ScheemdaTherapie

Ik durfde niet naar de tandarts. Na 2 sessies was ik van mijn angst af. Ik ben daar hartstikke blij mee. En de EMDR behandeling, waar ik tegen op zag, is mij reuze mee gevallen.

Willem - Oude PekelaEMDR therapie

Mijn vraag was ' wie ben ik'. Ik wist het echt niet. Waaide met alle winden mee. Nu sta ik er. Ik durf voor mezelf op te komen en sta bewuster in mijn leven. Een mooi traject wat ik een ieder kan aanbevelen. Het verrijkt je leven zo.

Karin - AppingedamTherapie

Als kind al was ik angstig. Dit heeft zo mijn leven beheerst. En dan kom je op een punt: zo kan het niet verder. Hulp gezocht bij Meindert. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Al snel werd duidelijk waar de angst vandaan kwam. Ik ben hem zo dankbaar en beveel je Persona van harte aan.

Els P. - WoldendorpTherapie