Skip to main content

Ben jij ook iemand die op iedere bliep van je computer of smartphone reageert? Dat je het gevoel hebt vooral niets te mogen missen? Dat je voordat je gaat slapen nog checkt of er nog berichten zijn?

Realiseer jij je dan wel dat je daardoor jezelf onnodig belast waardoor je lichaam meer en meer moeite krijgt te ontspannen? Dat daardoor chronische stress op de loer ligt met alle gevolgen van dien?

Infobesitas, is een volksziekte aan het worden. Kijk maar om je heen. Wandelend, fietsend, in de bus, trein of supermarkt is de smartphone actief. Of beter gezegd ben jij actief en laat jij je regisseren door de smartphone.

Een ieder lijkt wel in haar of zijn eigen virtuele wereld te vertoeven. Een wereld die door anderen wordt gedomineerd en niet door je zelf. En dat is een wezenlijk verschil.

In de gesprekken met mensen binnen onze praktijk komt chronische stress regelmatig voorbij.  Dat we zien dat mensen moeite hebben met zich te ontspannen of gewoon weg even niets te kunnen doen. Luisteren naar het gezang van de vogels bijvoorbeeld of te genieten van dat wat je ziet of ruikt.

5 op de 10 mensen kampen met chronische pijnklachten. Veel mensen lopen op hun tenen en zijn snel geïrriteerd. Veel mensen zorgen niet op een gezonde wijze voor hun geest en lichaam en zijn overgeleverd aan de hectiek van het leven. Men leeft niet doch wordt geleefd. Vaak stellen we die vraag wel eens. Heb je het gevoel dat je leeft? Vaak zien we dat men dan schrikt van die vraag. Vaak krijgen we te horen reacties als zijnde, tja daar denk ik eigenlijk nooit over na. Doch wees eens eerlijk. Het is toch een wezenlijke vraag.

Zorgen voor je zelf. Even niet bereikbaar zijn. Even niet reageren op elk signaal die je hoort of ziet. Waardoor je ervoor zorgt dat het evenwicht in je lichaam meer in balans is. Daardoor wordt de parasympathicus meer actief, het deel van het centraal zenuwstelsel wat zorg draagt voor ontspanning en wat o zo belangrijk is voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Kortom zorg goed voor jezelf!

WordPress PopUp Plugin Call Now Button