was successfully added to your cart.

Lichamelijke klachten verklaart door interactieve zelfresonantie

Je lichaam is echt ongelofelijk wijs. Het liegt nooit. Echter we begrijpen het lichaam niet altijd even goed. Doordat we ons eigen lichaam niet goed begrijpen ontstaat er lijden. Lijden wat geestelijk of lichamelijk van aard kan zijn of beiden. Dit artikel gaat over jouw eigen wijze lichaam en hoe je jouw lichaam beter kunt begrijpen.

Wat je lichaam je vertelt

Wanneer je moet ontlasten, je trekt hebt, opgewonden raakt dan begrijpen we het lichaam nietwaar. Echter wanneer het lichaam pijn ervaart dan wordt dit al een stuk lastiger. Vaak vinden we het vervelend. Dan nemen we een aspirine, paracetamol en als de klacht(en) te lang duren dan bezoeken we de huisarts. Echter vele lichamelijke klachten worden niet altijd even goed begrepen.

In het nieuwste boek van Franz Ruppert, hoogleraar psychologie te München, doet hij, samen met een arts, verslag van hoe lichamelijke klachten tot uitdrukking komen door veelal onbewuste spanningsvelden in het lichaam. Deze spanningsvelden ontregelen je immuunsysteem. Daardoor ontstaan er klachten. Een nieuwe ontwikkeling binnen de gezondheidszorg is psycho neuro immunologie. Daarin tracht men klachten te begrijpen vanuit de invloed die omgevingsfactoren op ons hebben. Zo’n omgevingsfactor is bijvoorbeeld het gezin van herkomst. De relatie die je hebt met je ouder(s), broer(s) of zus(sen).  Wanneer al op jonge leeftijd daarin verstoringen zijn ontstaan dan kan het niet anders dan dat deze nu nog  immer onbewust doorwerken. Dat zorgt voor een onbewust spanningsveld in het lichaam waardoor klachten ontstaan.

Je omgeving, jouw ZELF en delen

Vanaf de conceptie tot aan de geboorte. De geboorte op zich. Vanaf de geboorte t/m de eerste 7 levensjaren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van jouw ZELF. Hoe genoemde perioden zijn verlopen bepaalt in hoge mate je huidige gezondheid. Daarnaast is je gezondheid afhankelijk van andere omgevingsfactoren, zoals je leefstijl, voeding, werk, inkomen etc.

buikpiijnIn jouw ZELF wonen delen. Delen die vaak al op jonge leeftijd zijn ontstaan in de interactie tussen jou en de leden van het gezin. Het zijn de delen in ons die voortdurend om aandacht vragen. Delen die niet worden begrepen. Sterker nog je denkt dat je het bent. Delen die pijn met zich meedragen en het iedere dag maar weer druk hebben om ervoor te zorgen dat die pijn niet wordt gevoeld. Zo ontstaat er onbewust een voortdurend spanningsveld  in je die het immuunsysteem onder druk zet. Teveel druk zorgt voor schade. Zo ook in het immuunsysteem. Het functioneert niet meer goed en kan indringers niet meer afweren. Vaak ontstaan daardoor auto-immuunziekten. Maar ook klachten als een hernia (teveel druk op de schijven), problemen in de darmen (PDS, ziekte van Crohn), allergieën etc.

Interactieve zelfresonantie

Interactieve zelfresonantie is een psychotherapeutische werkvorm die is ontwikkelt door de Duitse hoogleraar psychologie Prof. Dr. Franz Ruppert. Met deze methode kun je klachten nader gaan verdiepen. De oorsprong ervan begrijpen waardoor een start kan worden gemaakt met de heling. Het gevolg daarvan is dat de klachten afnemen of zelfs geheel kunnen verdwijnen.

Heb je lichamelijke klachten?  Ben je benieuwd  in het werken met interactieve zelfresonantie?  Neem dan contact met ons op.

Meer informatie, afspraak of eerst kennismaken?

Bel ons daartoe gerust of vul het contactformulier in.