was successfully added to your cart.

Winkelmand

Jeugdtrauma en epigenetica

In het UMC te Utrecht vindt momenteel onderzoek plaats naar de toepassing van voedingssupplementen bij vroegkinderlijk trauma in combinatie met traumatherapie.

Wie een jeugdtrauma doormaakt, heeft een grotere kans op depressies op latere leeftijd. Veranderingen van ons erfelijk materiaal (het DNA) als gevolg van een jeugdtrauma, blijken daar mee te maken te hebben. Het UMC Utrecht Hersencentrum start een onderzoek om te kijken of dit proces met behulp van een voedingssupplement ook voordelig benut kan worden.

Hevige stress in de kindertijd leidt tot moleculaire veranderingen in het DNA. Bij dit biologische proces, epigenetica genoemd, verandert de DNA-activiteit door omgevingsinvloeden, zoals nare ervaringen in de jeugd.

Mooi om te vermelden in deze is dat wij eigenlijk al op deze wijze werken.

Gerda is gestart met een opleiding tot epigenetisch therapeut en vanuit de ontstane kennis werkt zij al met bepaalde voedingssupplementen. Meindert werkt als traumatherapeut. Zo combineren wij beide therapieën. De resultaten zijn overigens goed te noemen. Daarentegen zijn we erg benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek en erg enthousiast erover.