Als je kampt met fibromyalgie dan is het werken niet altijd even eenvoudig. De pijn, de vermoeidheid of andere klachten die gepaard gaan met fibromyalgie kunnen ervoor zorgen dat je het werken als lastiger ervaart. Niet alleen door de fysieke beperkingen en ervaringen doch ook vaak mentaal. Dat laatste dan door de irritaties, kleine ergernissen wellicht of juist door die vervelende mentale klachten zoals concentratie problemen of somberheid.

Kan je werken met fibromyalgie?

Met aandacht in het leven staan is 1 van de kernbegrippen uit het Boeddhisme. Mindfulness ook wel genoemd. Eigenlijk niets anders dan je voortdurend bewust zijn in wat je doet. Hoe je met jezelf omgaat. En dat laatste is wanneer je kampt met fibromyalgie lastig. Want je wilt graag zoveel en dit moet eigenlijk af en het liefst direct. Maar moet het nu direct? Kan het ook morgen? En wat ik allemaal wil? Zou ik daar ook anders mee om kunnen gaan? En dan die voortdurende irritatie of gevoelens zoals somberheid. Hoe zou je daar anders mee om kunnen gaan?

Vaak horen we dat mensen zoveel dingen tegelijk doen. Eten koken, de mails beantwoorden, tussentijds ook de nog de telefoon opnemen of je kind ondersteunen bij een rekenopgave. Maar leef je dan wel bewust?  Overvraag jij jezelf dan niet? De volgende dag moet je het vaak bezuren. Tenminste dat horen wij vaak.

Waar het omgaat is dat je op een gezonde wijze voor jezelf zorgt. Dat je 1 ding tegelijk doet en je daar opricht. Dus als je kookt dan kook je alleen maar. Gaat de telefoon dan laat je deze maar rinkelen. Is het erg dringend dan merk je dit snel genoeg nietwaar?

Werken met fibromyalgie vraagt in de eerste plaats om acceptatie

Acceptatie dat je niet alles meer kunt. De uitnodiging om concessie te maken. En in de tweede plaats vraagt het om een gezonder contact met jezelf. Een andere leefstijl,  meer ontspannen dan gespannen leven want dat laatste komt doordat jij jezelf zo opfokt. Dus mag het ietsje minder?

Hoe ga ik met mezelf om wanneer ik fibromyalgie heb is een uitdaging. Een persoonlijke uitdaging want jij alleen kunt het veranderen. En dat veranderen dat is o zo lastig want we zijn een gewoontedier. We staan er niet bij stil. Dat komt omdat we voor 95% onbewust leven. Je denkt wel dat je bewust leeft maar is dit wel zo?

Werken met fibromyalgie vraagt om acceptatie en aanpassing

Je leven anders inrichten. Het moeten moet er af. Het mogen mag er in. Dan op termijn ga je ervaren dat je lichaam anders reageert. Meer vanuit de ontspanning.  Want het lichaam liegt nooit!

Kom langs

Voor een gratis kennismakingsgesprek om te ervaren wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen.

Bel ons of stuur een bericht.

Kennismaken met onze praktijk.

Dat is gratis en duurt ca. 30 minuten.

Wil je meer weten over fibromyalgie?

Wil je graag dat wij je bellen?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Call Now Button