Kermis in je hoofd

By 28 augustus 2017februari 22nd, 2018coaching, Psychosociale therapie

Veel mensen met wie ik een poosje mag werken hebben de gehele dag kermis in hun hoofd. Het is er nooit rustig. Het is nooit rustig door een continue stroom van meestal destructieve gedachten. Gedachten die ervoor zorgen dat er stress ontstaat in hun lichaam. En door die stress ontstaan vaak allerlei vervelende klachten, zoals angst, hyperventilatie, paniekaanvallen of somatische klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, darmklachten, allergieën, reumatische aandoeningen etc.

Het kaartje koop jezelf

Echter om die kermis draaiende te houden heb je een kaartje nodig. En dat kaartje koop je zelf. Daar kun je niemand anders voor verantwoordelijk stellen. Je doet het allemaal zelf ………..echter…………….veelal onbewust. Was jij je er maar van bewust dan had je niet die stress of lichamelijke klachten. Of heb ik het mis?

Wist je dat je voor ca. 95% onbewust leeft. Dat er in jou, net als een onzichtbare virusscan in je computer, allerlei programma’s  draaien die ervoor zorgen dat je iedere dag weer hetzelfde doet. En zo is het ook met je gedachten. Let er maar eens op. Het zijn vaak dezelfde gedachten die telkens weer terug komen. Wetenschappers hebben becijferd dat we ca. 60.000 gedachten per dag hebben. En dat 90% van die gedachten zo de prullenmand in kunnen. Ze hebben nergens concreet betrekking op. Maar toch denk jij dat ze er wel toe doen. Want anders zou je geen stress ontwikkelen waaruit veelal angst en/of paniek, somberheid en zorgen ontstaan en vele lichamelijke klachten.

Stress en psychische klachten

Vooraf in het begin van onze werkrelatie laat ik mensen veelal een vragenlijst invullen. Uit die vragenlijst kan ik dan berekenen hoe hoog de ongezonde stress in hun leven is. Nou die stress zit meestal torenhoog. Vanuit die stress ontwikkelen zich psychische en lichamelijke klachten. Angst bijvoorbeeld of somberheid en daarnaast vele lichamelijke klachten zoals,  nek -en schouderklachten, lage rugpijn, hoofdpijn, darmklachten en zelfs tumoren indien de stress te lang aanhoudt.

En die stress ontstaat meestal door o.a. die onbewuste programma’s die ik eerder benoemde. En weet je wat nu zo fijn is?  Dat je die programma’s kunt wijzigen, ze zelfs kunt deleten, waardoor je net als ik het leven geheel anders ervaart. Dat er geen kermis meer in je hoofd is maar rust.

 

Wil je nu ook die rust ervaren? Je bent meer dan welkom voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je kunt mij Meindert daartoe bereiken op 06-53618415 of stuur me een bericht.

Call Now Button