Kamp je met fibromyalgie, pijn en/of vermoeidheidsklachten?

Lees dan eens verder. We kunnen ongetwijfeld iets voor je betekenen.

Jouw lichaam liegt nooit

Jouw lichaam laat je voortdurend weten hoe het zich voelt. Het liegt nooit. Iedere dag of regelmatig geconfronteerd te worden met pijn en/of vermoeidheid is niet fijn. Het put je uit. Daardoor ontstaan er vaak klachten zoals concentratieproblemen, geïrriteerdheid, somberheid, stress en slaapproblemen.

Vaak ben jij daardoor niet meer je zelf nietwaar. Je wilt zo graag maar het lukt je niet. Omdat de klachten je afremmen en je daardoor vaak nee moet zeggen. Dat is niet fijn. Niet voor jou zelf maar ook voor de mensen met wie je samenwoont of werkt.

Niet altijd is daarvoor begrip. Immers aan de buitenkant zie je niet hoe jij je voelt. Daardoor kun jij je soms niet begrepen voelen. Waardoor gevoelens ontstaan van isolement of onmacht.

Voor nogal wat klachten is de bron een niet goed functionerend immuun- en hormoon systeem waardoor vaak auto immuun aandoeningen en hormonale klachten ontstaan. Daarnaast is ook chronische stress een ware killer waardoor oxidatieve stress ontstaat in de cel structuur. Daardoor kunnen cellen niet meer optimaal functioneren waardoor (chronische) ontstekingen en vermoeidheid ontstaan.

Chronisch ziek

persona-home-lichamelijkVeel klachten worden als chronisch beschouwd. Klachten zoals fibromyalgie, artritis, reuma. Verder het chronisch vermoeidheidssyndroom of bepaalde darmklachten. Uit de statistiek blijkt dat maar liefst 51% van de mensen chronisch klachten ervaart.

Dan helpt een medicijn niet meer. Het verlicht alleen maar. In dat laatste schrijft een huisarts dan ook vaak pijnstillers en / of ontstekingsremmers voor. Daarnaast bepaalde vormen van een antidepressivum.

Chronische klachten worden niet altijd even goed begrepen. Tenminste dat is onze ervaring. Veel klachten zijn een symptoom. Een symptoom van een disbalans ergens in het lichaam. Wij zien het als een uitdaging om de oorzaak van de disbalans op te sporen en gericht te behandelen.

Wij hebben ons gespecialiseerd in de behandeling van bepaalde lichamelijke klachten.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Energie

vitamine B 12 tekortLichamelijk klachten kosten ook nog eens energie terwijl je dat vaak al zo weinig hebt. Dat laatste komt omdat bepaalde delen in je cellen niet goed functioneren. Doordat ze niet goed functioneren krijg je o.a. problemen met de aanmaak van energie en je stofwisseling.

Het organel in de cel wat dient te zorgen voor energie aanmaak heet een mitochondrium. Echter raken ze vaak beschadigd door o.a. ontstekingen in je lichaam. Daardoor beïnvloeden ze de werking ervan en wordt juist minder energie aangemaakt.

Er is dus alles aan gelegen om die cellen weer gezond te krijgen. Pas wanneer je cellen gezond zijn maak je o.a. weer meer energie aan. Daardoor neemt op termijn ook de pijn af omdat er meer energie beschikbaar is om de ontsteking te helen.

Onze behandelingen

We bieden voor onderstaande klachten persoonlijke en vooral laagdrempelige behandeling:

Aanpak en visie

Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

Social Media

Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

Therapie vormen

In de behandeling van jouw klacht(en) maken we gebruik van 1 of meerdere van onderstaande Therapie vormen.

Jouw traject

Kennismaken

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Daarin gaan we vooral luisteren naar jou. Wat je hulpvraag is en wat je wellicht al hebt ondernomen daarin. Ook zullen wij ongetwijfeld vragen hebben en daarnaast zul je zeker ook nog vragen hebben naar ons toe. Dit gesprek duurt ca. 35 minuten. De ervaring leert dat dit vaak voldoende is.

Wij starten met een kennismakingsgesprek omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat er die klik is. Dat jij het gevoel hebt dat je bij ons op de juiste plaats bent. Doch vooral ook dat jij je begrepen voelt. Wanneer dat gevoel er is dan zijn wij blij en kunnen we samen met jou aan jouw hulpvraag gaan werken.

Behandelplan

Na de intake schrijven we jouw concept behandelplan. De aanpak daarin wordt geheel afgestemd op de aard van je hulpvraag en wie je bent als mens. Maatwerk dus! Tijdens de bespreking ervan leggen we uit hoe we tot dit plan zijn gekomen. Daarnaast hoe het vorm krijgt. Vanzelfsprekend heb je daarin een stem. We doen het tenslotte samen nietwaar.

Die samenwerking is voor ons dan ook ontzettend belangrijk. Niet wij doch samen gaan we kijken wat bij jou het beste past. Omdat jij als mens uniek bent. Als mens en in jouw hulpvraag.

Vervolg traject

Duur van het traject

Hoelang je traject duurt is sterk afhankelijk van jouw hulpvraag. Tijdens de bespreking van jouw traject kunnen we daar gedetailleerder op in gaan. De frequentie van de behandeling is meestal 1 x per week.

Overzicht van jouw traject

  • kennismakingsgesprek
  • intake
  • we schrijven jouw behandelplan
  • bespreking behandelplan
  • uitvoering behandelplan
  • afsluiting

Meer informatie of gratis kennismaken?

Bel ons gerust wanneer je vragen hebt. Wil je graag dat wij je bellen? Vul dan het BEL MIJ formulier in. Neem je liever schriftelijk contact op? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina.