Carpaal Tunnel Syndroom is een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw is bekneld.

‘Ellen speelde als sinds haar jeugd accordeon met veel plezier en de laatste maanden lukte dit niet meer, heftige pijnen in haar onderarm en het indrukken van toetsen ging ook steeds moeilijker. Van haar huisarts had ze al meerder spuiten in de pols gehad maar dit hielp maar eventjes.

Volgens de specialist heeft Ellen een carpaal tunnel syndroom en een operatie zou de oplossing zijn. Door behandeling met APS therapie en enkele supplementen is een operatie voorkomen en kan Ellen weer accordeon spelen’

De nervus medianus loopt vanuit de onderarm via een opening in de handwortelbeentjes naar de handpalm. Door die tunnel lopen ook de buigpezen van de vingers. De beknelling van de zenuw ontstaat door zwelling van het bindweefsel, waardoor de druk in de Carpale Tunnel toeneemt.

Deze neurologische aandoening komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Zo treedt het op tijdens de zwangerschap en in de overgang maar ook bij een te langzaam werkende schildklier, reuma en suikerziekte (diabetes mellitus).

 

Typerende verschijnselen                                                                                                        

  • tintelingen en pijn in de hand
  • neiging tot wapperen met de handen voor klachtvermindering
  • doof gevoel in de duim, wijsvinger en/of ringvinger
  • krachtverlies in de hand

De pijn in de hand of de onderarm kan zeer heftig zijn, het belemmert je in je dagelijkse leven, veelal slaap je slecht waardoor je vaak moe bent.

Behandeling Carpaal Tunnelsyndroom

Wij boeken met de behandeling ervan goede resultaten. Enerzijds door APS therapie en anderzijds door een orthomoleculaire benadering. APS therapie zorgt o.a. voor verlichting van de pijn en verbetering van de doorbloeding. Het versnelt het herstel en vermeerdert de energetische balans.

De orthomoleculaire benadering stimuleert je lichaam ook tot herstel. Hierbij kun je denken aan natuurlijke producten in de vorm van een capsule/poeder/gel of olie.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06