Mindfulness

By 31 mei 2017februari 22nd, 2018Mindfulness

Het woord mindfulness wordt mijns inziens te pas en te onpas gebruikt. Het is een hype. Mindfulness trainingen worden in overmaat aangeboden. Er zijn vele magazines en tal van andere activiteiten waarin Mindfulness centraal staat.

Voor 18 jaar gelden heb ik, Meindert, voor het eerst kennis gemaakt met Mindfulness. Toen had het de naam Vispassana. Destijds bij Frits Koster voor een 6 tal mensen enkele middagen hartje Groningen. Thans is er een heel circus om heen gebouwd. Opleidingen, accreditaties en vooral veel EGO.

Leven in aandacht

Volgens mij is mindfulness vooral bedoeld dat je in aandacht leeft. Dat je het integreert in je leven. Dat daardoor je bewustzijn wordt vergroot.  Dat je dit uitstraalt en er eigenlijk niet meer behoeft om bij na te denken. Want je bent het. Je leeft mindfulness. Je bent je bewust van hoe je in het leven staat. Je bent je bewust van je ademhaling, gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en weet daar op een liefdevolle wijze mee om te gaan. Je bent je bewust dat je eigenlijk alleen maar liefde bent en weet dit uit te stralen naar de ander. Je oordeelt niet over de ander doch weet je op een liefdevolle wijze te verbinden.  Of dit nu een mens, plant of dier is. Je bent je bewust van je verbale en non verbale communicatie. Wat je zegt, uitdrukt en met welke intentie.

Je bent je bewust dat het altijd nu is. Je bent dankbaar voor iedere dag die je weer wordt geboden en de vele uitdagingen en mogelijkheden die het in zich heeft. Je bent je bewust van het feit dat het leven een palet is van emoties en gevoelens en dat alles stroomt. Dat er ziekte is. Pijn. Ouderdom. Sterven. Geboorte. Vreugde en verdriet. Dat het leven niets anders is dan beweging. Dat je niets anders bent dan beweging en interacteert in het grote kosmische veld. Dat je verbonden bent met alles om je heen. Dat we het samen doen.  Vanuit je hart.

Training

Medio oktober 2017 bieden we een leuke training aan die vanuit het hart wordt gegeven. Een training waarin jarenlange ervaring m.b.t. mindfulness en de westerse en boeddhistische psychologie wordt aangeboden. Het doel daarvan is dat je op een meer ontspannen en met een ruimer bewustzijn in je leven komt te staan. Het gaat je leven hoe dan ook verrijken!

Interesse?

Laat het ons weten. We sturen je dan het programma toe.

 

 

Call Now Button