Niet meer de energie hebben om maar iets te doen. Letterlijk opgebrand zijn zowel geestelijk als lichamelijk. Het gevoel hebben dat je eigenlijk alleen maar wilt slapen als dat al lukt. Onthouden of concentreren? Het is o zo moeilijk. Je ontspannen? Ja, ik wil het wel ….maar hoe? In medische termen heet dit een Burn- Out. Door psychologen wordt het een aanpassingsstoornis genoemd. Vervelend en naar als het je overkomt maar gelukkig is er een oplossing. Een oplossing waarin je sneller herstelt en je op een gezondere en meer bewuste wijze in je leven komt te staan. 

 

Bio psychosociale benadering

Wanneer mensen zich o.a. met deze klachten bij ons aanmelden dan kiezen we voor een bio-psychosociale benadering. Dit houdt in dat er de nodige zorg uitgaat naar het lichaam en de geest. Het lichaam is duidelijk opgebrand, uitgeput. De reserves zijn ingeteerd. Het energie niveau is veelal laag. De tank is leeg. Om ervoor te zorgen dat de fysiologie van het lichaam weer voldoende herstelt is er energie nodig. Hoe krijg je die energie?  Maar ook de geest heeft aandacht nodig. Concentreren is lastig. Onthouden is moeilijk. Veelal ben je emotioneel of raak je snel geïrriteerd. Zijn er die hardnekkige gedachten en een palet aan emoties en gevoelens. Daarnaast is er vaak die druk. Je wilt zo graag weer deelnemen aan doch je lichaam en geest denken er beduidend ander over. Om voor beiden goed te zorgen hebben wij gekozen voor de bio-psychosociale benadering.

 

Fysiologie

Dat doen wij o.a. door de toepassing van APS therapie. Een pijnloze behandeling met micro elektrostroom wat op celniveau zorgt voor structurele verbeteringen. Door deze behandeling wordt o.a. in vrij korte tijd meer energie aangemaakt. Deze energie is niets anders dan een fosfaatgroep in je lichaam ATP genoemd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door behandeling met APS er 5-8 x zoveel ATP wordt aangemaakt dan er anders in je lichaam plaatsvindt.

De aanmaak van ATP vindt voortdurend plaats in je lichaam doch doordat je zo lang op je reserves hebt geteerd is de tank letterlijk leeg. Daarnaast zetten we supplementen in. Deze supplementen dragen in hoge mate bij tot fysiologisch herstel. Al op vrij korte termijn ga je ervaren dat zowel de inzet van APS therapie als de inzet van supplementen zorgt voor herstel. En dat is winst. Winst omdat de tijd dat je herstelt aanzienlijk kan worden verkort.

Maar ook je voedingspatroon krijgt aandacht. Immers in voeding zitten de bouwstenen om je lichaam en geest gezond te houden. Een gezond voedingspatroon is mede belangrijk in hoe jij je voelt en je energieniveau.

 

Psychosociaal

Psychosociaal gezien gaan we samen onderzoeken wat je heeft uitgeput. Hoe ga je om met je werk. Hoe ga je om met druk. Zou je bepaalde zaken anders kunnen doen?  Kun je nee zeggen?  Kun je het werk loslaten? Durf of kun je zaken uit handen geven?  Kun je omgaan met kritiek?  Durf jij je grenzen helder neer te zetten?  En hoe is het contact met je lichaam?  Merk je op dat je lichaam signalen uitzendt? Zo ja, herken je die signalen en zo nee hoe komt het dan dat je de signalen niet herkent?  Voorts besteden we aandacht aan de manier waarop je leeft. We kijken samen naar de verschillende leefgebieden? Hoe is het thuis bijvoorbeeld, zo binnen het gezin. We besteden aandacht aan de balans tussen spanning en ontspanning. De wijze waarop je ontspant. Hoe je tot rust komt. We besteden aandacht aan je slaappatroon, kortom aan alle facetten die bijdragen tot een gezonder leven.

Sneller herstel

Door de bio-psychosociale benadering is je herstel aanzienlijk korter. Tenminste dat is onze ervaring. En dat is fijn… toch? Niet alleen voor jou, doch ook voor de mensen om je heen en je werkgever. Want wees nu eerlijk. Niets is toch fijner wanneer je lekker in je vel zit. Daarom zijn wij super enthousiast over onze benadering. Wil je nu meer weten of  je werkgever tippen over onze benadering?  Neem dan contact met ons op en vraag het informatie pakket aan. Je kunt ons op werkdagen via de mail of telefoon bereiken.

 

GRATIS informatie pakket?  Vraag deze hier aan

Call Now Button