was successfully added to your cart.

Winkelmand

Waarom praat therapie niet altijd voldoende is

By 22 september 2017 Psychosociale therapie

Praten lucht op………. maar niet altijd.

 

Je loopt tegen jezelf aan. Je bent bij een goede vriend(in) geweest en/of bij de huisarts en hebt het advies gekregen om eens te gaan praten. Dan zoek je vaak een hulpverlener. Je gaat in therapie. Dat helpt,  zeker………….maar vaak is praten niet altijd voldoende.

 

Waarom praten vaak niet voldoende is.

“ your body keeps the score” deze uitspraak is afkomstig van Prof. Dr. Bessel van der Kolk. Al meer dan 30 jaar doet hij onderzoek in Amerika naar psychische klachten. In het bijzonder trauma. Prof. Dr. Franz Ruppert uit München doet dit ook. Hij richt zich met name veelal op hechtingsvraagstukken. Met name de relatie tussen jou en je ouder(s). Ook dr.Onno Neienhuis uit Nederland houdt zich bezig met het zelf en vooral wat er gebeurt in het zelf wanneer het vroeger thuis niet altijd even fijn was. En ook de alom geprezen auteur, en therapeut Robert Hartzema heeft in veel van zijn boeken daarover geschreven. Waar ze het allen over eens zijn dat is dat praten niet altijd voldoende is.

Er is dus een andere benadering nodig, lees contact, om dieper door te dringen tot de klacht. Waarom? Omdat je onbewuste dient te worden aangesproken. En met praten alleen gebeurt dit meestal niet. Ten tweede omdat in segmenten van je lichaam informatie ligt besloten wat juist door het onbewuste wordt aangespoord om te laten ervaren. Met praten alleen maak je daar onvoldoende of geen contact mee!

 

Interactieve zelfresonantie

1 van de werkvormen om dieper door te dringen naar de bron van de klacht is interactieve zelfresonantie. Een psychotherapeutische werkvorm die is ontwikkelt door de Duitse psychotherapeut Franz Ruppert. Door spiegelresonantie kom je in contact met dat wat onbewust in je wringt en zorgt voor tal van geestelijke en lichamelijke klachten. Door die resonantie ga je ervaren. Enerzijds door het vrijkomen van ingekapselde gevoelens anderzijds doordat je inzichten krijgt. Beiden zijn noodzakelijk om de klachten uit te doven.

 

Meer informatie?

Je bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Interesse?  Stuur een bericht of bel ons tijdens werkdagen.