De aanpak van psychische klachten is in onze ogen maatwerk. Geen vastomlijnde protocollen. Immers jij bent als mens uniek. Daarom is onze aanpak gericht op wat bij jou past. En dat doen we samen.

Hierdoor krijg jij weer sneller grip op jouw leven.

We bieden graag een luisterend oor

Wanneer je er zelf of samen niet meer uitkomt, dan is het fijn dat je daar met iemand over kunt praten. Die naar je luistert. Je tracht te begrijpen en dat biedt wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen.

Waar je in een veilige omgeving jezelf kunt zijn. Dat kunt delen en uitwerken van datgene wat in jou om aandacht vraagt. Waardoor je na verloop van tijd weer de levensvreugde ervaart. Het gevoel dat je leeft, maar niet overleeft. Want dat laatste kost ontzettend veel energie.

Wij hebben een zeer ruime expertise in de behandeling van psychische klachten. Wij bieden daarvoor verschillende psychotherapeutische werkvormen. Immers geen klacht en mens is gelijk.

Maak gratis kennis met ons en ervaar wat wij voor jouw klacht(en) kunnen betekenen. We ontmoeten je graag.

Voor welke klachten

Voor onderstaande klachten bieden we behandeling

  • angst
  • assertiviteit
  • Burn- Out
  • depressie
  • eetbuien
  • fobie
  • negatief zelfbeeld
  • overspannenheid
  • somberheid
  • spanningen

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Hulp bij psychische klachten

Als mens wordt je soms geconfronteerd met gevoelens, emoties, gedrag of situaties die niet altijd fijn zijn. Soms dan kom je daar gewoonweg alleen of samen even niet meer uit. Het lukt je maar niet om te begrijpen wat er aan de hand is.

Het kan ook zijn dat je dit wel begrijpt echter het je niet lukt om het te veranderen.

Psychische klachten

Je voelt je niet fijn. Geestelijk maar ook lichamelijk ervaar je klachten.  Alles behalve voel jij je fit. Daardoor kun je tegen bepaalde zaken opzien. Gewoonweg omdat je de energie er niet voor hebt. Je bent moe.

Kunnen genieten of spontaan ergens naar toe gaan? Het lukt je niet meer. Je ontspannen?  Je lichaam denkt er totaal anders over. Het laat je voelen dat er voortdurend spanning is. Je hoofd, nek – en schouders. Al tijden doen ze pijn.

Uitgerust opstaan? Hoe lang is dat ook alweer geleden? Daardoor kun je tegen de dagen opzien. Vaak beland je daardoor in een negatieve spiraal. Je hoofd draait overuren. Gedachten dienen zich in een snel tempo aan. Je kunt ze niet meer stoppen. Gedachten aan het werk of dingen die moeten gebeuren? Het zorgt alleen maar voor onrust en een toename van stress.

Je zelf niet zijn

De meeste mensen die een beroep op ons doen worstelen hier mee. Daardoor kun je minder hebben. Vaak reageer je dan ook te snel vanuit een gevoel of emotie. Je vindt de rust niet meer. Duurt deze periode te lang dan ontwikkel je klachten. Eerst bouw je ongezonde stress op. Van daaruit ontwikkelen zich dan klachten zoals angst, een Burn-Out en/of somberheid.

Dat is vervelend en kost naast veel energie ook vaak onbegrip bij de ander. Wat is er toch met mij aan de hand.  Vaak lukt het je ook niet om het uit te leggen. Dat kan komen omdat jij jezelf niet begrijpt. Wat is er toch met mij aan de hand.  Vaak leef je gericht op de ander. Maar waar ben jij dan?

Je zelf kunnen zijn is de basis om rust in je zelf te ervaren. Dit kan al vroeg in je leven zijn verstoord. Doordat de omgeving destijds hierin niet kon voorzien. Dan moet je dus al overleven. Heldere grenzen stellen is dan vaak lastig. Maar ook om aan te voelen wat jij nodig hebt. Vaak leef je daardoor gericht op de ander. Je bent voortdurend daar en niet hier. Van jezelf houden is dan lastig. Want wat is liefde wanneer je dit van huis uit niet hebt mogen ervaren.

Ook kunnen onverwachtse gebeurtenissen ervoor zorgen dat jij jezelf niet meer bent. Spanningen binnen een (werk) relatie bijvoorbeeld of ziekte.  Maar ook rouw of verlies kunnen hiertoe bijdragen.

Wij bieden verschillende therapeutische werkvormen om het contact met jezelf weer te herstellen.

Aanpak en visie

Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

Social Media

Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

Therapie vormen

In de behandeling van jouw klacht(en) maken we gebruik van 1 of meerdere van onderstaande werkvormen.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Klik dan hier