Typische klachten bij een paniekaanval

Wanneer er zich een paniekaanval aandient dan wordt je vaak duizelig. Het zweet breekt je uit. Je hart gaat als een razende te keer of je voelt je hart met nadruk bonken. Je snakt naar adem. Waarschijnlijk heb je dan een paniekaanval gehad. Dat is ontzettend vervelend. Paniekaanvallen kunnen zomaar ineens ontstaan. Zo ben je fit en even later kamp je met genoemde klachten.

Angst, vermijding en gedachten

Doordat je een paniekaanval hebt gehad ontstaat vaak angst. Angst om weer een aanval te krijgen. Dat komt omdat er gedachten ontstaan. Het zijn de gedachten die je brein mobiliseren. En door deze mobilisatie ontstaat dat nare gevoel.  En zo kom je in de bekende hamstermolen terecht met als ‘beloning’ vaak weer een paniekaanval.  Typische gedachten zijn vaak:

emdr therapy

  • ik ga die lift niet in want stel je voor dat
  • de angst dat je iets overkomt
  • angst dat je ernstig ziek bent
  • de angst om te stikken
  • bang zijn voor dreiging

Ik durfde echt die winkel niet meer in

De oorzaak

Je overspannen voelen, een Burn-Out, relationele (werk) problemen uiten zich vaak in distress. Loopt de stress te hoog op dan ontstaat vaak een paniekaanval. Echter kan de oorzaak ook ontstaan doordat je iets niet goed hebt verwerkt. Daarnaast kunnen vroegkinderlijke ervaringen leiden tot de ontwikkeling van paniekaanvallen.

Maar ook voedingsproducten, je schildklier, de overgang kunnen leiden tot paniek klachten.

Die nare gedachten en dat gevoel…. ik ben ze kwijt

Behandeling

Een paniekaanval is goed te behandelen. Daardoor sta je al weer snel met een gezonder gevoel in het leven.  Belangrijk hierin is om vooral tot de kern van de klacht te komen. Vaak denken wij bij deze klacht aan de psyche. Echter behoeft dit niet altijd het geval te zijn. Met name bij vrouwen kan de overgang een rol spelen. Maar ook een overmatig gebruik van psychoactieve stoffen kan bijdragen tot de ontwikkeling van dat nare gevoel.

 

Afspraak of eerst meer informatie?

Bel ons daartoe gerust of klik op onderstaande button:

Ja, ik wil graag een afspraak

 

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder