De aanpak van traumatische ervaringen is in onze ogen maatwerk. Geen vastomlijnde protocollen. Immers jij bent als mens uniek. Daarom is onze aanpak gericht op wat bij jou past. En dat doen we samen.

Hierdoor krijg jij weer sneller grip op jouw leven.

Kom bij langs bij Persona in Appingedam of Winschoten

Binnen Persona bieden we graag een luisterend oor

Trauma is een breed begrip. Vaak denk je aan iets ergs. Bijvoorbeeld seksueel misbruik, huiselijk geweld of een ernstig ongeval. Ja, dat is zeker trauma. En de impact daarvan is groot. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Trauma is ook wanneer je als kind weinig liefde hebt ervaren. Je bent opgegroeid in een onveilige omgeving. Of wanneer je ongewenst was als kind. Dan spreken we over vroegkinderlijk trauma.

Daarnaast is er trauma wat is ontstaan in een familielijn. Dan spreek je over transgenerationeel trauma.  Klachten daaruit ontstaan vaak generaties erna! Dus huidige klachten zoals angst, paniek, depressie of vele lichamelijke klachten kunnen daarvan de oorzaak zijn.

Wanneer je het slachtoffer bent van traumatische ervaringen dan heeft dit een impact op je gezondheid. Niet alleen in je brein. Maar ook in je lichaam zijn de sporen van het trauma merkbaar. Dit uit zich meestal in uiteenlopende klachten.

De kern is dat je eigenlijk nooit meer jezelf bent. En dat kun je soms prima verhullen. Met mij is niets aan de hand hoor. Maar van binnen huil je. Doch aan de buitenkant zie je niets. Immers je moet sterk zijn. Maar vroeg of laat lukt dat sterk zijn niet meer.

Dan ontstaan er symptomen. Van niet meer jezelf zijn tot in het ernstigste geval verslavingen.

Voor welke klachten is traumatherapie geschikt

Voor onderstaande klachten biedt Persona behandeling met traumatherapie:

 • angst
 • depressie
 • eetbuien
 • fobie
 • negatief zelfbeeld
 • overspannenheid
 • pijnklachten
 • verslaving
 • somberheid
 • stress
 • traumatische ervaringen

De behandeling van trauma

Binnen Persona bieden wij in de allereerste plaats een veilige omgeving. Waar je dat uit kunt werken wat in jou om aandacht vraagt. Waardoor je na verloop van tijd weer levensvreugde ervaart. Het gevoel krijgt dat je leeft maar niet overleeft. Want dat laatste kost ontzettend veel energie.

Meindert heeft, naast zijn eigen persoonlijke ervaring met trauma, een ruime expertise in de behandeling daarvan.  Hij biedt daartoe verschillende psychotherapeutische werkvormen. Immers geen klacht en mens is gelijk.

Maak gratis kennis met ons. Ervaar wat Persona voor jou kan betekenen. We ontmoeten je graag in onze praktijk in Appingedam of Winschoten.

Wil jij van je klacht af?

Kies dan voor onze unieke aanpak.
Vul je telefoonnummer in. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Aanpak en visie

Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak binnen Persona?

Social Media

Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

Behandelaanbod

In de behandeling van jouw klacht(en) maken we, binnen Persona,  gebruik van 1 of meerdere van onderstaande werkvormen.

Heb je een vraag of wil je meer informatie over trauma therapie?

Klik dan hier