Zoek je hulp bij psychische klachten? Ben je angstig, nerveus, gespannen of somber? Durf je niet voor jezelf op te komen? Is nee zeggen lastig? Maak je teveel of te weinig contact met je lichaam? Heb je nare of vervelende traumatische ervaringen meegemaakt?

Lees dan eens verder. Vast en zeker kunnen wij iets voor je betekenen.

Hulp bij psychische klachten

Als mens wordt je soms geconfronteerd met gevoelens, emoties, gedrag of situaties die niet altijd fijn zijn. Soms dan kom je daar gewoonweg alleen of samen even niet meer uit. Het lukt je maar niet om te begrijpen wat er aan de hand is.

Het kan ook zijn dat je dit wel begrijpt echter het je niet lukt om het te veranderen.

Psychische klachten zorgen vaak voor ongemak. Enerzijds in je zelf. Immers je voelt je niet fijn. Geestelijk maar ook lichamelijk ervaar je van alles. Alles behalve voel jij je fit. Daardoor kun je tegen bepaalde zaken opzien. Gewoonweg omdat je de energie er niet voor hebt. Je voelt je moe. Daarnaast kun je klachten ervaren als somberheid, piekeren, je gespannen voelen, niet goed kunnen slapen of angst. Maar ook lichamelijk ontstaan er vaak verschillende klachten nietwaar. Het put je uit.

Daarnaast merkt ook je omgeving dat jij je niet goed voelt. Niet altijd is daarvoor begrip en kunnen daardoor spanningsvelden ontstaan. Waardoor je onbegrip of onmacht ervaart en jij je eenzaam voelt. Jij of jullie komen er niet meer uit.

Een luisterend oor

psychische klachtenWanneer je er zelf of samen niet meer uitkomt, dan is het fijn dat je daar met iemand over kunt praten. Die naar je luistert. Je tracht te begrijpen en dat biedt wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen.

Waar je in een veilige omgeving jezelf kunt zijn. Dat kunt delen en uitwerken van datgene wat in jou om aandacht vraagt. Waardoor je na verloop van tijd weer de levensvreugde ervaart. Het gevoel dat je leeft, maar niet overleeft. Want dat laatste kost ontzettend veel energie.

Wij hebben een zeer ruime expertise in de behandeling van psychische klachten. Wij bieden daarvoor verschillende psychotherapeutische werkvormen. Immers geen klacht en mens is gelijk.

Maak gratis kennis met ons en ervaar wat wij voor jouw klacht(en) kunnen betekenen. We ontmoeten je graag.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Tot de kern

tot de kern komenHet is onze ervaring dat vele psychische klachten niet altijd even goed worden begrepen. Enerzijds is dit een eigen persoonlijke ervaring. Anderzijds zien we dit bij de mensen die zich bij ons aanmelden.

Hun hebben vaak al verschillende trajecten achter de rug. Wat we zien is dat er niet echt tot de kern van het probleem is doorgedrongen. Dat is vervelend omdat vroeg of laat een klacht zich weer laat ervaren.

In onze aanpak ligt juist het accent om diep door te dringen naar de oorzaak van de klacht. Meindert heeft de ‘gave’ dit aan te voelen. Daardoor kan er efficiënt en doortastend worden gewerkt.

Voor welke klachten

We bieden voor onderstaande klachten persoonlijke en vooral laagdrempelige behandeling:

Aanpak en visie

Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

Social Media

Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

Therapie vormen

In de behandeling van jouw klacht(en) maken we gebruik van 1 of meerdere van onderstaande werkvormen.

 • APS therapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR therapie
 • Focussen
 • Gestalt therapie
 • Interactieve zelfresonantie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Non- Duale therapie
 • Sensomotorische Psychotherapie
 • Transactionele analyse
 • Traumatherapie

Jouw traject

Kennismaken

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Daarin gaan we vooral luisteren naar jou. Wat je hulpvraag is en wat je wellicht al hebt ondernomen daarin. Ook zullen wij ongetwijfeld vragen hebben en daarnaast zul je zeker ook nog vragen hebben naar ons toe. Dit gesprek duurt 30 minuten. De ervaring leert dat dit voldoende is.

Wij starten met een kennismakingsgesprek omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat er die klik is. Dat jij het gevoel hebt dat je bij ons op de juiste plaats bent. Doch vooral ook dat jij je begrepen voelt. Wanneer dat gevoel er is dan zijn wij blij en kunnen we samen met jou aan jouw hulpvraag gaan werken.

Jouw behandelplan is maatwerk

Na de intake schrijven we jouw concept behandelplan. De aanpak daarin wordt geheel afgestemd op de aard van je hulpvraag. Daarnaast wie je bent als mens. Maatwerk dus! Tijdens de bespreking ervan leggen we uit hoe we tot dit plan zijn gekomen. Daarnaast hoe het vorm krijgt. Vanzelfsprekend heb je daarin een stem. We doen het tenslotte samen nietwaar.

Die samenwerking is voor ons dan ook ontzettend belangrijk. Niet wij doch samen ervaren we wat bij jou het beste past. Omdat jij als mens uniek bent.

Vervolg traject

Duur van het traject

Hoelang je traject duurt is sterk afhankelijk van jouw hulpvraag. Vaak is het traject niet zo lang. Tijdens de bespreking van jouw traject kunnen we daar gedetailleerder op in gaan. De frequentie van de sessies is meestal 1 x per 3 weken. Bij sommige klachten kan dit korter of langer zijn.

Overzicht van jouw traject

 • kennismakingsgesprek
 • intake
 • we schrijven jouw behandelplan
 • bespreking behandelplan
 • uitvoering behandelplan
 • afsluiting

Een gratis kennismakingsgesprek inplannen of persoonlijk contact?

Je kunt online een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Heb je liever eerst persoonlijk contact of wil je direct een afspraak maken?  We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 09:00 en 17:00. Wil je graag dat wij jou bellen? Vul dan het BEL MIJ formulier in. Neem je liever schriftelijk contact op? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina.