Zoek je hulp bij psychische klachten? Ben je angstig, nerveus, gespannen of somber? Durf je niet voor jezelf op te komen? Is nee zeggen lastig? Maak je teveel of te weinig contact met je lichaam? Heb je nare of vervelende traumatische ervaringen meegemaakt?

Lees dan eens verder. Vast en zeker kunnen wij iets voor je betekenen.

Hulp bij psychische klachten en trauma

Als mens wordt je soms geconfronteerd met gevoelens, emoties, gedrag of situaties die niet altijd fijn zijn. Soms dan kom je daar gewoonweg alleen of samen even niet meer uit. Het lukt je maar niet om te begrijpen wat er aan de hand is.

Het kan ook zijn dat je dit wel begrijpt echter het je niet lukt om het te veranderen.

Psychische klachten

Je voelt je niet fijn. Geestelijk maar ook lichamelijk ervaar je klachten.  Alles behalve voel jij je fit. Daardoor kun je tegen bepaalde zaken opzien. Gewoonweg omdat je de energie er niet voor hebt. Je bent moe.

Kunnen genieten of spontaan ergens naar toe gaan? Het lukt je niet meer. Je ontspannen?  Je lichaam denkt er totaal anders over. Het laat je voelen dat er voortdurend spanning is. Je hoofd, nek – en schouders. Al tijden doen ze pijn.

Uitgerust opstaan? Hoe lang is dat ook alweer geleden? Daardoor kun je tegen de dagen opzien. Vaak beland je daardoor in een negatieve spiraal. Je hoofd draait overuren. Gedachten dienen zich in een snel tempo aan. Je kunt ze niet meer stoppen. Gedachten aan het werk of dingen die moeten gebeuren? Het zorgt alleen maar voor onrust en een toename van stress.

Trauma

Wanneer we spreken over trauma dan dienen we daarin een belangrijk onderscheid te maken. Enkelvoudig trauma betreft een eenmalige gebeurtenis. Hierbij kun je denken aan een ongeval, een niet fijn verlopen behandeling bij een arts of een mishandeling.

Vroegkinderlijk trauma

Dit is de periode vanaf de conceptie t/m de eerste belangrijke levensfasen. Was je gewenst of ongewenst? Werd je liefdevol verzorgd? Werd je voldoende beschermd? Daarnaast hoe ging je moeder met je om toen ze hoorde dat zij zwanger was. Daarnaast is er de geboorte. Hoe is deze voor je verlopen? Was er sprake van een natuurlijke bevalling, keizersnede of heb je tijden in een couveuse gelegen?

Meer en meer wordt duidelijk hoe belangrijk deze perioden zijn voor de ontwikkeling van jouw identiteit. Waarin een gezonde autonomie en je waar kunnen verbinden met de ander tot uiting komen.

Chronische traumatisering

Daarnaast is er sprake van chronische traumatisering. Hierbij kun je denken aan het overleven van traumatische ervaringen zoals geweld, misbruik, vernedering en verwaarlozing.

Vroegkinderlijk – en chronische traumatisering leidt vaak tot onrust, wantrouwen, depressie, niet kunnen concentreren, niet kunnen hechten, slecht slapen, diep gewortelde innerlijke pijn, regelmatig dissociëren, angst- & paniekaanvallen, woede, jezelf kwijt zijn e.d. Daarnaast ontstaan op latere leeftijd vaak klachten zoals eetstoornissen, problemen met de intimiteit en seksualiteit en de kans op de ontwikkeling van verslaving gerelateerde klachten.

Maar ook het lichaam uit zich. Vele lichamelijke symptomen kunnen het gevolg zijn van chronische traumatisering.  Hierbij kun je denken aan cardiovasculaire klachten,  maag- en darmklachten, reumatische klachten, fibromyalgie, rugklachten en zelfs kanker.

Als je jezelf wilt bevrijden van genoemde symptomen dan kun je hieraan werken met behulp van traumatherapie. In alle veiligheid en stapje voor stapje. Daardoor vindt je weer de rust in jezelf, weet je wie je bent en ontwikkel je een gezonde autonomie.

Aanpak

Onze algehele aanpak richt zich niet op de behandeling van de symptomen. Maar om te komen tot een duiding van de onderliggende oorzaak om van daaruit te werken aan een juist en gezond herstel.

Systemisch verbonden

Op een onbewust, diep niveau ben je met andere mensen verbonden. De sterkste (ver)bindingen zijn tussen familieleden en met name tussen gezinsleden.

In zo’n situatie word je bij je geboorte lid van een familie en voel je de verbinding met het familiesysteem. Je ervaart dat er binnen dat systeem een eigen plek voor jou is. Je ouders geven je waar je behoefte aan hebt en jij mag dat als kind aannemen. En dat is dan de ideale situatie die we beschrijven. Vaak genoeg ervaren mensen dat het verhaal hierboven, niet waar is: soms is er geen plek en is er geen of onvoldoende aandacht.

Als we onze plek kennen, contact kunnen maken met alle hulp- en krachtbronnen, dan groeien we naar een gezonde autonomie. Van daaruit kunnen we ons eigen leven vorm gaan geven.

Verstrikt

Je kunt in een verstrikking terecht komen waardoor jij je niet ontwikkelt zoals jij jezelf zou willen ontwikkelen.  Er ontstaat een verstrikking in het systeem waaruit je voort komt. Of een verstrikking met de ouder(s).  Emotioneel gezien kun je dan voor de ouder(s) of voor het systeem gaan zorgen.

Het gevolg daarvan is dat je als kind overbelast raakt.  Je draagt een te grote verantwoordelijkheid of gaat letterlijk de last van een ouder dragen. Dit kan een leven lang duren. Het kan zelfs zo zijn dat je een ouderlijk trauma overneemt.

Loyaliteit

Bovenal blijf je vaak loyaal aan het systeem. Aan dat waar je vandaan komt. Dat zorgt vaak voor een bekend maar onbevredigend gevoel. Het lijkt alsof je niet je eigen leven leeft. Echter dat van je vader, moeder of zelfs broer of zus.  Dat gevoel van onvrede komt ook doordat je niet je volledige potentieel kunt benutten.

Een verstrikking kan zich ook uiten in de vorm van een lichamelijke ziekte. Vaak zijn dit auto-immuun ziektes. Symptomen van zware systemische belastingen. Maar ook cardio vasculaire aandoeningen, darmklachten of kanker kunnen daarvan het gevolg zijn.

Inzicht en contact

Door inzicht te krijgen in jouw systeem en contact daarmee te maken wordt jij je weer bewust van je zelf. Je krijgt inzicht en gaat begrijpen waardoor je klachten ervaart zoals deze zich aandienen.

Het is een eerste, en o zo belangrijke stap, om een beslissing ten gunste van je zelf te nemen.

We bieden graag een luisterend oor

Wanneer je er zelf of samen niet meer uitkomt, dan is het fijn dat je daar met iemand over kunt praten. Die naar je luistert. Je tracht te begrijpen en dat biedt wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen.

Waar je in een veilige omgeving jezelf kunt zijn. Dat kunt delen en uitwerken van datgene wat in jou om aandacht vraagt. Waardoor je na verloop van tijd weer de levensvreugde ervaart. Het gevoel dat je leeft, maar niet overleeft. Want dat laatste kost ontzettend veel energie.

Wij hebben een zeer ruime expertise in de behandeling van psychische klachten. Wij bieden daarvoor verschillende psychotherapeutische werkvormen. Immers geen klacht en mens is gelijk.

Maak gratis kennis met ons en ervaar wat wij voor jouw klacht(en) kunnen betekenen. We ontmoeten je graag.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Tot de kern

tot de kern komenHet is onze ervaring dat vele psychische klachten niet altijd even goed worden begrepen. Enerzijds is dit een eigen persoonlijke ervaring. Anderzijds zien we dit bij de mensen die zich bij ons aanmelden.

Hun hebben vaak al verschillende trajecten achter de rug. Wat we zien is dat er niet echt tot de kern van het probleem is doorgedrongen. Dat is vervelend omdat vroeg of laat een klacht zich weer laat ervaren.

In onze aanpak ligt juist het accent om diep door te dringen naar de oorzaak van de klacht. Meindert heeft de ‘gave’ dit aan te voelen. Daardoor kan er efficiënt en doortastend worden gewerkt.

Voor welke klachten

We bieden voor onderstaande klachten persoonlijke en vooral laagdrempelige behandeling:

Aanpak en visie

Wil je meer weten over onze unieke en onderscheidende aanpak?

Social Media

Je vindt ons ook terug op Facebook en LinkedIn. Contact opnemen kan ook via onderstaand link.

Therapie vormen

In de behandeling van jouw klacht(en) maken we gebruik van 1 of meerdere van onderstaande werkvormen.

Jouw traject

Kennismaken

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Daarin gaan we vooral luisteren naar jou. Wat je hulpvraag is en wat je wellicht al hebt ondernomen daarin. Ook zullen wij ongetwijfeld vragen hebben en daarnaast zul je zeker ook nog vragen hebben naar ons toe. Dit gesprek duurt 30 minuten. De ervaring leert dat dit voldoende is.

Wij starten met een kennismakingsgesprek omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat er die klik is. Dat jij het gevoel hebt dat je bij ons op de juiste plaats bent. Doch vooral ook dat jij je begrepen voelt. Wanneer dat gevoel er is dan zijn wij blij en kunnen we samen met jou aan jouw hulpvraag gaan werken.

Jouw behandelplan is maatwerk

Na de intake schrijven we jouw concept behandelplan. De aanpak daarin wordt geheel afgestemd op de aard van je hulpvraag. Daarnaast wie je bent als mens. Maatwerk dus! Tijdens de bespreking ervan leggen we uit hoe we tot dit plan zijn gekomen. Daarnaast hoe het vorm krijgt. Vanzelfsprekend heb je daarin een stem. We doen het tenslotte samen nietwaar.

Die samenwerking is voor ons dan ook ontzettend belangrijk. Niet wij doch samen ervaren we wat bij jou het beste past. Omdat jij als mens uniek bent.

Vervolg traject

Duur van het traject

Hoelang je traject duurt is sterk afhankelijk van jouw hulpvraag. Vaak is het traject niet zo lang. Tijdens de bespreking van jouw traject kunnen we daar gedetailleerder op in gaan. De frequentie van de sessies is meestal 1 x per 3 weken. Bij sommige klachten kan dit korter of langer zijn.

Overzicht van jouw traject

  • kennismakingsgesprek
  • intake
  • we schrijven jouw behandelplan
  • bespreking behandelplan
  • uitvoering behandelplan
  • afsluiting

Een gratis kennismakingsgesprek inplannen of persoonlijk contact?

Je kunt online een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Heb je liever eerst persoonlijk contact of wil je direct een afspraak maken?  We zijn op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 09:00 en 17:00. Wil je graag dat wij jou bellen? Vul dan het BEL MIJ formulier in. Neem je liever schriftelijk contact op? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Klik dan hier