Behandeling van angst vraagt om dat begrip en die persoonlijke aanpak

Een angstbehandeling, tenminste, zoals wij die toepassen is maatwerk. Immers geen klacht of mens is gelijk. En zo is het ook met gevoelens van angst.

Angst gevoelens kunnen je hele leven ontwrichten. Waardoor jij niet meer jezelf bent. Zelfs afhankelijk kunt worden van een ander. Je wilt zo graag maar je durft niet. Vaak is ook je hele lichaam van slag nietwaar.  Nou je bent niet de enige hoor. Ook ik, Meindert, heb al op zeer jonge leeftijd tot in mijn volwassenheid hiermee geworsteld. Het put je geestelijk als lichamelijk helemaal uit. Tenminste dat heb ik zelf ervaren. Wellicht dat jij je wel in 1 of meerdere van onderstaande klachten herkent.

 • duizeligheid
 • zweten
 • ademhalingsproblemen
 • hartkloppingen
 • paniek
 • somberheid
 • concentratieproblemen
 • druk op de borst
 • pijn in de buik
 • darmklachten
 • blaasproblemen

Ik heb me zo begrepen gevoeld en dat was fijn

Angst klachten kosten veel energie. Je wordt er moe van. Vaak wordt ook je bewegingsvrijheid belemmert. Je durft bijvoorbeeld niet (ver) meer van huis, in een lift of te reizen. Of je denkt dat er van alles met je aan de hand is. Angststoornissen of een angstaanval komen veelvuldig.

‘Dorien had een nare en vervelende gebeurtenis meegemaakt op de autosnelweg tijdens het inhalen. Na die tijd durfde ze  zelf niet meer auto te rijden waardoor ze afhankelijk werd van een ander. Door behandeling met EMDR therapie rijdt Dorien thans weer ontspannen zelf in haar auto’. 

Zo kan een angststoornis zomaar ineens, zoals bij Dorien, door een gebeurtenis ontstaan. Maar ook langdurige stress , trauma of een verlieservaring (partner, baan, ziekte) leiden tot gevoelens van angst.

In onze regio is bijvoorbeeld de aardbevingsproblematiek vaak een bron van zorgen. Als zorgen te lang duren dan ontstaat chronische stress. En die stress? Juist.

Maar de basis van angst op latere leeftijd kan al veel eerder ontstaan. Tenminste dat heb ik zelf intens ervaren. Mocht je daarover meer willen lezen?  Ga dan naar deze pagina.

Angst en paniek

Herman vertrouwde zijn vrouw niet. Met regelmaat controleerde hij haar telefoon en app verkeer. Dit leidde tot problemen binnen zijn relatie. Tijdens de sessies werd duidelijk dat Herman kampte met verlatingsangst. De basis voor de verlatingsangst was al op zeer jonge leeftijd ontstaan‘.

Dat beklemmende gevoel ben ik helemaal kwijt

De angstbehandeling

Het uitdoven en het duiden van angst vraagt om een zorgvuldige taxatie. Doordat ik zelf in mijn leven veel angst heb ervaren voel ik je snel aan. Daardoor heb ik een unieke wijze van behandeling ontwikkelt. Waardoor we al vrij snel bij de oorzaak ervan komen.  Langdurige trajecten zijn daardoor vaak niet nodig.

 

Wil je een afspraak of eerst wat meer informatie?

Je kunt ons daartoe op werkdagen bereiken via 1 van onderstaande telefoonnummers.  Stel je er prijs op dat wij je bellen vul dan het bel mij terug formulier in.  Stuur je liever een bericht klik dan onderstaande button aan.

Ja, ik wil een afspraak

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Wil jij ook snel van je angst af?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.