De behandeling van een Burn Out
Alles in je lichaam verbruikt energie. Echter wanneer je ontzettend moe bent dan is die energie er niet. Onze behandeling richt zich in de allereerste plaats tot de aanmaak van meer energie. Daartoe moeten we de cellen in je lichaam gaan behandelen. Immers in de cel vindt energie productie plaats.
Daartoe werken we onder andere effectief met APS therapie . Door deze behandeling gaan je cellen meer energie aanmaken. Op korte termijn voel jij je daardoor al meer energieker. Daarnaast is er aandacht voor je slaap- en voedingspatroon. Juiste slaap en voeding is mede erg bepalend voor je energiehuishouding. Want wat is jouw slaapkwaliteit. Hoe verloopt je slaap. Herstel je voldoende in de nacht?
Daarnaast is er aandacht voor je voedingspatroon. Want wat is gezonde voeding voor jou. En haalt jouw lichaam uit de voeding die jij nuttigt voldoende energie? Je bent je vaak niet bewust daarvan. Niet alles wat lekker is draagt ook bij tot de aanmaak van voldoende energie. Een uitgebreide voedingsanalyse maakt dus deel uit van jouw behandeling.
Oorzaak van je uitputting
Als je lichaam voldoende is hersteld gaan we de oorzaak van je Burn-Out verkennen. Hoe het zover heeft kunnen komen. Maar vooral ook wat je kunt doen om e.e.a. structureel te veranderen. Voor 95 % leef je geheel onbewust. Dat wil zeggen dat je dagelijks wordt aangestuurd door onbewuste gedragspatronen en delen. Sommige van die gedragspatronen zijn destructief. Dat wil zeggen: ze putten je uit. Ooit zijn ze ontstaan in jouw ontwikkeling als reactie op voor jou ‘lastige’ omstandigheden.
Er is dus alles aangelegen om de oorzaak van je uitputting aan het licht te brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wanneer je niets verandert. De ontwikkeling van een tweede Burn-Out op de loer ligt. Je zult dus structureel iets moeten gaan veranderen om dat te voorkomen.
De Burn-Out behandeling die wij aanbieden bestaat uit:
- uitgebreide intake
- herstel lichaamsfuncties m.b.t. energie, slaap, concentratie, stemming
- screening voedingspatroon
- afstemmen tot gezond voedingspatroon
- gezonde invulling van je dag en nachtritme
- juiste en gezonde beweging
- psychosociale ondersteuning – van klacht naar uitdaging
- betrekken partner bij behandelplan
- indien gewenst overleg met bedrijfsarts/werkgever