Een negatief zelfbeeld kost ontzettend veel energie. De behandeling ervan vraagt om een juiste persoonlijke afstemming. Wij bieden dit.

Weet je in de kern ben je echt helemaal OK. We kunnen ons echt voorstellen dat je dit ongeloofwaardig vindt. Doordat iets in jou doet geloven dat je er niet toe doet. Waardoor jij je minderwaardig en daardoor vaak somber, angstig of gespannen voelt.

Vertrouwen in jezelf of de ander is daardoor vaak lastig nietwaar. Daarom is het ook voor jou niet eenvoudig je open te stellen. Om vanuit een gezonde kern te communiceren. Je bent immers voortdurend op je hoede.

Dat put uit en draagt bij tot je niet gelukkig voelen. Gelukkig is zelfafwijzing ontzettend goed behandelbaar.

Altijd was er die innerlijke stem die commentaar op me had

Een negatief zelfbeeld is jezelf voortdurend onbewust afwijzen.

negatief zelfbeeld door pestenZelfafwijzing is het niet (meer) ervaren van de liefde in je zelf.  Door vroegkinderlijke ervaringen doordat een ouder of beide ouders onvoldoende in staat waren om je helder te spiegelen.

Maar ook pestervaringen zorgen voor dat gevoel dat je er niet toe doet. Dat er iets mis met je is. Dat je vervelende berichten krijgt. Ervaart dat je niet wordt uitgenodigd en de ander wel.

Jezelf afwijzen is ook vaak een reactie op spanningen in je relatie. Doordat je altijd commentaar krijgt. Hoe je eruit ziet. Hoe jij je gedraagt. Of dat het aan jou ligt hoe je partner zich voelt. Je schoonouder(s) of familie moeite met je hebben

Wanneer jij de liefde in jezelf niet of onvoldoende voelt. Je voortdurend het idee hebt dat je er niet toe doet. Dan moet je overleven. Je kunt dan niet meer vanuit je eigen gezonde kern contact maken. Je gaat twijfelen aan jezelf. Je trekt je terug.

Mijn darmen huilden

Je lichaam reageert

Door die voortdurende veelal onbewuste afwijzing ontstaan spanningen. Daardoor ontwikkel je lichamelijke klachten, zoals:

  • darmklachten
  • hernia
  • astma
  • fibromyalgie
  • nek- en schouderklachten
  • allergieën
  • keel aandoeningen

ik doe er echt toe!

Zelfafwijzing is goed te behandelen 

ik doe er toeHoe zou het voor jou zijn dat wanneer  je in de spiegel kijkt, het gevoel ervaart dat je er toe doet? Dat die o zo bekende stem in jou tot zwijgen is gebracht?

Het jou helemaal niets meer uit maakt wat een ander van je vindt?  Jij jouw leven vorm geeft zoals jij dat wilt?

Kom dan eens langs en ervaar wat wij daarin voor jou kunnen betekenen.

 

Afspraak  of eerst wat meer informatie?

Je kunt ons daartoe bereiken via 1 van onderstaande telefoonnummers.  Voor een afspraak klik je eenvoudig op de onderstaande button.

Ja, ik wil een afspraak

 

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Altijd was er die stem in mij. Dat ik weinig voorstelde. Niets kon. Dat zorgde voor veel woede en somberheid in me. Bij Meindert heb ik dit uitgewerkt. Ik sta nu veel zekerder in mijn leven en heb daardoor bewuste keuzes kunnen maken.

Altijd moest ik presteren thuis. Altijd was er wel iets niet goed. Ik kreeg kinderen en naar hun ging ik dit ook doen. Mijn man zag dit gelukkig en heeft me geadviseerd hulp te zoeken. Dat heb ik gevonden bij Persona. Dat kleine meisje in me is nu vertrokken. Het heeft me veel rust gegeven.

Een leraar op de lagere school had het op mij gemunt. Ik kon het in zijn ogen nooit goed doen. Dat heeft mijn leven grondig verpest. In vele relaties kwam ik mezelf tegen. Begreep echter nooit waarom ze stuk liepen. In een intensief traject heb ik de liefde in me zelf weer ervaren.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.