Kamp je met psychische klachten?

Ben je op zoek naar een psycholoog die jou precies weet aan te voelen? Die jou brengt naar wie je wilt zijn? Kom dan eens langs in onze praktijk te Appingedam of Winschoten. Of ontmoet mij Meindert online.

Wij bieden psychologische ondersteuning bij onderstaande psychische klachten 

Angst
Burn Out
Depressiviteit
Faalangst
Negatief Zelfbeeld
Overspannenheid
Onzekerheid
Piekeren
Zelfafwijzing

Krijg weer het gevoel dat je leeft doch niet overleeft

Wacht niet om te vierenWacht niet om te vechtenVoor alles wat je waard isVoor je ’t weet is het voorbijWacht niet om te lachenWacht niet om te zeggenAan diegenen die je lief zijnBlijf jij hier bij mij
Wacht niet om te dansenWacht niet om te vallenWacht niet tot secondesOvergaan in een minuutWant allesJa, allesIs nu
(tekstfragment: diggy dex) Song: alles is nu!

Mensen die een beroep op ons doen lopen vast in hun leven. Wat betekent dat ze lijden. Niet leven doch overleven en wat ongelofelijk veel energie kost.

En vaak ben jij je daarvan niet eens van bewust. Totdat je vast loopt en het niet meer trekt. Positieve gevoelens zoals enthousiasme, blijdschap, geluk, interesse of vreugde dimmen dan vaak. Je voelt ze weinig of niet meer. Iets leuks doen of gewoon spontaan iets ondernemen of eens heerlijk lachen? Het is je dan vaak teveel!

Om dat wel (weer) te ervaren is therapie, wat wij liever een proces noemen, ondersteunend. Door het proces van therapie ga je ervaren wat er in jou om aandacht vraagt. Want hoe komt het dat je overleeft? Wat maakt dat je al een poosje niet jezelf bent?

Wat wil die angst, somberheid of onzekerheid jou duidelijk maken. Daaronder ligt altijd een boodschap. Wanneer dit duidelijk is dan kunnen we op afstemmen op verandering. Een verandering wat ervoor zorgt dat je dat gevoel krijgt dat je leeft. En dat betekent afscheid nemen van dat oude zelf en een nieuwe realiteit verwelkomen.

Waardoor je gezonde keuzes gaat maken. In wie jij wilt zijn. Bijvoorbeeld in een (mogelijke) relatie. Of naar je familie, vrienden of in je werk. Vaak leidt het ook tot inzichten.  Waardoor je een andere richting gaat inslaan doordat je een cursus of opleiding gaat volgen.

Woorden als bevrijding, meer energie, passie en flow komen dan voorbij. En vooral is er het gevoel dat jouw leven een positieve wending heeft gekregen.

Want niet jezelf zijn. Dat kost zo ongelofelijk veel energie! En dat ervaar je pas wanneer je echt jezelf bent. Soms zijn er gebeurtenissen of omstandigheden die ervoor zorgen dat je niet jezelf bent. Maar het kan ook zijn dat je altijd al het gevoel hebt gehad:  ik ben nooit echt mezelf.

Wat er ook aan de hand is. Daardoor leef je niet echt nietwaar. Het woord overleven is dan meer op zijn plaats. Waardoor klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld  angst, depressieve klachten, piekeren, of dat je negatief over je zelf denkt. Echter kunnen ook ingrijpende jeugdervaringen de oorzaak zijn van psychische klachten. Bewuste en onbewuste ervaringen die zijn ontstaan in de kindertijd en jeugd. Waardoor ze nog immer doorwerken en onbewust om  aandacht vragen.

Naast die vervelende psychische klachten, ontstaan vaak lichamelijke ongemakken, zoals: (hoofdpijn, nek-en schouderklachten, darmklachten, hartoverslagen etc.). Waardoor je zowel mentaal als fysiek niet meer jezelf bent.

Om jezelf weer te zijn dan dien je in beweging te komen. Want iets in jou wil worden begrepen. Daarvoor is in de allereerste plaats een juiste afstemming nodig. En dat begrijpen wij binnen Persona ontzettend goed.

Ben jij klaar voor jouw start? Om weer jezelf te worden?

De sporter die zich voorbereidt op zijn wedstrijd dient zich helemaal af te stemmen. Wat betekent dat hij helemaal in contact dient te komen met zich zelf. Immers pas dan ontstaat er de juiste flow.

Een therapie proces kun je daarmee vergelijken. Allereerst is er afstemming nodig. Wat betekent dat de psycholoog jou in contact brengt met dat wat in jou om aandacht vraagt. Wanneer duidelijk is wat er wringt dan kan de behandeling vorm krijgen. Om jou daarin te ondersteunen maken we gebruik van mooie werkvormen. Waarin het altijd maatwerk is. Immers wat bij een ander past behoeft helemaal niet bij jou aan te sluiten.

Deze werkvormen hebben als doel, jou inzicht geven in waar het wringt. En zorgen voor verandering. Hierdoor kom jij uiteindelijk weer ontspannen in het leven te staan. Waardoor jij jezelf bent.

Je maakt je niet meer zo druk om datgene waar je van wakker lag. Meer en meer durf jij je eigen gezicht te laten zien. Je maakt jouw eigen bewuste en gezonde keuzes. Angst, onzekerheid, somberheid of andere gevoelens hebben plaats gemaakt voor het gevoel van liefde en dat je er toe doet. Je gaat jouw eigen wijze weg volgen met een diep verankerde gevoelsovertuiging ‘ik ben mooi zoals ik ben’.

Ben jij klaar voor jouw eerste stap?  Geheel gratis kun je met ons kennis maken wanneer dit voor jou een fijne eerste stap is. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken. Het is aan jou.

We ontmoeten je graag in Appingedam, Winschoten of online.

Door onze werkzaamheden zijn wij niet altijd even goed telefonisch bereikbaar. Zou je voor vragen gebruik kunnen maken van onderstaand contactformulier.