Kamp je met psychische klachten?

Dat is zeker vervelend. Want niet jezelf zijn dat voelt niet fijn.

Ben je op zoek naar een psycholoog die jou precies weet aan te voelen? Die jou brengt naar wie je wilt zijn? Kom dan eens langs in onze praktijk te Appingedam of Winschoten of ontmoet mij Meindert online.

Wij bieden psychologische ondersteuning bij onderstaande psychische klachten 

Angst
Burn Out
Depressiviteit
Faalangst
Negatief Zelfbeeld
Overspannenheid
Paniek
Piekeren
Zelfafwijzing

Een psychische klacht is een uitnodiging om te ervaren waar het wringt.

Wanneer je kampt met psychische klachten dan ervaar je het leven niet altijd als even fijn nietwaar. Dan kan het bij tijden aanvoelen dat je overleeft in plaats van dat je het gevoel hebt dat je leeft. Positieve gevoelens zoals enthousiasme, blijdschap, geluk, interesse of vreugde dimmen dan vaak. Je voelt ze weinig of niet meer. Iets leuks doen of gewoon spontaan iets ondernemen of eens heerlijk lachen?

Om dat wel (weer) te ervaren is therapie, wat wij liever een proces noemen, ondersteunend. Door het proces van therapie ga je ervaren wat er in jou om aandacht vraagt. Wat wil bijvoorbeeld die angst, somberheid of onzekerheid jou duidelijk maken. Wanneer dit duidelijk is dan kunnen we op afstemmen op verandering.

Waardoor de klacht gaat oplossen en meestal een verandering in je zelf ontstaat. Hierdoor ga je meer en meer gezonde keuzes maken in wie jij wilt zijn. Bijvoorbeeld in een (mogelijke) relatie. Of naar je familie, vrienden of in je werk. Maar het kan ook spontaan leiden tot inzichten. Waardoor je een andere richting gaat inslaan  doordat je een cursus of opleiding gaat volgen.

Woorden als bevrijding, meer energie, passie en flow komen dan voorbij. Maar vooral is er het gevoel dat jouw leven een positieve wending heeft gekregen.

Want niet jezelf zijn. Dat kost zo ongelofelijk veel energie! En dat ervaar je pas wanneer je echt jezelf bent. Soms zijn er gebeurtenissen of omstandigheden die ervoor zorgen dat je niet jezelf bent. Maar het kan ook zijn dat je altijd al het gevoel hebt gehad:  ik ben nooit echt mezelf.

Wat er ook aan de hand is. Daardoor leef je niet echt nietwaar. Het woord overleven is dan meer op zijn plaats. Waardoor klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld  angst, depressieve klachten, piekeren, of dat je negatief over je zelf denkt. Echter kunnen ook vroegkinderlijke traumatische ervaringen daarvoor zorgen. Bewuste en onbewuste ervaringen die zijn ontstaan in de kindertijd en jeugd. Waardoor ze nog immer doorwerken en onbewust om  aandacht vragen.

Naast die vervelende psychische klachten, ontstaan vaak lichamelijke ongemakken, zoals: (hoofdpijn, nek-en schouderklachten, darmklachten, hartoverslagen etc.). Waardoor je zowel mentaal als fysiek niet meer jezelf bent.

Om jezelf weer te zijn dan dien je in beweging te komen. Want iets in jou wil worden begrepen. Daarvoor is in de allereerste plaats een juiste afstemming nodig. En dat begrijpen wij binnen Persona ontzettend goed.

Ben jij klaar voor jouw start? Om weer jezelf te worden?

De sporter die zich voorbereidt op zijn wedstrijd dient zich helemaal af te stemmen. Wat betekent dat hij helemaal in contact dient te komen met zich zelf. Immers pas dan ontstaat er de juiste flow.

Een therapie proces kun je daarmee vergelijken. Allereerst is er afstemming nodig. Wat betekent dat de psycholoog jou in contact brengt met dat wat in jou om aandacht vraagt. Wanneer duidelijk is wat er wringt dan kan de behandeling vorm krijgen. Om jou daarin te ondersteunen maken we gebruik van mooie werkvormen. Waarin het altijd maatwerk is. Immers wat bij een ander past behoeft helemaal niet bij jou aan te sluiten.

Deze werkvormen hebben als doel, jou inzicht geven in waar het wringt. En zorgen voor verandering. Hierdoor kom jij uiteindelijk weer ontspannen in het leven te staan. Waardoor jij jezelf bent.

Je maakt je niet meer zo druk om datgene waar je van wakker lag. Meer en meer durf jij je eigen gezicht te laten zien. Je maakt jouw eigen bewuste en gezonde keuzes. Angst, onzekerheid, somberheid of andere gevoelens hebben plaats gemaakt voor het gevoel van liefde en dat je er toe doet. Je gaat jouw eigen wijze weg volgen met een diep verankerde gevoelsovertuiging ‘ik ben mooi zoals ik ben’.

Ben jij klaar voor jouw eerste stap?  Geheel gratis kun je met ons kennis maken wanneer dit voor jou een fijne eerste stap is. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken. Het is aan jou.

We ontmoeten je graag in Appingedam, Winschoten of online.

Ja, nu zet ik mijn eerste stap naar verandering!
personapraktijk.nl/hoofd/nieuwe start

Ik kan niets anders zeggen dan lof. Vanaf het begin had ik het gevoel te worden begrepen. Meindert wist direct mij in contact te brengen met de oorzaak van mijn klachten. Ik heb het als ontzettend plezierig ervaren. Geen tijdsdruk en ik kon helemaal mezelf zijn.

Marieke de W - DelfzijlTherapie

Een nare ervaring in mijn leven zorgde ervoor dat ik niet meer de weg op durfde. Ik heb EMDR therapie daarvoor gehad. Na 1 sessie reed ik alweer. Ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan. Maar gelukkig is het nu verleden tijd.

Johan - AppingedamEMDR therapie

Altijd had ik het idee dat ik als kind niet was gewenst. Dit heeft veel met mij gedaan. Meindert heeft mij weer mezelf laten zijn. Het was bij tijden zwaar, doch zijn geduld en ervaring hebben ervoor gezorgd dat ik ben waar ik wilde zijn. Dankjewel daarvoor!

Rianne V - WinschotenTherapie

Door mijn huisarts doorverwezen naar Persona. Kleinschalig wat precies bij mij paste. Ik ben ontzettend blij met deze doorverwijzing. Maar vooral ook dat ik weer helemaal ben opgeknapt. Ik heb al meerder mensen naar hun doorverwezen.

Mark W - LoppersumTherapie

Altijd worstelde ik met mijn gevoelens. Ik voelde niet. Dat is mij duidelijk geworden. Nu dat is verandert sta ik zo anders in het leven. Binnen mijn werk bleef dit niet onopgemerkt en heb ik daardoor mijzelf kunnen opwerken. Ik ben Gerda en Meindert zo dankbaar.

Anneke W - ScheemdaTherapie

Ik durfde niet naar de tandarts. Na 2 sessies was ik van mijn angst af. Ik ben daar hartstikke blij mee. En de EMDR behandeling, waar ik tegen op zag, is mij reuze mee gevallen.

Willem - Oude PekelaEMDR therapie

Mijn vraag was ' wie ben ik'. Ik wist het echt niet. Waaide met alle winden mee. Nu sta ik er. Ik durf voor mezelf op te komen en sta bewuster in mijn leven. Een mooi traject wat ik een ieder kan aanbevelen. Het verrijkt je leven zo.

Karin - AppingedamTherapie

Als kind al was ik angstig. Dit heeft zo mijn leven beheerst. En dan kom je op een punt: zo kan het niet verder. Hulp gezocht bij Meindert. En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Al snel werd duidelijk waar de angst vandaan kwam. Ik ben hem zo dankbaar en beveel je Persona van harte aan.

Els P. - WoldendorpTherapie