De klachten bij fibromyalgie zijn breed doch kennen een overlap. Die overlap is pijn en vermoeidheid. Om fibromyalgie succesvol te behandelen is een brede aanpak nodig. Deze aanpak start met een uitgebreide intake voorafgegaan met het invullen van enkele vragenlijsten. Dit om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe de klachten zich manifesteren in je geest en lichaam.  Want niet alleen doet het lichaam zeer of is het vermoeid. Ook mentaal zien we vaak de worsteling in hoe om te gaan met de klacht(en). Immers je wilt nog zoveel doch wordt daarin vaak afgeremd door je klacht(en). Ook is het niet altijd even eenvoudig in hoe je de ander duidelijk kunt maken dat je iets wel wilt doch niet kunt.

Behandeling bij fibromyalgie is maatwerk. Geen mens is gelijk en zo ook verschillen de klachten en intensiteit daarvan per persoon.

In de tien jaar dat wij mensen behandelen met fibromyalgie is dit de top 5 van meest voorkomende fibromyalgie klachten:

  1. Chronische pijn
  2. Vermoeidheid
  3. Slaapproblemen
  4. Concentratieproblemen
  5. Somberheid

fibromyalgie

Chronische pijn bij fibromyalgie

Pijn in de gewrichten. Pijn in de nek- en schouders. Pijn in de heupen. Pijn onder je voeten. Pijn in je hoofd. Dat zijn de meest voorkomende pijnklachten. Uiteraard verschillen deze in intensiteit en daarmee voorkomen

Vermoeidheid bij fibromyalgie

Niet uitgerust op staan. De gehele dag door vermoeid. Te vermoeid om maar iets extra te kunnen ondernemen. Vermoeidheid in het uitvoeren van je dagelijkse taken of werkzaamheden. Door de vermoeidheid niet kunnen slapen.

Slaapproblemen bij fibromyalgie

Gemiddeld 30 minuten of langer wakker liggen voordat je inslaapt. Voortdurend in de nacht wakker worden en moeite ondervinden om weer in te slapen.  Daarnaast is de slaapbehoefte wisselend.

Concentratieproblemen bij fibromyalgie

Je hoofd voelt ‘wollig’  aan.  Je maar moeilijke kunnen focussen op een taak. Minder goed zijn om iets te kunnen onthouden. Vaak ontstaan daaruit (lichte) irritaties.

Somberheid bij fibromyalgie

Doordat je veel niet meer kunt of alle dagen pijn of vermoeid bent ontstaan er vaak somberheidsklachten. Deze klachten kunnen af en toe aanwezig zijn of weken tot maanden. De intensiteit van de somberheid varieert daarnaast vaak.

Vooral het onbegrip, in de werksituatie, thuis of bij vrienden stuit op weerstand. Die weerstand zorgt voor stress en dat zorgt weer voor een druk op je klachten. Met name in de werksituatie is er vaak die harde realiteit. Vaak heeft men, leidinggevende of eigenaar, onvoldoende begrip voor je klachten waardoor jij je grenzen overschrijdt. Met als gevolg nog minder energie en nog meer pijn waardoor je thuis niet meer die dingen kunt doen die je graag wilt doen.

Maar als je niet buitenhuis werkzaam bent dan ook kom jij je zelf tegen nietwaar.  De werkzaamheden binnen of buiten het huis vallen je vaak zwaar. Vaak moet je nee zeggen. Je trekt het gewoon niet. Balen of jezelf veroordelen, komt vaak voorbij. Wat heel erg begrijpelijk is. Immers je wilt zo graag en vindt het o zo leuk om samen met je familie, vrienden of kennissen iets te ondernemen. Maar die pijn en verminderde energie staan het vaak niet toe. Dan is het leven niet altijd even fijn. Zwaar zelfs wat wij met regelmaat te horen krijgen wanneer men zich bij ons aanmeldt.

 

Wij hebben al ca. 10 jaar goede ervaring in het behandelen van fibromyalgie

Naast lichaamsgerichte behandeling, bieden we praktische, desgewenst psychosociale, ondersteuning met als gevolg dat je klachten verminderen.  Wat je gaat merken is dat jij je op termijn fitter gaat voelen en een stuk energieker wodt. Daarnaast ga je ervaren hoe je anders met jezelf omgaat waardoor je levenskwaliteit verbetert.

Kom langs

Voor een gratis kennismakingsgesprek om te ervaren wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen.

Bel ons of stuur een bericht.

Kennismaken met onze praktijk.

Dat is gratis en duurt ca. 30 minuten.

Wil je meer weten over fibromyalgie?

Wil je graag dat wij je bellen?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Call Now Button