Stress. Een woord wat ontzettend vaak wordt gebruikt. Let er maar eens op. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de stress in jouw leven? Leef je of overleef je? Heb je daar wel eens echt over nagedacht? Vaak sta je er niet eens bij stil nietwaar. Want vaak verlopen de dagen zoals ze meestal verlopen. Maar als je nu eens echt goed de tijd neemt en echt kijkt. Heb jij dan het gevoel dat je leeft of dat stresshormonen je leven regisseren?

Teveel gebukt gaan onder stress lijdt op termijn altijd tot klachten. Geestelijk vaak in de vorm van irritaties, nervositeit, overspannenheid. Daarnaast onderdrukt het je immuunsysteem. Kortom je wordt er letterlijk ziek van.

stressklachtenWe ontkomen echter niet aan stress. Het zal namelijk altijd wel op de een of andere manier op je afkomen. De levenskunst en uitdaging is echter. Hoe ga je er gezond mee om.

Vrijwel elke zorgprofessional is het erover eens. Stress staat met stip op nummer 1 als het gaat om de ontwikkeling van gezondheidsklachten. Of ze nu geestelijk of lichamelijk van aard zijn.

Deze training is opgebouwd in drie avonden van 1,5 uur. De nadruk ligt met name op interactiviteit. Dat wil zeggen korte theoretische introducties waarna plenair de uitwerking plaats vindt.

Inhoud programma

Avond 1

Wat is stress. Hoe ontstaat stress. Wat gebeurt er in je lichaam. Wat zijn stresshormonen. Hoe schadelijk zijn je voor je gezondheid. Wat gebeurt erin je brein. Wat is het effect op je immuunsysteem. Hoe kun je stress meer en meer herkennen. Wat is de relatie tussen stress en voeding. Hoe beïnvloedt stress je slaappatroon.

 

Avond 2

Gedachten en gevoelens staan tijdens deze avond centraal. Wat zijn gedachten eigenlijk. Hoe ontstaan gevoelens. De link tussen gedachten en gevoelens. Hoe ga je er op een gezonde wijze mee om.

 

Avond 3

Stilte. Hoe ervaar je meer en meer stilte in jezelf. Stilte ervaren is zo ontzettend belangrijk. Ervaar jij eigenlijk nog wel de stilte in je zelf. Tijdens deze avond gaan we vooral ervaren hoe we de stilte in ons zelf kunnen ont-dekken.

Praktische informatie:

Data

26 maart, 2 en 9 april 2019

Locatie

MFC Kabzeel – Appingedam

Groepsgrootte:

Om het werkbaar en gezellig te houden is er maximaal plaats voor 10 personen.

Datum Naam details Locatie Prijs Status
26 maart 2019

gezond omgaan met stress

MFC Kabzeel - Appingedam 60,00 Er zijn nog kaarten beschikbaar
MFC Kabzeel - Appingedam 60,00 Er zijn nog kaarten beschikbaar