uniek en onderscheidend in aanpak en visie

dat is wat ons kenmerkt

 

Maak ook kennis met ons en ervaar wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Gezondheidsklachten

Coaching

Of het nu lichamelijk is of psychisch.

Als je de mens als geheel wilt bekijken is het antwoord simpel: allebei

(bram-bakker – psychiater)

En daarom zien wij jou als een geheel…..

Langzamerhand begint de gezondheidszorg te veranderen. Er gaat een andere wind waaien. Meer en meer koersen we af op een integrale complementaire aanpak. Daar zijn wij blij mee wat wij werken eigenlijk al jaren zo.

Klachten worden vaak geclassificeerd. Een lijst met symptomen zorgt voor een etiket. Daarop volgt de behandeling. Wij zien klachten juist als een uiting van onvrede in geest en lichaam. De symptomen zijn niet de oorzaak. Daarvoor dienen we anders te kijken. En dat is wat wij doen.

In onze aanpak en visie zien wij jou als een ‘geheel’. We dienen je klacht(en) te begrijpen in het licht van jouw ontwikkeling. Daarnaast zijn er de omgeving- en generationele factoren. Dit maakt waarom wij kiezen voor een holistische, integrale benadering en juist daarin onderscheidend werken.

In onze praktijk sta jij als mens centraal

Mens kunnen zijn binnen onze praktijk is voor ons een belangrijke waarde. Je bent geen nummer of een klacht bij ons. We plakken geen etiket op je doch zien je als mens die geconfronteerd wordt met ervaringen waarvoor je hulp zoekt.

De inrichting van onze praktijkruimte hebben we warm ingericht. De reacties van mensen die ons consulteren ervaren dit als zeer positief. Niet klinisch doch persoonlijk.

Meerdere disciplines binnen de praktijk

Het unieke binnen onze praktijk is dat we meerdere disciplines aanbieden.  Gerda richt zich op pijn- en andere lichamelijke klachten. Daarnaast probeert ze te klachten te begrijpen die voortkomen uit voeding. Naar schatting ontstaan 80% van vele lichamelijk klachten in de darmen.

Meindert kijkt vooral naar de psychische kant doch daarnaast ook naar het lichaam. Vele lichamelijke klachten ontstaan door een blokkade vanuit de psyche.  Daarnaast is er die overlap waarin we beiden samen werken.

We werken via een holistische mens visie samen om jouw gezondheidsklachten te begrijpen en deze gericht te behandelen.

In onze ogen is geen klacht gelijk

Jouw lichaam is niets anders dan een systeem wat bestaat uit 50 triljoen cellen. Cellen die voortdurend met elkaar communiceren en dus samenwerken.  Vindt in deze samenwerking stagnatie plaats dan ontstaan er gezondheidsklachten.

Jouw systeem is daarnaast verbonden met andere systemen. Dat zijn de leefgebieden waarin jij je begeeft. Dat zijn de mensen met wie je samen leeft. Waar je werkt en mee omgaat. Daarnaast hoe gezond je leeft. Je voedingspatroon, beweging, ontspanning etc.  Elk systeem streeft naar een vorm om zich goed voelen.

holisme PNEIZo vormen jouw lichaam, je bewustzijn, de omgeving en interacties met anderen een complex geheel. Dit betekent dat je een klacht altijd dient te zien in het startpunt van dat geheel.

Een klacht is in onze ogen een uiting van onvrede ergens in dat systeem. Het is een symptoom. De harmonie is verstoort waardoor onvrede in het lichaam ontstaat. Iets vraagt om aandacht.

Hoe de klacht ook tot uitdrukking komt. Het zijn de interacties met andere lichaamssegmenten en je omgevingsfactoren.  Daarnaast zijn er je genen die gevoelig zijn voor die omgevingsfactoren en vaak daardoor klachten veroorzaken.  Zo is je gezondheid een voortdurende spiegeling vanuit deze peilers.

Beiden hebben we geruime tijd binnen organisaties gewerkt. We hebben daarin ongelofelijk veel mogen ervaren.  Hoe belangrijk het is om het werk te doen wat bij jou past. Dat je in een organisatie de ruimte en mogelijkheden krijgt om je te ontplooien.  Doch vooral dat jij in een organisatie jezelf kunt zijn.  Dat jij je begrepen voelt.

Coaching on the job

Deze vorm van coaching richt zich op hoe gezond je in contact blijft met jezelf in het werkveld. De gehele dag door ervaar je. Leuke en minder leuke ervaringen doemen op. Hoe je daar mee omgaat dat is afhankelijk van je levensgeschiedenis. Immers van daaruit ben je gevormd en zijn je behoeften, normen, waarden en overlevingsstrategieën ontstaan.

Bewustzijnscoaching gaat je ondersteunen om dat waar je tegen aanloopt te veranderen. We brengen je in contact met dat wat in jou om aandacht vraagt. Een belangrijk aandachtspunt hierin dat je voortdurend in het hier en nu verblijft. Coaching on the job is gericht op een ontmoeting met jezelf. Letterlijk in de spiegel kijken en vooral te doorvoelen in dat wat om aandacht vraagt.  Enkele voorbeelden hiertoe kunnen zijn:

  • ik heb moeite om mezelf te presenteren
  • ik voel me eenzaam in een groep
  • het werk wat ik doe past dit wel bij me?
  • ik wil graag iets anders gaan doen maar het lukt me maar niet
  • ik raak voortdurend in conflicten verzeild
  • ik heb er moeite mee om duidelijke grenzen aan te geven

Leefstijl coaching

Meer en meer wordt duidelijk hoe belangrijk je leefstijl is. Veel gezondheidsklachten ontstaan door een niet gezonde leefstijl. Belangrijke aandachtspunten daarin zijn:

  • gezonde balans tussen ontspanning en spanning
  • beweging
  • voeding
  • zingeving

Leefstijl coaching richt zich op deze vier peilers in een vooral doe gerichte aanpak. Het vertrekpunt is wat je concreet wilt zien veranderen. De coaching richt zich op de begeleiding naar een positieve wending om je klachten uit te doven.

Wij kunnen het nodige voor je gezondheid betekenen

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.