Skip to main content

Onze aanpak voor jouw mentale en fysieke gezondheid is holistisch

Net als in de natuur is ook in jouw lichaam alles met elkaar verbonden. Psyche en Soma zijn een. Onze aanpak en visie is daarop gericht.

Of het nu lichamelijk is of psychisch.

Als je de mens als geheel wilt bekijken is het antwoord simpel: allebei

(bram-bakker – psychiater)

Je kunt op verschillende manieren naar een klacht kijken. Wij zien een klacht als een uitingsvorm. Iets in jou vraagt om aandacht. Om dat te begrijpen dat zien wij als onze uitdaging.

In onze aanpak en visie zien wij jou als een ‘geheel’. We dienen je klacht(en) te begrijpen in het licht van jouw ontwikkeling. Daarnaast zijn er de omgeving- en meergenerationele factoren. Dit maakt waarom wij kiezen voor een holistische integrale benadering. Een biopsychosociaal model. Waardoor wij juist onderscheidend werken.

Hoe dit biopsychosociaal model werkt kan als volgt worden verklaart:

Bijvoorbeeld in de aanpak van  een Burn-Out. Nu zou je helemaal gericht kunnen gaan werken op de symptomen. Echter waar ligt de kwetsbaarheid? Dan dien je al vaak een generatie eerder te gaan kijken. Omdat de uitputting veelal ontstaat vanuit overleving: lees aanpassing.  Voorts is er een ontregeling in het lichaam. Wat betekent aandacht voor de gezondheid van de leefstijl. Daarnaast zijn er de omgevings- en sociale factoren. Hoe wordt er omgegaan met de klacht. Ben je nog wel op je plek binnen je werkrelatie? Ervaar je begrip en steun binnen je familie, vrienden of kennissen?

Je bent en blijft een mens

Mens kunnen zijn binnen onze praktijk is voor ons een belangrijke waarde. Je bent geen nummer of een klacht bij ons. We plakken geen etiket op je doch zien je als mens die geconfronteerd wordt met iets waarvoor je hulp zoekt.

De inrichting van onze praktijkruimte hebben we met zorg gericht. Niet klinisch doch persoonlijk.

Een unieke aanpak

Het unieke binnen onze praktijk is dat binnen onze praktijk alles naadloos op elkaar aansluit. De specialisatie van Gerda, orthomoleculair en de balans in hormonen. Meindert kijkt vanuit een psychologische en transgenerationele blik naar jouw klacht. Waardoor het biopsychosociale model helemaal tot zijn recht komt.

In onze ogen dient een klacht biopsychosociaal te worden begrepen

Jouw lichaam bestaat uit 50 triljoen cellen. Cellen die voortdurend met elkaar communiceren en dus samenwerken.  Vindt in deze samenwerking stagnatie plaats dan ontstaan er gezondheidsklachten.

Jouw lichaam is daarnaast verbonden met mensen en de omgeving. Waar je mee samenwerkt en omgaat. Daarnaast is je lichaam gevoelig voor hoe gezond je leeft. Je voedingspatroon, beweging, ontspanning etc.  Elk lichaam streeft naar een vorm om zich juist goed voelen.

holisme PNEIZo vormen jouw lichaam, je bewustzijn, omgeving en interacties met anderen een complex geheel. Dit betekent dat je een klacht altijd dient te zien in het startpunt van dat geheel.

Een klacht is in onze ogen een uiting van onvrede ergens in dat systeem. Het is een symptoom. De harmonie is verstoort waardoor onvrede in het lichaam ontstaat. Iets vraagt om aandacht. Onze aanpak is juist daarop gericht.

Hoe de klacht ook tot uitdrukking komt. Het zijn de interacties met andere lichaamssegmenten en je omgevingsfactoren.  Daarnaast zijn er je genen die gevoelig zijn voor die omgevingsfactoren.  Zo is je gezondheid een voortdurende spiegeling vanuit deze pijlers.

Samen werken is de kracht van verbinding

We werken nauw samen met een gespecialiseerd laboratorium voor bloedonderzoek. Daarnaast met de spagyriek apotheek in Marum die voor ons bepaalde complexen maakt op een natuurlijke basis waardoor onze holistische visie wordt benadrukt.

In Winschoten werken we samen met Julian Hulst Msc.  Hij heeft een ruime ervaring met de behandeling van uiteenlopende klachten. Je kunt hem consulteren voor relationele spanningen en verstoringen in het familie systeem.

Wil je graag contact met ons? Klik dan hier.
Call Now Button