Ervaar je psychische klachten?

En ben je op zoek naar een therapeut die jou precies weet aan te voelen? Die jou brengt naar wie je wilt zijn?

Maak dan een afspraak en ervaar wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wij bieden ondersteuning bij: 

Angst
Burn Out
Depressiviteit
Faalangst
Negatief Zelfbeeld
Overspannenheid
Onzekerheid
Pesten
Piekeren
Zelfafwijzing
Zingeving

Het hoogste wat je kunt bereiken is je zelf

Prof. dr. Bob de Wit

Therapie is de ontmoeting met je ZELF

Wanneer je niet lekker in je vel zit dan kun je het leven als niet prettig ervaren. Dan ben je niet jezelf nietwaar. Wellicht dat jij je daarin wel herkent. Dat er dat gevoel is dat het gewoonweg niet lukt.

Het kan ook zijn dat je niet (meer) de verbinding voelt met jezelf en de ander. Waardoor er irritaties of onbegrip ontstaan in bijvoorbeeld je zelf, je (werk) relatie of binnen familie en/of vrienden. Dat je een richting mist. En je afvraagt wat of je eigenlijk wilt met je leven? Of met kampt met de vraag wie je eigenlijk bent.

Op termijn ontstaan daardoor vaak klachten. Zowel in je brein als lichaam. Pijntje hier, pijntje daar. En ook wordt het dan vaak lastiger om je goed te kunnen concentreren. Iets te onthouden of goed in of door te slapen.

Dit werkt door in hoe jij je voelt en denkt. Bijvoorbeeld je snel opgefokt voelen. Of een kort lontje hebben. Maar ook komt een verminderd gevoel van energie vaak voor. Daarnaast is dat overmatig piekeren/malen vaak aan de orde. Je brein komt echt niet tot rust. Gedachten op gedachten dienen zich aan. Waardoor je mentaal helemaal uitgeput kunt raken. En zo kun je in de bekende visuele cirkel terecht komen en ben je echt niet meer jezelf.

Dan valt het ontzettend goed te begrijpen dat het je opeens allemaal teveel is. Zomaar zijn er huilbuien. Of dat je vanuit het niets kribbig reageert of zelfs boos kan worden. Maar het kan ook zijn dat je gewoon even geen mensen wilt zien. Het is je allemaal teveel!

Maar zo wil je niet zijn. Echter je brein en lichaam geven duidelijk iets anders aan. En dat is dat er een grens is bereikt. Tot hier en niet verder.

Dan is het fijn dat er iemand is die jou aanvoelt en begrijpt. Die samen met jou gaat onderzoeken waar het wringt en wat er om aandacht vraagt. Zodat je weer jezelf wordt.

Therapie is een groei proces

Dan is therapie, wat wij liever een proces noemen, ondersteunend. Door dit proces ga je ervaren en krijg je inzichten in wat er in jou om aandacht vraagt. Want wat proberen die klachten jou eigenlijk duidelijk te maken.

Wanneer je de boodschap die daaronder ligt begrijpt dan kun je aansturen op verandering. En daar is beweging voor nodig. Een therapie proces zorgt voor die beweging. Waardoor je inzichten krijgt. Dat opruimt wat opgeruimd dient te worden. En dat aanpakt wat vraagt om aangepakt te worden. Om vervolgens op termijn meer en meer die rust en ruimte te ervaren.

Waardoor er richting ontstaat. Om vervolgens jouw leven weer als fijn en prettig te ervaren.

Ben jij klaar voor jouw start? Om (weer) jezelf te zijn?

De sporter die zich voorbereidt op zijn wedstrijd dient zich helemaal af te stemmen. Wat betekent dat hij helemaal in contact dient te komen met zich zelf. Immers pas dan ontstaat er de juiste flow.

Een proces zoals wij dit vormgeven kun je daarmee vergelijken. Begrijpen, afstemmen en er richting aan geven.  Om jou daarin te ondersteunen maken we gebruik van mooie werkvormen. Waarin het altijd maatwerk is. Immers wat bij een ander past behoeft helemaal niet bij jou aan te sluiten.

Deze werkvormen hebben als doel om jou in contact te brengen met dat wat om aandacht vraagt. Waardoor er die beweging en verandering ontstaat. Want wie wil je zijn. Waar wordt je blij van. Waar wil je naar toe. Wat is de zingeving in jouw leven.

Mede door deze vragen kom je in beweging. Je gaat gezonde bewuste keuzes maken. Jezelf meer en meer begrijpen.  Psychische klachten zoals angst, onzekerheid, somberheid of andere gevoelens maken plaats voor een gevoel van vertrouwen, zelfverzekerdheid en liefde.

Waardoor jij jouw eigen wijze weg vorm gaat geven vanuit een gezonde autonomie en authenciteit.

Ben jij klaar voor jouw eerste stap daartoe? Maak dan die eerste afspraak.

We ontmoeten je graag in Appingedam of in Winschoten.

personapraktijk.nl/hoofd/nieuwe start
We schrijven met regelmaat over therapie processen. Lees hieronder enkele van onze recente berichten.
personapraktijk.nl/blogs/Waarom ontwikkelt de een wel een Burn-out en de ander niet.

Waarom ontwikkelt de 1 wel een Burn-out en de ander niet

| Therapie | No Comments
Hij melde zich aan met klachten van gehele mentale en lichamelijke uitputting. Een Burn-out had de huisarts geconstateerd. Waarvoor hij hulp zocht. Meer en meer blijkt uit data ontwikkelen jonge…

De man die zijn autonomie terug pakte

| Therapie | No Comments
Hij kwam binnen met ernstige depressieve klachten. En zag het leven niet meer zitten. Echter onder de klachten lag een existentieel verlangen. Hij wilde zich zelf zijn. In deze blog…
personapraktijk.nl/blogs/mijn gedachten zorgen voor veel onrust

Mijn gedachten zorgen voor veel onrust

| Therapie | No Comments
Gedachten we hebben ze allemaal. Echter hoe ga jij ermee om. Veel mensen lijden door hun gedachten waardoor er onrust en spanning ontstaat. In deze blog een handreiking hoe je…

Door ons werk zijn wij helaas niet altijd even goed telefonisch bereikbaar. Indien je kampt met vragen. Zou je dan gebruik kunnen maken van onderstaand contactformulier.