Skip to main content

Niet lekker in je vel? Mentaal en lichamelijk uit balans?

Dan ontmoeten wij je graag!

Kom langs en ervaar wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen.

Het hoogste wat je kunt bereiken is je zelf

Prof. dr. Bob de Wit

Therapie is de ontmoeting met je ZELF

Wanneer je niet lekker in je vel zit dan ben je niet jezelf.  Dan kun je klachten ervaren zoals angst, piekeren, somberheid, paniek, pijn in de nek- en schouders en vermoeidheid.

Dit alles werkt door in wie je dan bent. Waardoor je bijvoorbeeld een kort lontje hebt. Je minder behoefte hebt om iets te gaan ondernemen. Er een gevoel is dat het je gewoon allemaal teveel is.

Je brein komt niet tot rust. Gedachten op gedachten dienen zich aan. Waardoor jij je mentaal en fysiek moe voelt. Dat is niet leuk voor jezelf. Maar ook niet in het contact naar de ander toe.

Niet meer jezelf zijn

Dan valt het ontzettend goed te begrijpen dat het je opeens allemaal teveel is. Waardoor er zomaar ineens huilbuien ontstaan. Of dat je vanuit het niets kribbig reageert of zelfs boos kunt worden. Maar het kan ook zijn dat je gewoon even geen mensen wilt zien. Het is je allemaal teveel!

Maar zo wil je niet zijn. Echter je brein en lichaam geven duidelijk iets anders aan. Dat er een grens is bereikt. Tot hier en niet verder.

Dan is het fijn dat er iemand is die jou aanvoelt en begrijpt. Die samen met jou gaat onderzoeken waar het wringt. Wat in jou om aandacht vraagt. Zodat je weer jezelf wordt.

Door te kiezen voor therapie wordt je weer jezelf!

Dan is therapie, wat wij liever een proces noemen, ondersteunend. Door dit proces ga je innerlijk ervaren. Jou wordt duidelijk wat er om aandacht vraagt. Want wat proberen die klachten jou eigenlijk te vertellen?

Wanneer je de boodschap die daaronder ligt begrijpt, dan kun je aansturen op verandering. En daar is beweging voor nodig. Een therapie proces zorgt voor die beweging. Waardoor je gaat ‘opruimen’ wat opgeruimd dient te worden. Dat aanpakt wat vraagt om aangepakt te worden. Waardoor er rust, ruimte en vrijheid ontstaat omdat jij het contact met jezelf herstelt.

Vroegkinderlijke traumatisering

Veel klachten, zowel mentaal als lichamelijk, hebben als onderliggende oorzaak vroegkinderlijke traumatisering. Vanuit onze ervaring wordt dit nog immer onderschat. Door deze wonden ontstaan op latere leeftijd mentale klachten zoals angst, Burn-Out, somberheid of zelfafwijzing. Echter ook spreekt het lichaam daarin zijn eigen taal waardoor er klachten  ontstaan in het lichaam, zoals:  hart- en vaatziekten, auto-immuun aandoeningen, maag- en darmklachten, eetstoornissen.

Vaak is er een schrik effect wanneer wordt gesproken over vroegkinderlijk trauma. Dan zijn er vaak gedachten aan ernstige gebeurtenissen zoals misbruik of fysiek geweld. Echter is vroegkinderlijk trauma ook heel vaak subtiel van aard. Voorbeelden hiervan zijn emotionele verwaarlozing, pesten of scheiding van je ouders.

Vroegkinderlijke traumatisering laat altijd zijn sporen na waardoor in de tijd er mentale en fysieke klachten ontstaan. Wij hebben ons gespecialiseerd in de behandeling van vroegkinderlijk trauma.

Ben jij klaar voor die eerste stap?

De sporter die zich voorbereidt op zijn wedstrijd dient zich helemaal af te stemmen. Wat betekent dat hij helemaal in contact dient te komen met zich zelf. Immers pas dan ontstaat er de juiste flow.

Een proces zoals wij dit vormgeven kun je daarmee vergelijken. Begrijpen, afstemmen en er richting aan geven.  Om jou daarin te ondersteunen maken we gebruik van mooie werkvormen. Waarin het altijd maatwerk is. Immers wat bij een ander past behoeft helemaal niet bij jou aan te sluiten.

Deze werkvormen hebben als doel dat je weer je zelf wordt. Doordat er beweging en daardoor verandering ontstaat. Wie ben je? Wie wil je zijn. Wat heb jij nodig. Waar wil je naar toe. Wat is de zingeving in jouw leven. Mooie vragen die een bewegwijzering zijn in jouw proces.

Door deze vragen kom je in beweging. Je gaat gezonde en meer bewuste keuzes maken. Meer en meer ga jij jezelf begrijpen.  De klachten zoals je die ervoer die gaan ruimte maken voor een gevoel van vertrouwen, zelfverzekerdheid en liefde.

Waardoor jij jouw eigen wijze weg gaat vorm geven. Vanuit een gezonde autonomie, assertiviteit en authenciteit.

Ben jij klaar voor jouw eerste stap? Dan ontmoeten wij jou graag.

Kom langs en ontmoet ons in Appingedam of Winschoten.

personapraktijk.nl/hoofd/nieuwe start
Call Now Button