Skip to main content

Wanneer je lichaam in flow is zeg jij 'wow''

Wanneer je lichamelijke klachten ervaart dan voel jij je niet fit. Onze aanpak is erop gericht om de klacht in zijn totaliteit te begrijpen. Daarnaast ervoor te zorgen dat jij het waarom van je klacht begrijpt en je weer fit gaat voelen. En dat kan alleen wanneer je spijsvertering op orde is door voeding die bij jou past en als je hormonen in balans zijn.

personapraktijk.nl/behandelmethoden/orthomoleculaiar/kom weer in balans

Wellicht heb je al tal van dieetprogramma’s doorlopen. Een stapel met boeken siert je kamer. En het wil je maar niet lukken, en je begrijpt het ook niet. Ontdek hoe hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt, krijg weer grip op je gewicht. Als jij gezond en in balans bent, dan gaat afvallen vanzelf.

Het kan ook zijn dat je chronische lichamelijk klachten ervaart en die een grote invloed hebben op je leven. Zij zorgen ervoor dat je bepaalde zaken niet goed meer kunt doen. Belangrijk hierbij is dat je de relatie tussen je voeding, je darmen, je brein en je hormonen begrijpt. Een gezonde relatie tussen voeding en gezondheid zorgt voor afname chronische ziekten.

Dat je kampt met een disbalans in hormoonhuishouding, PMS, PCOS, menstruatieklachten, stemmingswisselingen, migraine, opvliegers ,overgangsklachten of andere typische hormonale klachten. Ik laat je de relatie zien tussen onze manier van leven en hormoonverstoringen en hoe we dit kunnen fixen.

Wanneer je een klacht holistisch wilt begrijpen dan dien je naar het geheel te kijken. En dat is een gezonde balans in je gewicht, voeding, hormonen en omgevingsfactoren. Je zult een homeostase moeten behalen. Zo niet dan ervaar je klachten. Hoe een homeostase in je lichaam van invloed is op tal van processen zie je in deze afbeelding.

 

De systemen in jouw lichaam

In jouw lichaam zijn alleen maar systemen werkzaam. Neem je immuunsysteem. Wanneer deze ‘hapert’, dan ondervindt je daardoor problemen. Er ontstaan klachten. Je bent bijvoorbeeld veel sneller vatbaarder voor een verkoudheid of griep. Maar ook kunnen virussen daardoor veel sneller vat krijgen op je totale gezondheid.

Een gezond immuunsysteem is van het grootste belang. Maar hoe zorg je daar voor? Orthomoleculaire therapie richt zich daar onder andere op. Een pijler is onder andere gezonde voeding die bij mij past. Maar wat is eigenlijk die gezonde voeding? Het merendeel wat je in een supermarkt koopt is niet zo gezond wat wij wel denken.  Onderzoek toont aan dat ontzettend veel gezondheidsklachten in je darmen juist daardoor ontstaan.

Gezond afvallen met 'kom weer in balans'.

Wat is een passend gezond gewicht voor jouw lichaam?

Waar ontzettend veel mensen mee worstelen is hun lichaamsgewicht. In een kort traject begeleid ik jou naar jouw passend lichaamsgewicht.

Fix je hormoonbalans

Veel mensen kampen met een disbalans in hun hormonen. Typische klachten zijn vaak stemmingswisselingen, hoofdpijn, migraine, overgangsklachten.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie richt zich op de bouwstenen van je cellen. Dat wil zeggen je vitamines, mineralen en gezonde voeding.

Migraine. Wat heeft dat mijn leven beheerst. Samen met Gerda heb ik mijn voedingspatroon doorlopen. En wat bleek. Er waren een aantal producten die de migraine deed veroorzaken. Ik kan weer gaan en staan waar ik wil. Ik ben daarvoor zo dankbaar.

Klaas L. - AppingedamOrthomoleculaire therapie

Ik heb fibromyalgie. Ik heb ontzettend veel baat bij APS therapie. Ik voel me stukken fitter. Veel minder pijn en ik merk dat ik veel meer energie heb. Maar ook het supplement van een magnesiumverbinding helpt zo ontzettend.

Jannie - DelfzijlAPS therapie

Gerda maakte me direct al duidelijk. Maat 36 zal het niet worden. Daar schrok ik van. Later werd me duidelijk waarom. Afgevallen ben ik tot een gewicht wat bij mij past. Wat ben ik daar toch blij mee. Ik beveel Gerda van harte aan. Eerlijk, duidelijk en oprecht. Daarnaast is het een warme vrouw.

Klaske L - WinschotenGezond afvallen

Ik kampte met allerlei vage klachten. Nou ik ben dus door de hele medische wetenschap gerold. Niets verder gekomen. Via mijn buurvrouw bij Gerda belandt. Nou wat een verschil in aanpak en benadering. Ik voelde me begrepen en mijn klachten zijn verdwenen. Ik beveel haar helemaal aan.

Maartje van K. - AppingedamOrthomoleculaire therapie

Ik kampte met voeding allergieën. Gerda heeft me een geheel ander voedingsschema laten ervaren. Ik voel me daardoor stukken fitter en gezonder.

Wim K. - WinschotenOrthomoleculaire therapie
Call Now Button