Skip to main content

Relatie therapie bij Persona in Appingedam is:

ervaringsgericht, laagdrempelig en verbindend

Wanneer er met regelmaat spanningsvelden zijn in je relatie dan kan dit jullie uitputten. Dit kost hoe dan ook energie wat door werkt naar jullie omgeving. Die verstoringen ontstaan vaak doordat de verbinding tussen jullie samen niet meer als verbindend wordt ervaren. Dan ontstaan er vaak klachten, zoals:

 • eenzaamheid
 • onbegrip
 • onmacht
 • missen van empathie
 • regelmatige aanvaringen of ruzie
 • communicatieve verstoringen
 • missen van intimiteit/seksualiteit
 • missen van vertrouwen

Wanneer jullie samen er niet meer uitkomen, dan is het fijn dat er iemand is die vanaf de zijlijn met jullie mee voelt en denkt. Die in jullie iets gaat losmaken waardoor er beweging ontstaat. Waardoor dit op termijn leidt tot een positieve verandering in jullie relatie. Relatietherapie is daarop gestoeld.

Relationeel werken betekent dat ik het belangrijk vind dat er eerlijkheid, helderheid en oprechtheid is. Daarom is het belangrijk dat jullie weten waaraan je begint. En dat jullie samen, voordat je die eerste stap zet, je bewust bent van onderstaande.

Aan je relatie werken betekent

 1. Dat jullie samen gemotiveerd zijn
 2. Er geen verborgen agenda is
 3. Je persoonlijk tijd reserveert om aan dat te werken wat in jou om aandacht vraagt
 4. Dat jullie tijd reserveren voor elkaar om onderhoud te plegen aan jullie relatie
 5. Contact met mij vindt alleen plaats in de praktijkruimte

Op weg naar een gezonde relatie

Vooraf ontvang ik graag persoonlijk van jullie samen dat waar je tegen aanloopt. Dit kan zijn in de vorm van woorden. Echter mag het ook beeldend zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een collage.

Wanneer we helder hebben hoe dit voor jullie samen en individueel is, dan stemmen we jullie behandel doel af. Dus wat dient er verandert te worden. Wat zouden jullie graag samen willen bereiken.

Ik werk voornamelijk ervaringsgericht. Wat wil zeggen dat ik jullie in contact breng met dat wat om aandacht vraagt. Werkvormen die ik gebruik zijn daarop gericht. Dit zijn werkvormen waarin jij in contact met jezelf en de ander wordt gebracht. Het doel ervan is dat er beweging en daardoor verandering ontstaat. Waardoor jullie relatie weer op een gezonde wijze klopt. Kernbegrippen daarin zijn:

 • contact maken
 • hartenergie
 • hechting
 • intimiteit en kwetsbaarheid
 • seksualiteit als een vorm van liefdesenergie

De natuurlijke weg voor verandering ontstaat door beweging

Relatie therapie is best wel confronterend en brengt jullie in beweging. Ik vind dat dit ook moet wil er verandering ontstaan. Wat in de praktijk betekent dat jullie opdrachten meekrijgen. Zowel persoonlijk als gezamenlijk. Daarnaast werken we samen aan datgene wat er in jullie om aandacht vraagt. Mijn rol daarin is niets anders dan te zorgen voor beweging en inzicht.

Een metafoor voor een relatie zie ik als een tuin. Wil je daarvan genieten, doordat het groeit, bloeit en vruchten afwerpt, dan dien je deze te onderhouden. Wat in de praktijk betekent dat je er in investeert. Je maakt er tijd voor vrij en geeft dat aandacht wat om aandacht vraagt.

En zo is het ook met een relatie. Ook daarin dien je onderhoud te plegen en tijd voor elkaar en voor je alleen te maken. Doe je dit niet dan ontstaan er op termijn vage klachten wat vaak uitgroeit tot serieuzere klachten.

Kunnen jullie je vinden in bovenstaande?  Dan kom ik graag met jullie in contact. Zijn er vragen?  Neem dan contact met mij op.

Een afspraak voor relatietherapie kun je hier online inplannen. Een afspraak in de avonduren is alleen op een woensdagavond mogelijk.

Call Now Button