Skip to main content

Kamp je met chronische pijn en/of vermoeidheid?

Maak dan eens een afspraak en ervaar wat ik daarin voor jou kan betekenen.

personapraktijk.nl/ gerda van bruggen/ orthomoleculair therapeut

Het is er altijd

Gewrichtspijn, artrose, artritis, vermoeidheid(CVS/ME) ,zenuwpijn, fibromyalgie ,continu lage rugpijn………… zie er maar mee te leven. Chronische pijn doordrenkt je hele denken en voelen. Het neemt je compleet in beslag. De pijn is er permanent, telkens opvlammend, dan weer op de achtergrond. Snijdend, brandend, dof, altijd onaangenaam.

Niet gewenst en toch je metgezel. Zijn zeurend om aandacht vragende aanwezigheid; je wordt met hem wakker, onzeker hoe de nieuwe dag zich zal vormen. Wat gunt de pijn je in je beweging, in je voorgenomen dag invulling?

Veel mensen zien, net als ik,  die pijn, die vragen en die worsteling naast zich. Wat kan verlichting brengen, het niet identificeren met de pijn , het lichaam te vriend houden. Als Orthomoleculair therapeut biedt ik behandelopties die zorgen voor verzachting van de pijn en voor meer energie.

Passie en Missie

Mijn overtuiging is dat een preventieve leefstijl dé sleutel is om gezond te worden en gezond te blijven. Mijn passie en missie is om je bewust te maken van je eigen gezondheid. Als je bewust wordt van de mogelijkheden, dan zullen je ook beter in staat om de juiste keuzes te maken over je gezondheid.

Hoe fijn zou het zijn om je te inspireren en te begeleiden naar een leven vol vitaliteit en gezondheid.

Hoe

Vanuit mijn vakgebied bekijk en onderzoek ik jou hulpvraag vanuit diverse omgevingsfactoren. Hierbij doel ik op de samenhang tussen lichamelijke, psychische en sociale factoren. Ik kijk dus niet alleen naar de klacht(en) maar ik ga onderzoeken naar het waarom / de oorzaak ervan. Welke omgevingsfactoren hebben er toe bijgedragen  dat je bent zoals je nu bent. Deze manier van werken is geheel anders dan de reguliere zorg.

personapraktijk.nl/orthomoleculaire behandeling pijn en vermoeidheid
personapraktijk.nl/orthomoleculaire behandeling pijn en vermoeidheid

Behandeling en klachten

De behandeling bestaat uit een zeer uitgebreide intake en kan ondersteunt worden door een bloedonderzoek (EMB test) of ontlastingsonderzoek. Door de uitslagen en de intake komen we tot een behandelplan. Deze kan bestaan uit:

Behandeling met APS

Door de behandeling gaat een kleine microstroom (die je niet voelt) door het aangedane gebied stromen. Daardoor komt een bepaalde energievorm vrij. Deze energievorm heet ATP. Het is die energie die het lichaam aanzet tot herstel van zijn functies, waardoor de klacht verdwijnt of sterk wordt verminderd.

De effecten van de behandelingen zijn

 • toename energie (je voelt je fitter)
 • vermindering van pijn (door de ontstekingsremmende werking)

Daarnaast:

 • verbetering doorbloeding
 • stimulatie afvoer afvalstoffen
 • gezondere cellen
 • en een sneller herstel

Behandeling Orthomoleculaire therapie

Vanuit deze discipline gaan we je voedingspatroon bekijken. Het kan zo zijn dat je bepaalde voedingsmiddelen nuttigt die ervoor zorgen dat je lichamelijke klachten ervaart. Met voedingsinterventies en advies op maat is er veel gezondheidswinst te behalen. Omdat er voedingsstoffen zijn die juist ontstekingen kunnen uitlokken.

Er zijn grofweg twee vormen van ontstekingen: de klassieke acute, die gepaard gaat met roodheid, hitte, zwelling, pijn en functieverlies) en de stille ontsteking (ook wel laaggradige ontsteking* genoemd).

In principe heeft je immuunsysteem tal van mogelijkheden om ontstekingen de baas te worden, zodat je weer gezond verder kunt. Helaas lukt dat niet bij het gros van de stille ontstekingsreacties, die bij nagenoeg alle westerse ziektebeelden een rol spelen. Daardoor worden deze ontstekingen vaak chronisch/permanent van aard.

Er zijn veel leefstijlfactoren en voedingsmiddelen die stille ontstekingen in stand houden, verergeren of ’triggeren, bijvoorbeeld’:

 • Een gebrek aan volwaardige en gevarieerde voeding.
 • Voedselallergieën en -intoleranties.
 • Te veel omega 6-vetzuren ofwel linolzuur of te veel verzadigd vet.
 • Suikers/snelle koolhydraten/frisdranken
 • Een overmaat aan gluten houdende granen

Een  uitgebreide voeding analyse geeft je een goed beeld of er sprake is van een disbalans.

Call Now Button