Skip to main content

‘Vrouwen met hormonale klachten worden zelden serieus genomen’

       

Ik neem echt de tijd om goed naar jou te luisteren in wat er speelt.

            En zoek ik naar de oorzaak en samenhang van de verstoring!!!

Zelf heb ik altijd erg geworsteld met balans in de hormonen. Na mijn specialisatie werd er zoveel meer duidelijk. Die disbalans gun ik jou niet!

Een afspraak maken regel je eenvoudig hier.

Hormonen

Hormonen zijn stoffen, die door verschillende klieren en cellen in ons lichaam worden aangemaakt en via de bloedbaan worden afgegeven aan andere cellen, organen of weefsels.

Op deze manier regelen hormonen vrijwel alle communicatie in ons lichaam. Ze zijn als sleutels in ons lichaam. Hormonen openen de deuren waar ze voor gemaakt zijn. Hierdoor zorgen ze ervoor dat alle processen in ons lichaam harmonieus verlopen.

Bijvoorbeeld bewerkstelligen ze een goed verloop van het centraal zenuwstelsel, nachtrust, je temperatuur, gewicht, cyclus bij de vrouw, botaanmaak, zijn betrokken bij sex, baard in keel bij mannen, je huid, gemoedstoestand en nog veel meer dan dat!
Ze doen zelfs zo veel dat de wetenschap het nog niet half weet.

Wel weten we dat hormonen betrokken zijn bij elk aspect van je gezondheid.

Echter ontzettend veel klachten in je lichaam ontstaan door een disbalans in je hormoonhuishouding! Gerda biedt binnen onze praktijk daartoe adequate behandeling.

Waarom voel ik  mij toch zo beroerd?

“Ik eet gezond, slaap goed, beweeg voldoende en drink volop water. Waarom voel ik mij dan toch zo vaak beroerd?” Dit is een vraag die aan mij met regelmaat wordt gesteld. De reden dat jij je niet vitaal voelt, hangt bijna altijd samen met je hormoonbalans. Als jouw hormonen uit balans zijn dan ontwikkelen zich op termijn klachten.  Voorbeelden daarvan zijn Moodswings, heftige menstruaties, PMS, hoofdpijn, acne, opvliegers, slapeloosheid, libidoverlies, futloosheid, PCOS, endometriose of onvruchtbaarheid, gewichtsschommelingen, stemmingswisselingen, je opgefokt voelen en zo zijn er nog veel meer klachten.

De menopauze

Ga je dan ook nog eens richting de menopauze dan is het zaak om zo vroeg mogelijk aandacht te hebben voor je hormoonhuishouding. Want in die periode zullen belangrijke hormonen zoals oestrogeen en progesteron gaan afnemen. Wat gepaard met de nodige schommelingen en (tijdelijke) disbalansen. Wat weer van invloed is op je stofwisseling en voor nare en vervelende overgangsklachten kan gaan zorgen.

Als vrouw, ervaringsdeskundig en vanuit mijn werk als orthomoleculair therapeut met mijn specialisatie in hormonen kan ik daarin ongetwijfeld veel voor je betekenen.

Scrol eens door deze pagina en heb ik je kunnen inspireren? Ik ontmoet je dan graag voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Ja ik wil mijn hormonen in balans brengen!

Mijn eigen ervaringen met hormonen en……. de overgang

Mijn eigen kennismaking met de kracht van vrouwelijke hormonen als jong meisje en jonge vrouw was eigenlijk nog maar een voorproefje van wat mij jarenlang zou vergezellen: geestelijke en lichamelijke uitputting, vermoeidheid. Ik kampte met huilbuien was verdrietig zonder reden of kon boos worden om niets.

Daarnaast had ik vaak hoofdpijn. Maar ook het slapen was regelmatig een drama. Wat mij het meest frustreerde waren mijn gewichtsschommelingen. Vol goede moed een paar kilo eraf en dan weer kilo’s erbij. Ik begreep er helemaal niets van , ik lette toch op mijn voeding en deed veel aan beweging!

Overgangsklachten

En dan was er de overgang waardoor ook ik uit balans geraakte. Wat mij juist heeft aangezet om die specialisatie te gaan doen om vrouwen in die fase meer balans te bieden. Zodat er niet die mentale en fysieke disbalans en uitputting ontstaat.

Ik heb vrouwen in de praktijk die er totaal door overrompeld worden. Die midden in het leven staan. En dan ineens (of sluipend) klachten van lichamelijke en geestelijke ontreddering ervaren.

En dan kun je niet meer al die ballen in de lucht houden. Dan ervaar je de zorg voor je zelf en alles om je heen als zwaar. Wat weer doorwerkt naar je relatie, gezin, werk en wellicht de zorg naar je ouder(s).  Het lukt je gewoonweg even niet meer!

Gelukkig is daar iets aan te doen. Heb ik je kunnen prikkelen? Via de link hieronder kun je een afspraak maken. Ik ontmoet je graag.

Wat zijn nu de meest voorkomende klachten

  • Hoofdpijn
  • Haaruitval
  • Prikkelbaar
  • Gevoelig voor depressies
  • Minder goed omgaan met stress
  • Endometriose
  • Lipoedeem
  • Pijnlijke borsten
  • Menopauze
  • Menstruatieklachten: heftig of onregelmatig
  • Hormonale migraine
  • Opvliegers/nachtzweten
  • Overgewicht
  • Aankomen in gewicht rond je middel en heupen
  • Vocht vasthouden
  • Stemmingswisselingen
  • PCOS
  • Last van het premenstrueel syndroom (PMS)
  • Suikerverslaafd
  • Darmklachten, opgezette buik

Hoe je hormonen weer in balans komen

De specialisatie tot hormoon therapeut, die ik heb afgerond begin 2021, en juist ben gaan volgen door o,a, de overgang, heeft me geleerd anders naar ziekte en hormoonverstoringen te kijken dan ik gewend was. Waardoor ik mezelf en mijn cliënten veel meer ben gaan begrijpen. Van meisje, tot jonge vrouw en tenslotte naar de vrouw die ik thans ben. En o wat heb ik mij daarin niet altijd goed begrepen gevoeld!

Zo is me meer dan eens duidelijk geworden: je kunt niet behandelen als je de oorzaak en het waarom niet kent. Door mijn specialisatie is mijn blik veel meer gericht vanuit de evolutionaire geneeskunde. Niet meer zozeer hoe een disbalans ontstaat echter: waarom!  Want een disbalans in je hormonen vraagt om een juiste expertise en benadering.

Multidisciplinaire benadering

Mijn benadering daartoe is multidisciplinair. Naast mijn specialisatie tot hormoontherapeut ben ik afgestudeerd als orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige. Waardoor ik juist in staat ben om je multidisciplinair te kunnen behandelen.

Zo gaan we stapsgewijs samen onderzoeken of er mogelijk aangeboren of niet aangeboren klachten zijn. Daarnaast geef ik je psycho educatie in wat hormonen zijn en welke functie ze hebben.

We komen in gesprek over de kritische fase:  (van bevruchting tot 3 jaar). Mogelijke gevolgen daarvan op jouw ontwikkeling en of er sprake is van insuline resistentie. We gaan praten over de functie van stress,  je voedingspatroon krijgt gerichte aandacht. Maar ook je leefstijl, slaappatroon,  schildklier en mogelijk oestrogeen dominantie krijgen ruim aandacht.

Kamp je met hormonale klachten dan kun je compleet in disbalans geraken. Althans zo heb ik het ervaren. Daarin bied ik adequate behandeling. Waardoor je juist weer in balans komt en afrekent met die vervelende klachten.

Kortom er zijn ontzettend veel invalshoeken om naar jouw klacht(en) te kijken. Het is als een puzzel waar de puzzelstukjes op de juiste plek gelegd moeten worden.

Kom langs en ervaar wat ik voor jouw gezondheid kan betekenen.

Wil jij nu ook weer helemaal in balans komen. Je weer fit,happy en gezond voelen?  Ik ontmoet je dan graag in onze praktijkruimte in Appingedam of Winschoten.

Call Now Button