Wanneer jouw hormonen in balans zijn dan ben je in Flow. Je voelt je blij en ervaart veel energie.

Daarnaast voel jij je vitaal, gezond en…………happy

Maar…… weet je dat ontzettend veel klachten in je lichaam ontstaan door een disbalans in je hormoonhuishouding?

“Ik had vele vage klachten en begreep mezelf en mijn lichaam niet meer. Ieder maand was de menstruatie cyclus en de daarbij horende emoties net een achtbaan! Door de aanpak van Gerda voel ik me weer helemaal in balans.”

Willeke S. - Appingedam
Een afspraak maken regel je eenvoudig hier.

Hoe je hormonen weer in balans komen

De opleiding Hormoon therapeut heeft me geleerd anders naar een ziekte en hormoonverstoringen te kijken dan ik gewend was. Je kunt niet behandelen als je de oorzaak ,het waarom, niet kent. Ik kijk nu nog meer vanuit de evolutionaire geneeskunde. Niet meer zozeer hoe een disbalans ontstaat echter: waarom!

De start is een uitgebreide intake. Waarin ik  jouw hormonale disbalans multidisciplinair benader. We gaan stapsgewijs onderzoeken of er mogelijk aangeboren of niet aangeboren klachten zijn. Wat zijn hormonen en wat welke functies hebben ze.

We komen in gesprek over, wat is de kritische fase(van bevruchting tot 3 jaar). En mogelijke gevolgen daarvan op jouw ontwikkeling. We gaan uitzoeken of je insulineresistent bent.

Ben je wellicht oestrogeendominant, heb je teveel stress, hoe ziet je voedingspatroon eruit. Is er een tekort aan omega 3-vetzuren en wat voor een impact heeft dit op jouw gezondheid?  Doe je aan sport. Leef en ben je bekend met het Circadiaans ritme. Heel belangrijk is je slaappatroon eruit en je schildklier?

Kortom er zijn ontzettend veel invalshoeken om naar jouw klacht(en) te kijken. Het is als een puzzel waar de puzzelstukjes op de juiste plek gelegd moeten worden.

In 2020 ben ik gestart met de opleiding hormoontherapie die ik begin 2021 zeer succesvol heb weten af te ronden. Heb je het idee dat ik iets voor jouw disbalans zou kunnen betekenen?

Ik, Gerda(orthomoleculair Hormoon Therapeut), ontmoet je graag in onze praktijkruimte in Appingedam of Winschoten.

Mijn eigen ervaringen met hormonen

Mijn eigen kennismaking met de kracht van vrouwelijke hormonen als jong meisje en jonge vrouw was eigenlijk nog maar een voorproefje van wat mij jarenlang zou vergezellen: geestelijke en lichamelijke uitputting, vermoeidheid. Ik kampte met enorme huilbuien en was verdrietig zonder reden of kon boos worden om niets.

Daarnaast had ik vaak hoofdpijn. Maar ook het slapen was regelmatig een drama. Wat mij het meest frustreerde waren mijn gewichtsschommelingen. Vol goede moed een paar kilo eraf en dan weer kilo’s erbij. Ik begreep er helemaal niets van. , ik lette toch op mijn voeding en deed veel aan beweging!

En dan is er de overgang. Ik heb vrouwen in de praktijk die er totaal door overrompeld worden. Die midden in het leven staan. En dan ineens (of sluipend) klachten van lichamelijke en geestelijke ontreddering ervaren. En de vetophoping om je heupen is er ineens en wil niet meer weg!
En dan kun je niet meer al die ballen in de lucht houden. Dan ervaar je de zorg voor je kinderen ,tijd vrijmaken voor je partner als zwaar.

Je leuke baan, er aantrekkelijk uitzien en wellicht ook nog de mantel zorg voor je ouders? Het lukt je gewoonweg niet meer!

Wat zijn nu de meest voorkomende klachten

 • Hoofdpijn
 • Haaruitval
 • Prikkelbaar
 • Gevoelig voor depressies
 • Minder goed omgaan met stress
 • Endometriose
 • Lipoedeem
 • Pijnlijke borsten
 • Menopauze
 • Menstruatieklachten: heftig of onregelmatig
 • Hormonale migraine
 • Opvliegers/nachtzweten
 • Overgewicht
 • Aankomen in gewicht rond je middel en heupen
 • Vocht vasthouden
 • Stemmingswisselingen
 • PCOS
 • Last van het premenstrueel syndroom (PMS)
 • Suikerverslaafd
 • Darmklachten, opgezette buik