Identiteitsgerichte psycho (trauma) therapie brengt je in contact met jezelf!

“Verbluffend. Werkelijk verbluffend. In 1 sessie werd de oorzaak van mijn angst duidelijk. Na zo lang gezocht te hebben.”

Marjolein W - Loppersum

De meest belangrijke vraag die jij jezelf kunt stellen is “ wie ben ik “. Want pas wanneer je deze vraag oprecht kunt beantwoorden heb je een stap gezet naar een waarachtig leven.

Te pas en onpas wordt het woord ik gebruikt. Maar waar staat die IK in jouw leven voor? Wat is het onderliggende fundament? Des te sterker dat fundamant is ontwikkelt op wat jij echt wilt, pas dan krijg je het gevoel van ‘ik leef’.

Identiteitsgerichte psycho (trauma) therapie is een werkvorm die je daarin gaat ondersteunen. Maar ook waardoor jij gaat begrijpen waarom je gedrag vertoont waarmee je moeite hebt. Gevoelens ervaart waardoor je lijdt.

Door deze inzichten krijg je een andere kwaliteit van leven. Je gaat je anders voelen. Waardoor je anders in het leven komt te staan. Je contact met jezelf wordt daardoor compleet anders. Je gaat liefdevoller met jezelf en daardoor de ander om. Je ervaart meer energie en ontwikkelt een andere visie op tal van zaken.

Niet zelden maken we mee dat mensen weer gaan studeren. Ze ervaren dat de baan die ze hebben niet meer bij hun past. En vooral ook vindt er in de relatie met anderen verdieping plaats.

Kortom het zorgt voor beweging en geeft antwoordt op die o zo belangrijke vraag. Ga de uitdaging aan. Maak kennis met je zelf, de delen die in je wonen en voortdurend onbewust om aandacht vragen.

Identiteitsgerichte psycho (trauma) therapie laat de delen in jou spreken.

Hoe delen jouw leven regisseren

Persoonlijkheidsdelen, ook wel ego-states, lagen of delen genoemd, die vormen zich veelal door een langdurige periode van ongezonde stress.  Ze ontstaan in een periode waar je het moeilijk had. Veelal in de meest kwetsbare perioden van je leven. Waarin je niet werd begrepen. Er geen aandacht voor je was.  Een periode waar het misschien onveilig voor je was. Doordat er veel ruzie thuis was of dat je fysiek of seksueel bent misbruikt.

Dan moet je overleven. En om te kunnen overleven worden er delen ontwikkelt. Deze delen worden overlevingsdelen genoemd.  En hebben hun eigen strategie van leven ontwikkelt. Deze delen hebben jou gevormd. Ze hebben jouw identiteit vorm gegeven. De identiteitsgerichte psychotrauma therapie brengt je in contact met die delen.

Want het zijn de delen in jou die onbewust voortdurend zorgen voor onrust. Dit komt omdat ze in het dagelijks leven worden getriggerd. Omdat ze iets herkennen. Daardoor ontstaat gedrag wat voor lijden zorgt. Waardoor ongezonde stress ontstaat en psychische en (ernstige) lichamelijke klachten ontstaan.

Het doel van deze werkvorm is inzicht te krijgen in hoe die fragmentatie in jouw zelf heeft plaatsgevonden. Daarmee in contact komen. Met als doel de overleving te stoppen. Om de opgeslagen pijn te voelen en deze te integreren waardoor heling kan plaatsvinden.

Voor welke klachten

Meer lezen over identiteitsgerichte psychotrauma therapie?

Over de methode – Franz Ruppert

Boeken – uitgeverij Mens – Eeserveen

Mijn liefde voor deze methode

Iets in mij wilde vaak vluchten. Nu begrijp ik waarom.

Hoe delen in jou voortdurend reageren door triggers

In jouw lichaam vindt voortdurend informatie verwerking plaats. Dit verloopt veelal autonoom en onbewust. Denk hierbij aan de informatie van je organen naar je brein en andersom. Maar ook wat je op een dag ervaart door je zintuigen. En zomaar ineens kun je onbewust worden geraakt.

Bijvoorbeeld je bent op de markt en ruikt de geur van oliebollen. Dan zie je ineens weer dat kleine meisje of jongetje in je. Gezellig vroeger bij oma of opa oliebollen bakken. Dat is een fijne herinnering.

Echter het kan ook anders verlopen. Iemand zegt iets of kijkt met een bepaalde blik naar je. En ineens voel jij je weer dat kleine meisje of jongetje. Dan wil je wel wegkruipen of het liefst helemaal uit het contact gaan. Vertrekken. Overleving heeft zich aangediend.

Het kan ook zijn dat je ergen bent en een bepaalde geur zich aandient. Jij herkent die geur. En ineens wil je weg. Je trekt het niet meer. En jij begrijpt drommels goed waarom.

Maar het kan ook zijn dat je getriggerd raakt en niet begrijpt waarom. Dan ontstaat vaak dit gedrag of gevoel:

  • je zomaar ineens angstig voelen
  • direct geïrriteerd of boos reageren
  • zomaar in paniek geraken
  • somberheid te ervaren
  • nachtmerries
  • voortdurende lichamelijke klachten in een orgaan of lichaamssegment voelen

Ook dan ben je getriggerd. Waardoor er overleving in jou is ontstaan. Bijvoorbeeld dat je ineens weg wilt (vluchten). Je boos reageert (vechten) of zomaar ineens niets meer kunt zeggen (bevriezen) of begint te huilen. Naast dit gedrag ontstaan er ook vaak lichamelijke klachten. Vaak in je buik, maag, darmen, nek- of schouders.

Echter in de loop van de tijd kunnen er ook klachten ontstaan die meer ernstig van aard zijn. Hierbij kun je denken aan hartklachten, ernstige darmaandoeningen of kanker. Dit komt omdat er een deel in je lichaam aanwezig is die pijn met zich meedraagt. Dit deel raakt voortdurend onbewust getriggerd en kan dan maar 1 ding meer doen. En dat is zich letterlijk omzetten in pijn.

Identiteitsgerichte psycho (trauma) therapie richt zich op het duiden van psychische maar ook lichamelijke klachten.