‘Jan was in groep 7 en 8 gepest op de basisschool. Om die pijn niet meer te behoeven voelen had hij destijds al een muurtje om zich heen gebouwd. In zijn huidige relatie ontstonden echter spanningen. Wanneer er een conflict was dan voelde hij zich aangevallen. Hij blokkeerde en ontvluchtte de situatie’blokkeren

Interactieve zelfresonantie toont jou wie jij in werkelijkheid bent. Waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Soms ontmoet je vergeten delen van jezelf. Komen er gebeurtenissen uit je leven in een verrassend daglicht te staan.

Het doel is dat jij de zeggenschap hebt of terug wint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.

Met mij is niets aan de hand hoor

Het zelf

Een muur om ons heen bouwen. Vluchten, in de aanval gaan of blokkeren zijn reactiemechanismen die zijn ontstaan in onze ontwikkeling. Als reactie op omstandigheden destijds of op nare en vervelende gebeurtenissen. Het zijn delen in ons ZELF die ons gedrag bepalen.  Deze delen worden ook wel overlevingsdelen genoemd.  Ze komen in actie wanneer iets in ons wordt geraakt. Wanneer er spanning ontstaat. Vanuit deze delen gaan we onbewust reageren.

‘Janneke was opgegroeid bij een zeer autoritaire vader. Op haar werk kwam ze met regelmaat in aanmerking met mensen die autoritair waren.  Dan werd ze angstig, begon ze te zweten en gaf ze toe aan de wensen van de ander’.

Klachten

Onderstaande klachten kunnen met interactieve zelfresonantie uitstekend worden behandeld:

 • somberheid
 • angst
 • eetstoornissen
 • paniek
 • fobie
 • dwanghandelingen
 • negatief zelfbeeld
 • overtuigingen
 • traumatische ervaringen
 • verslaving
 • lichamelijke klachten
 • onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK)

zomaar kon ik helemaal uit mijn dak gaan

Je IK en jouw ZELF

In je ZELF is een voortdurend dynamisch spel gaande tussen jouw IK en de delen in jouw ZELF.  Dat IK is het bewuste deel van je persoonlijkheid. Het ZELF is je bewuste en onbewuste persoonlijkheid. Het maakt deel uit van jouw identiteit.

Alles wat je hebt ervaren ligt in je ZELF opgeslagen. Jouw ontwikkeling als mens is daar de resultante van. Van daaruit ontwikkel je o.a. gewoontepatronen, overlevingsstrategieën en kun je verstrikt raken in je familiesysteem of in delen van je ouders.

interactieve zelfresonantie“Zo maar ineens kon Gea verdrietig worden zonder dat ze begreep waarom. Door haar verlangen,  om dat te begrijpen, uit te werken kwam een oud kindsdeel in haar te voorschijn. Een deel wat in het in de ogen van haar vader nooit goed heeft kunnen doen. Wanneer ze waar dan ook , via een man, kritiek kreeg werd ze verdrietig’. 

Door interactieve zelfresonantie wordt je weer jezelf

Tijdens interactieve zelfresonantie leer jij het gelaagde ZELF in jou kennen. Je gaat ervaren en begrijpen waarom je reageeert zoals je reageert. Dit kan betekenen dat je spontaan een doorbraak kunt ervaren.

Wat ik, Meindert,  heb meegemaakt tijdens het begeleiden van vele sessies is een angst of andere emotie uitdoofde. Maar ook dat bepaalde lichamelijke klachten ineens konden worden verklaart en in de tijd sterk afnamen of verdwenen.

Door interactieve zelfresonantie ga je kennis maken met jouw gelaagde ZELF. Je gaat begrijpen waarom bepaalde delen in je ze zijn ontstaan en wat de functie ervan in je huidige leven is. Daarnaast de uitdaging om er adequater mee om te gaan zodat het gezonde deel in je alsmaar groter wordt.

 

Afspraak maken?

Bel ons daartoe gerust of klik op onderstaande button.

Ja, ik wil een afspraak

Wil je direct contact met ons?

Vul dan hieronder je telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld

Of neem contact met ons op

locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.