Skip to main content
Praktisch – Gezond – Natuurlijk

Creëer jouw gezond gewicht door een ‘dieetvrije’ relatie aan te gaan met voeding en voel je weer gelukkig!

Ontdek jouw persoonlijke handleiding voor een unieke samenwerking tussen voeding, hormonen en je “brein”.

 

Afvallen zonder dieet, daar wordt jij toch ook blij van!!

[vc_headings borderclr=”#000000″ title=”Kom weer in Balans” titleclr=”#000000″][/vc_headings]

Herken je ook dat gevoel dat je niet meer zo goed in je vel zit? Je minder energiek bent? Vaker, dan vroeger, onverklaarbare kwaaltjes en dan die strijd om die extra kilo’s die er maar niet af willen. Je komt al aan als je naar een bonbon kijkt. Eigenlijk ben je er wel klaar mee. Je wordt er boos en verdrietig om. Je hebt al zoveel diëten geprobeerd en je begrijpt ook niet dat je vriendin of collega wel zo makkelijk afvalt en jij niet. Je doet er toch echt alles aan om van die in de weg zittende kilo’s af te komen!

Gezond en ‘dieetvrij’ afvallen is dan jouw uitdaging. Hoe bereik jij jouw gezond gewicht op een natuurlijke en vooral gezonde wijze. Nou daar worstelen nogal wat mensen mee hoor. Afvallen en een gezonde relatie met eten en jezelf krijgen is meer dan alleen maar anders eten. Het vraagt behoorlijk wat van je mindset. Je wordt constant op de proef gesteld, uitgedaagd. Je hebt een doel voor ogen en dan krijg je te maken met je sociale leven, emoties, gedachtes, gewoontes, patronen en wilskracht. De magie ontstaat wanneer we met de juiste voeding jouw hormonen voor je laten werken. Belangrijk hierbij is je mindset om succesvol en blijvend te veranderen.

Dus kom in actie en vraag je gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kan face to face in Appingedam of Winschoten. Maar het kan ook online via beeldbellen.

Ben jij ook zo'n jojo jogger?

En……. wat heb jij allemaal ondernomen om jouw ideaal gewicht te bereiken. Is het gelukt? Of ben je ook zo’n jojo jogger. Waarmee ik bedoel dan weer plussen, dan weer minnen en het resultaat is geen ideaal gewicht. Dat is dan best balen toch? Immers je investeert. Je maakt er tijd voor vrij. Je laat al die lekkere dingen staan. En een blijvend resultaat blijft uit. Je begrijpt er helemaal niets van. Je kunt dan concluderen zonder het te begrijpen “waarom zij wel en ik niet”

Ook ik was zo’n jojo jogger. Totdat er ineens dat inzicht ontstond. Een gewicht die bij mij past. Hoe het werkt in je lichaam, wat de invloed van je genen zijn, je hormoonbalans en de rol van de omgevingsfactoren. Daarnaast het inzicht dat ik nooit dat maatje 38 zal krijg en maar wel maatje 42. Het zijn de puzzelstukjes die voor bewustwording zorgen. Hoe je lichaam werkt, heb je een hormonale disbalans , de rol van stress , beweging, voeding en als die stukjes in elkaar vallen ga je pas  afvallen.

Een gezond natuurlijk gewicht en lichaam dat is evenwicht je eigen balans. En het fijne is dat de methode kom weer in balans je daarin helemaal ondersteunt. Stapje voor stapje werken aan je lichaam, het is maatwerk. Jouw lichaam is niet hetzelfde als van een ander, er zijn en blijven verschillen. Echter waar het om gaat is een gewicht wat bij jou past. Waar jouw lichaam en geest zich gezond bij voelt. En tot uitdrukking komt in balans!

personapraktijk.nl/gezond afvallen/ vrouw met shake

Ontdek hoe jij ‘dieetvrij’ kunt afvallen en je weer Happy gaat voelen.

Binnen Persona werk ik, Gerda, met de methode kom weer in balans. Het een methode waarin jij veel achtergrondinformatie krijgt over de werking van je lichaam vanuit mijn andere specialisaties. Wat doet een hormonale disbalans met jouw lichaam, wat zijn hormonen, menstruatiecyclus, insulineresistentie, de overgang, slaapproblemen, stress. Ondersteunend daarin adviezen en….. een ruime keuze aan tip van afvallen en recepten om je leefstijl te kunnen veranderen. Het is juist deze combinatie die uitstekend werkt.  Zo bereik jij jouw optimale gezondheid en mindset.

Deze methode is geschikt voor jou wanneer:

  • jij niet meer tevreden en blij bent met je gewicht en je je niet gezond voelt. Je durft haast niet meer in de spiegel te kijken en zeker niet op de weegschaal te gaan staan
  • je niet lekker in je vel zit, weinig energie, een kort lontje. ‘S avonds uitgeput op de bank neerploft en alleen maar aan eten/snaaien kan denken
  • je blijft zoeken naar oplossingen om af te vallen en slank te blijven. Tig pogingen ondernomen zonder blijvend resultaat, je wordt er verdrietig van
  • je bereid bent om jezelf te verdiepen in de achtergrond van jouw gewichtsprobleem en leefstijl
  • jij jouw levensstijl serieus onder de loep te nemen
  • jij op een gezonde manier, die bij jou past gewicht wilt kwijtraken
  • je het zat bent om al de oordelen over jouw gewicht te moeten aanhoren en niet langer een schuldgevoel wilt hebben
  • je hebt last van vage, onverklaarbare klachten, is het de schildklier of misschien (al) de overgang. Er komen alleen maar kilo’s bij!!
  • je klaar bent met al die afvallen tips, wel of geen koolhydraten

En…..is er herkenning? Dan is gezond, en verantwoord, afvallen met deze methode zeker iets voor jou!

Door middel van de methode kom weer in balans, ga je actief aan de slag met jezelf. Het wordt het je duidelijk waar het wringt en wat aandacht behoeft. Door deze methode ga jij je ongetwijfeld energieker voelen , weer positief over jezelf gaat denken en …………..krijg je een voor jou gezond gewicht. En je zult je dan niet meer afvragen “waarom zij wel en ik niet”.

Eindelijk weet ik hoe mijn lichaam werkt. En dat dit beduidend anders is dan bij mijn vriendin en buurvrouw

Marianne K - Appingedam

Hoe Marianne gezond afviel door de methode 'kom weer in balans'

Marianne, een vrouw van 42 jaar is management assistente. Haar partner is verkoopleider. Samen hebben ze twee kinderen 12 en 14 jr. Ze geeft aan dat ze een druk gezinsleven hebben. Het werk, het sporten van de meiden, de huishouding en sociale contacten. Weinig tijd voor zich zichzelf, wat ze als niet prettig ervaart.

Na de geboorte van de meiden zijn de extra kilo’s niet meer verdwenen, ik ben net zo’n jojo een paar kilo eraf en er weer bij, maar dan ook nog een extraatje erbij. Ik heb alle trends gevolgd, Sonja Bakker, de Weight- Watchers, Cambridge, noem het maar op.

Het is in het begin heel makkelijk, je houdt je keurig aan het lijstje wat je wel en niet mag eten en dan val je wel af. Maar na een poosje lukt het niet meer, altijd die onverklaarbare behoefte aan zoetigheid. Ik heb ook het gevoel dat ik mijn lichaam niet begrijp. Ik kan soms heel sterk op bepaalde voedingsstoffen reageren. Een opgeblazen gevoel, last van de darmen, vermoeid. Maar ook als ik veel stress heb dan groei ik terwijl iemand anders juist afvalt. Ik wordt er moedeloos van en zou graag weer gezond ,fit en slank willen zijn, als voor de geboorte van de meiden.

Kennismaking met methode kom weer in balans

Marianne heeft van een vriendin gehoord dat zij met de methode kom weer in balans werkt. Het is een “gids”, een persoonlijke handleiding .Het geeft je inzicht in hoe jou lichaam werkt en laat je ontdekken waar het bij jou mis gaat. Je krijgt een duidelijk beeld hoe alles met elkaar verbonden is, je voedingspatroon, je bewegingspatroon en hoe om te gaan met stress. Maar ook heel belangrijk inzicht te krijgen in je hormonale cyclus aangezien ik merk dat mijn lichaam ook daardoor verandert.

Marianne is ook met de methode gaan werken. Na een gedegen intake zagen we welke voedingsmiddelen wel en niet geschikt voor haar zijn. Maar vooral ook waarom niet!  Nu na enige maanden voelt zij zich veel energieker. Ze is ruim 7 kilo afgevallen. Ze geeft aan het gevoel te hebben dat ze eindelijk lichamelijk weer in balans komt,. Maar zo ook geestelijk.

Inzicht door kom weer in balans

Het allerbelangrijkste inzicht wat ik heb gekregen aldus Marianne’ dat ze eindelijk door krijgt hoe haar lichaam werkt en dat die anders is dan van haar vriendin, of buurvrouw. Ook de meiden en partner Joost voelen zich beter door een veranderd eetpatroon en ze hebben nu een vrolijker moeder en vrouw.

Ik kan het iedereen aanraden!

Lees hier over recente ervaringen met 'kom weer in balans'.

Diabetes 2 was mijn diagnose. Huisarts gaf aan of medicatie of verandering leefstijl. Daar een sportschool totaal niet bij mij past heb ik voor deze methode gekozen. Ik ben ruim 10 kg afgevallen en mijn suikerwaardes zijn gezond. Daarnaast koop en kook ik bewuster. Ik voel me sinds lange tijd weer gezond.

Henk de V. - Delfzijl

Tja, noem mij dan maar zo'n Jo-jo jogeer zoals Gerda het zegt. Inderdaad dan weer helemaal bij. Even later teleurgesteld. Mijn gewicht was altijd een zorgenkindje. Ik ben erg enthousiast over deze methode. Vooral de begeleiding van Gerda heb ik als ontzettend prettig ervaren. Geen druk, maar uitdaging. Ik beveel haar dan ook erg aan.

Alie K - Winschoten

Het jaarlijks periodiek onderzoek gaf aan dat ik iets moest doen. Naast overgewicht kampte ik met enkele andere gezondheidsklachten. Afvallen was het advies. Nou dan wordt het zoeken. Want overal vind je wel therapeuten. Deze methode sprak mij erg aan. Na mijn kennismaking wist ik het zeker. En dat gevoel heeft gewerkt. Ik voel mij stukken gezonder. Ik beleef weer zowaar plezier aan het koken. Dat was lang weg.

Marjon K - Hoogezand
Call Now Button