Hoe energie in je lichaam wordt gemaakt

Wanneer je kampt met fibromyalgie, CVS of een Burn – Out dan voel jij je vaak moe. Je hebt weinig energie nietwaar. Energie in het menselijk lichaam is moeilijk voor te stellen.  Wat is het eigenlijk. Alhoewel je gebruikt het woord vaak nietwaar?  Of je hebt weinig energie. Of je hebt er de energie niet voor. Of je bent moe of vermoeid. Allemaal woorden voor energie.  In het dagelijks leven is energie, gas, elektriciteit, kolen, zonne- energie. Maar wat is energie in het menselijk lichaam?  Kom je bij de huisarts met klachten dan wordt steevast gevraagd hoe of het met je energie is. Maar wat is nu energie en waar wordt het in je lichaam gemaakt?

 

De Energie in jouw lichaam.

celJouw lichaam bestaat uit ca. 70 triljoen cellen. Moeilijk voor te stellen nietwaar? 70 triljoen. Al die cellen bestaan uit meerdere onderdelen. Die onderdelen noemen we organellen. 1 zo’n organel, is een minuscuul kleine energiecentrale. Een mitachondria. Het is dit onderdeel uit de cel die verantwoordelijk is voor de productie van energie. Dat onderdeel uit de cel maakt  ATP (adenosine trifosfaat). Wat nu benzine voor de auto is, is ATP voor het menselijk lichaam. Wanneer je lichaam ontspannen is dan wordt er voldoende ATP aangemaakt. Is je lichaam gespannen dan wordt er minder ATP aangemaakt! Wat we vooral zien is dat juist die disbalans in het lichaam veelal aanwezig is. Er wordt structureel te weinig ATP aangemaakt door onbewuste (spier)spanning.

Door spanning worden ca. 1030 spieren in het lichaam onder druk gezet. Dat gebeurt o.a. wanneer jij je gespannen of angstig voelt. Of wanneer er zorgen zijn (door piekeren dus). Het gevolg is dan minder aanmaak van ATP en juist je raakt meer en meer vermoeid.

APS therapie zorgt voor aanmaak meer energie

Behandelingen met aps therapie zorgen voor juist meer aanmaak van die brandstof in de cellen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit 5 to 8 x zoveel is. Dat is ook de reden waarom mensen zich na deze behandelingen fitter gaan voelen. Echter zijn we er nog niet want we willen niet afhankelijk worden van die APS behandelingen. Daarom is een orthomoleculaire epigenetische aanpak van belang. Want daarin gaan we samen met je kijken hoe je structureel meer ATP kunt aanmaken, zodat je energieniveau dagelijks op peil is.

Afspraak of eerst wat meer informatie?

Bel ons daartoe gerust of klik op onderstaande button.

Ja, ik wil graag behandeld worden

  Wil jij van je klacht af?

  Kies dan voor onze unieke aanpak.
  Vul je telefoonnummer in. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug

  Of neem contact met ons op

  locatie Appingedam: 0596 – 68 10 52
  locatie Winschoten: 0597 – 72 68 06