Kamp je met fibromyalgie?

Chronische pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, concentratie problemen en somberheid. Vijf kenmerken van typische fibromyalgie klachten. Wij bieden daartoe een unieke behandeling waardoor je o.a. meer energie en minder pijn ervaart. Kom langs en ervaar wat wij voor jouw gezondheid kunnen betekenen.

Fibromyalgie staat voor een cluster van chronische pijn verspreidt door het gehele lichaam.  Daarnaast chronisch vermoeid, zijn er slaappproblemen en is er vaak een hoge mate van distress.

Ik heb pijn in mijn knieën en polsen. Mijn nek en schouders doen pijn. Ik ben erg vermoeid, slaap niet goed, sta niet uitgerust op. Ik heb fibromyalgie zei de reumatoloog. Met die klachten kwam Janneke’.

Fibromyalgie klachten

Net als de klachten bij Janneke, zijn er vaak ook 1 of meerdere van onderstaande klachten aanwezig wanneer je kampt met fibromyalgie:

 • vermoeidheid
 • slaapproblemen
 • meestal alle dagen pijn
 • chronische pijn in de gewrichten, nek-schouders, rug, heupen, voeten etc.
 • somberheid
 • moeite met concentratie
 • darmklachten

*) de lijst met symptomen is aanzienlijk langer, doch we hebben de meest voorkomende symptomen hier vermeld.

Onbegrip en onmacht

De chronische pijn en vermoeidheid zorgt voor veel ongemak en kan leiden tot beperkingen. Je wilt zo graag van alles doen maar je lichaam werkt niet mee. Wat we zien is dat naast het fysiek lijden ook vaak psychische problemen ontstaan. Naast klachten als somberheid, irritaties of frustraties is er vaak dat onmachtig gevoel. Waarom overkomt dit mij. Waarom kan ik zo weinig. Waarom…….

Niet zelden is er onbegrip. Wellicht bij je partner, de omgeving, binnen je sociaal netwerk of je werk. Immers aan de buitenkant zie je niets maar de binnenkant van je lichaam spreekt.  De spieren doen pijn en je bent vermoeid.  En dat is inderdaad altijd niet even eenvoudig om uit te leggen. Mede ook omdat de intensiteit van de klacht zo kan wisselen. De ene dag gaat het je wat makkelijker af en de volgende dag moet je het bezuren. Daarnaast zijn weersomstandigheden vaak van invloed op de intensiteit van de klacht  (regen of kou bijvoorbeeld). Maar ook bepaalde voedingstoffen kunnen de klachten doen verergeren.

‘In de analyse die we met Janneke maakten viel o.a. op dat ze veelvuldig een bepaalde voedingstof gebruikte. Door dit te wijzigen kwam er al een significante verbetering in haar gezondheid. Doordat ze slecht sliep hebben we een zorgvuldige analyse gemaakt van haar slaapfasen. We hebben haar hartcoherentie kunnen verbeteren waardoor ze zich ook mentaal beter ging voelen. Door enkele simpele veranderingen in haar leefstijl en de inzet van een enkel supplement sliep ze beter in en door. Ze stond daardoor uitgeruster op en had meer energie. De APS behandelingen zorgden voor meer energie aanmaak en geleidelijk nam ook de pijn af.  Al na enkele weken verbeterde haar leefstijl in positieve zin.  ‘Ik kreeg gewoon weer zin om van alles op te pakken en te doen’, aldus Janneke. Dat had ze sinds lange tijd niet meer gekund. 

fibromyalgieBehandeling fibromyalgie is vooral maatwerk

Om fibromyalgie op een juiste wijze te behandelen is het belangrijk om jouw klachten zo goed mogelijk te begrijpen.  Geen mens en klacht is gelijk. Zo is het ook bij fibromyalgie. Zeker is er een overlap doch daarnaast zijn er zoveel bepalende omgevingsfactoren. En laten die nou net voor een ieder geheel verschillend zijn.

Meten is nog immer weten. Dat doen we enerzijds door een uitgebreide intake + verschillende uitgebreide vragenlijsten. Anderzijds kunnen we binnen onze praktijk enige zaken daadwerkelijk meten. Wanneer we een goed beeld hebben van je klacht(en) schrijven we je behandelplan.

De fibromyalgie behandeling die wij aanbieden omvat:

Meer dan 80% van de mensen die ons bezoeken ervaren een aanzienlijke verbetering en verlichting van de klachten die samenhangen met fibromyalgie. Het lukt soms om de klachten helemaal te doen afnemen. Bij jonge vrouwen tussen de 18 en 30 jaar komt dit met regelmaat voor.

De effecten van de fibromyalgie behandeling zijn:

  • minder pijn
  • meer energie
  • meer zin om dingen aan te pakken
  • beter in je vel
  • gevoelens van somberheid nemen af
  • beter slapen
  • uitgeruster opstaan
  • beter kunnen concentreren
  • verbetering  doorbloeding
  • helderder in het hoofd
  • afname van darmklachten

Meer informatie of direct een afspraak maken?

gerda van bruggenGerda heeft een ruime ervaring en expertise met de behandeling van fibromyalgie. Naast APS therapeut is ze afgestudeerd als voedingsdeskundige. Onlangs heeft ze de opleiding Orthomoleculair epigenetisch therapeut met succes weten af te ronden. Door genoemde opleidingen en haar ruime ervaring en expertise kan ze ongetwijfeld iets voor jouw gezondheid betekenen.

Bel haar gerust of vul het contactformulier in.

 

Meer lezen?

Op onze blog en Facebook pagina publiceren we met regelmaat artikelen over fibromyalgie en tal van andere onderwerpen over geestelijke en lichamelijke gezondheidszaken.

Onze visie

Wij gaan uit van de samenhang tussen geest en lichaam. Daarnaast is je leefstijl erg belangrijk en van invloed op je welzijn. Wij zijn van mening dat je lichaam zich zelf kan herstellen mits het op een goede en gezonde wijze wordt benadert en verzorgt.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel ons gerust. We staan je graag te woord.