Skip to main content

Het hart is een ontzettend belangrijk orgaan. We staan er niet altijd bij stil. En dat is jammer. Door goed voor je hart te zorgen wordt je een geheel ander mens. Door vanuit je hart te werken en te leven krijg je een andere uitstraling. We zijn vaak zo hard in onze oordelen en hoe we in het leven staan terwijl we in de kern allemaal gelijk zijn. We zijn allemaal gebouwd vanuit dezelfde materie nietwaar? Helaas zien we dit niet. We leven veelal vanuit een af gescheidenheid terwijl we ons juist verbonden zouden moeten voelen met de ander.  Vanuit het hart werken en leven is helend en mooi. Wij kunnen je dit van harte aanraden. Je voelt je anders, je zorgt beter voor jezelf en je draagt bij aan een prettigere omgeving. Kortom je straalt!

Het hart. Zo bezongen. Zo beschreven en helaas sterven er jaarlijks vele mensen aan een hartaandoening. Kunnen we dit nu voorkomen wanneer we meer vanuit ons hart gaan leven?  Lastig om te zeggen, doch het zal ongetwijfeld een bijdrage leveren. Wanneer je meer vanuit je hart leeft en werkt dan is er in ieder geval minder stress. En minder stress is gezonder voor je lichaam.

Dus verander je houding. Wordt milder. Voel je verbonden met de ander. Geef eens vaker een compliment. Knuffel de ander eens wat vaker en weet je  dat het hart daarop reageert. Het geeft namelijk de opdracht om oxytocine af te geven. En dat (knuffel) hormoon remt de activiteit in het rechter deel van de amygdala, een deel van de hersenen dat betrokken is bij emotionele reacties af. Is de concentratie van dit hormoon nog groter dan is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust.  Voorts wordt angst makkelijker onderdrukt.

En tot slot: wanneer je leeft vanuit je hart, dan kun je nooit verdwalen.

 

Call Now Button