Skip to main content

Je lichaam liegt nooit

By 23 mei 2017februari 22nd, 2018lichaamsgerichte therapie, traumatherapie

Er bestaat een samenhang tussen chronische stress en lichamelijke symptomen. Veel mensen denken dat chronische stress een gevolg is van onze leefwijze, wat ook waar is. Maar dat er een directe relatie is met onverwerkte traumatische ervaringen is veel minder bekend. Toch is het eigenlijk logisch. Onverwerkt (vroegkinderlijk) trauma laat sporen na die ons zelfbesef, onze autonomie, onze relaties met andere mensen en met de wereld om ons heen beïnvloeden.

Talloze kleinere en grotere levensopgaven worden daardoor tot een bron van stress. De veerkracht en het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest komen dan onder druk te staan. De intelligentie van het lichaam zoekt een weg om met de ontstane disbalans om te gaan en tekorten te compenseren.

Als gevolg daarvan kunnen lichamelijke symptomen ontstaan, zoals bijvoorbeeld verhoogde bloeddruk, gevoeligheden in spijsverteringsorganen, hart- en vaatproblemen, bijnieruitputting, hormoonschommelingen, allergieën en verzwakking van het immuunsysteem.

 

Onderscheidend

Wij werken onderscheidend in die zin dat we je klacht(en) zo goed mogelijk proberen te begrijpen in het licht van je levensgeschiedenis en de verschillende levensgebieden.  Daarnaast vinden wij dat je lichaam, psyche en je omgeving voortdurend in beweging zijn met elkaar. Dus het 1 oefent invloed uit op het andere. Volgens ons is dat de essentie van gezondheidszorg.

Meer informatie?

Kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek en ervaar wat wij voor jou kunnen betekenen.

Call Now Button